Länge leve vi.

Lägesrapport: Jag är i Sågmyra. Och jag lever. Vistelsen började väl lite sisådär med att Ofelia fick dubbelsidig öroninflammation, och sedan fick jag en riktig mansförkylning (som fortfarande inte gått över helt) men vi är åtminstone på banan igen. Jag har styrt upp en matsedel och tvingar i mina föräldrar annan mat än kött och potatis. Någon som sitter inne på nåt bra tips på hur man får föräldrar att våga testa ny mat? Jag har testat allt, låtit dem vara med och plocka varorna i affären, de har fått hjälpa till att laga maten, jag har försökt presentera den på ett roligt sätt, mutat dem med efterätter om de åtminstone smakar... Men nej, helt hopplöst.
 
Annars så har vi gått promenader och träffat hönor. "Vuv vuv vuv" sa Ofelia. Stadsungar. Vi har lite att jobba på där alltså. Men hon har åtminstone kommit över sin rädsla för gräs och löv, så det är ju åtminstone ett steg på vägen. Kanske att hon börjar bli lite för avslappnad med lantlivet för häromdagen satte hon sig ner mitt på "stora vägen" (den som är asfalterad och har målade vägstreck i mitten) när hon tyckte att hon inte orkade gå längre.
 
Och så finns det snö! Fläckvis. Jag hade glömt bort att snö existerar så vi hade minsann bara vårkläder nerpackade, men det har ju gått bra ändå. Ofelia har fått göra sin första snölykta (hrm, kanske fick hon lite hjälp) och tycker det är liiite jobbigt att snö är kallt och vått. Jag har försökt upplysa henne om vantens existens men hon vill inte riktigt lyssna på det örat. Nej, det beror inte på öroninflammationen, för hon har aldrig velat höra på det örat.
 
Min Storebror har haft frivecka och hängt här med oss mest hela tiden. Och bakat en jävla massa kladdkakor av olika slag varje dag. Här bakar han en dumle-kladdkaka samtidigt som våran brorsdotter Elsa berättar om en gång när hon åt bajs på förskolan. Ja, vad ska man säga... Tur att Ofelia inte ska gå på förskolan i Falu Kommun?
 
Vi har gjort det där som man alltid gör i Sågmyra också. Slösat alldeles för mycket pengar på barnkläder på Calimero, bjudit in oss själva på 30-årskalas, ätit snickerskaka med Jocke och hatat livet i allmänhet och högstadiet i synnerhet, fikat med Kalix, Clara och Ello på Vi3 och kommit fram till att det är konstigt att vara full på tisdagar och att vi verkligen inte förstår oss på hur ungdomen idag klär sig (här kan det även ha förekommit hyttande med nävar och påtagning av stödstrumpor...) och idag har vi jagat katter hos familjen Olsson/Stålberg.

Imorgon kommer Jimmy upp (så får vi se om det får slut på en viss liten frökens konstanta upprepning av orden "pappa kovvä?" (pappa kommer)) och så ska vi fira påsk och min pappas 60-årsdag. Jag har tvingat min familj att vi ska äta lammstek på långfredagen, det ska bli spännande då jag aldrig gjort en lammstek förr. Men jag har ju en van hand med lammkött, det lär ju räcka en bit på vägen. Höööhöö.
 

Kommentarer
Postat av: Ann

Du är den roligaste jag vet.

Svar: fan, vad jobbigt att jag inte vet om du är ironisk eller ej nu.
Pernilla

2014-04-16 @ 15:59:06
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: Emmy

Åh, I love you! När vi nästan tror du försvunnit igen så dyker du med ett så där underbart inlägg som bara Pernilla kan skriva. Kramar.

2014-04-17 @ 02:40:00
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Maria

Jag håller med ovanstående kommentarer, dina blogginlägg är alltid de roligaste!

2014-04-17 @ 07:56:59
Postat av: Everlasting

Vad är det här med ungar som tycker att alla djur är förklädda hundar? Efter mycket tjat har min tös äntligen börjat gnägga när hon ser hästar, istället för att skälla. Men sen viskar hon ändå dit ett "vov vov" när vi nästan hunnit förbi dem. För säkerhets skull liksom.

2014-04-18 @ 22:37:50
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Mårtensson kök

Åh vad vi saknar dej kommer vi på varje gång vi hör av dej! Ingen, och vi menar ingen, kan få oss att le och flina så som du kan med ett blogginlägg. För guds skull så ge denna prinsessa en krönika, medebums, helst i en tidning som vi också kan läsa.

Hoppas nu att er påskahelg har varit finfin och att inte Ofelia trodde att det var hund ni åt...
Kramar till dej

Svar: det gick faktiskt bra med lammet! till och med min pappa, som aldrig tycker att nåt som inte är fläsk är gott, gav mig beröm! fast det är möjligt att ofelia trodde att det var hund, hon vägrade iaf smaka...
Pernilla

2014-04-21 @ 19:22:33
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Haha....låter som ni har haft det ganska fint. Det där med kött och potatis-problemet känner jag igen. Min mamma måste äta potatis varje dag annars mår hon inte bra säger hon. Fast hon är överlycklig när jag kommer hem och inspirerar med "ny" mat. Pappa också. Bara hon får potatis en gång om dagen.... Vi kanske ska starta en tv-serie i temat?

Svar: eller en pod! det är ju väldigt populärt med småbarnspoddar som handlar om hur man ska få dem att äta, men ingen har tagit upp det här med hur man får 40- & 50-talisterna att äta ny mat. det borde vi göra!
Pernilla

2014-05-03 @ 21:34:42
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0