Jag har ägnat hela mitt liv åt att fly från verkligheten.

De senaste dagarna har det varit fruktansvärt mycket rasistiska kommentarer på min facebook, det har spridit sig som algblomning och känns ungefär lika kul också. Jag är så trött på det så jag funderar starkt på att bara ta bort alla som kläcker ur sig hemskheter som "apjävlar" och "skjut ihjäl dem" och annat trams, vare sig det är någon ytlig bekant eller någon närstående släkting. Jag vet att man ska ta diskussionen, men det är väldigt svårt att ta diskussionen med någon som tror att det heter diskution. Igår när jag var som tröttast på det hela (för jag var dum nog att försöka ta "diskutionen" med en tjej) kände jag till och med att jag orkar inte åka upp till Sågmyra i flera veckor i sommar, senast jag var där var det en konstant gnölande om dessa "hemska nysvenskar". I 18 dagar var jag där och jag såg lika många invandrare under dessa 18 dagar som jag såg enhörningar. Så de skulle ju lika gärna kunna lägga ner den energin och ilskan på enhörningar istället, det är ungefär lika vettigt. Men helst skulle man ju kunna sluta vara så hatisk överhuvudtaget och kanske ta och läsa en bok eller nåt istället.
 
Idag är jag lite gladare igen och kommer ihåg att de flesta i världen faktiskt inte är inskränkta knasbollar utan normala trevliga människor. Och normala trevliga människor kanske vill ha lite god mat att mumsa på. Jag har nyss lärt mig att man inte bara behöver steka eller grilla halloumi och äta som den är, man kan slänga den i grytor också. Det är helt galet gott. Man kan göra lite på det här viset:
 
Halloumigryta
 
4 portioner
 
250 gr halloumi
1 zucchini
ca 100 gr färska champinjoner
1 gul lök
1 burk konserverade körsbärstomater
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 tsk sambal oelek
oregano
salt
peppar
 
Skär osten i kuber.
Stek dem gyllenbruna i olivolja och lägg åt sidan.
Skär zucchinin i halvmånar.
Skiva champinjonerna och finhacka löken.
Fräs detta i olja i en stor gryta.
Häll över tomaterna när det är genomstekt.
Tillsätt buljongen och sambal oelek efter smak.
Låt puttra i ca 15 minuter.
Smaka av med oregano, salt och peppar.
Rör ner osten precis innan servering.
Servera med bulgur och en god sallad.
 
Nu ska jag packa lite väskor åt mig och Ofelia för i eftermiddag ska vi åka till Lidköping och stanna där över helgen. Ja, Jimmy ska också vara med för det är hans pappa med tillhörande fru som vi ska hälsa på. Vet ni vad som finns i Lidköping? En Delicato-outlet! Vad de hittar på! Man blir ju glad bara av tanken. Ha en fin helg kompisar!
 
Joe Hill Louis - Walkin' Talkin' Blues

Kommentarer
Postat av: Jenny H

Jättebra Pernilla! Du har helt rätt!

Svar: jag vet, jag brukar ha rätt ;)
Pernilla

2013-05-24 @ 11:25:35
Postat av: Kim

Jag fick min beskärda del till morgonfikat på jobbet jag. Trodde jag skulle få hjärnblödnng innan klockan ens var nio. Var tvungen att gå från bordet. Halloumigryta kan hjälpa. Ja inte mot inskränkta personer, men för mitt välmående. Kram! ps. Jag åt en jättegod delicatotårta förra veckan - alltså som en jätte delicatoboll som man plattat till.

Svar: men att de bara orkar! det måste ju göra ont att vara så himla inskränkt tänker jag.. halloumigryta hjälper ju iaf en att hålla sig mätt och glad, då blir man snällare har jag hört. åh, en sån tårta hade jag velat ha. såg ingen som såg ut som en platt delicatoboll.. men å andra sidan var det så mycket att titta på så det slutade med att vi köpte ingenting..
Pernilla

2013-05-24 @ 11:45:53
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Ja, du vet ju vad jag tycker. Word, kompis. Word.

Svar: woopwoop! glöm inte lördag kl.9!
Pernilla

2013-05-25 @ 10:49:57
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Amy's piece of cake

Tack för dina väl valda ord i början av inlägget.

Halloumigrytan låter hur god som helst, sparas ner för framtida måltider :)

Svar: ibland måste man ju säga ifrån, folk är ju så tröttsamma...
den var jättegod, tror du skulle gilla den :)
Pernilla

2013-05-25 @ 21:18:39
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Emmy

Jag såg något klipp på Youtube men en kille, Oliver Boi, och insåg att det finns så många sjuka/störda människor att jag blir alldeles matt. Vad är det med folk?! När tom barnen hakar på dessa störda åsikter ja, då vet jag inte... Jag får ont i magen av alla elaka människor.
Delicato-outlet - hur galet är inte det?! Kanske byggt för att reta upp lchf-människorna :-O

Svar: ja, men barnen gör ju som de vuxna så det är ju inte så konstigt... tyvärr :( får också ont i magen, men man får ju försöka komma ihåg att de flesta faktiskt är snälla, det är bara det att de elaka människor syns mer :(
delicato-outlet måste ju vara världens bästa idé :) man fick ta tre gigantiska kaklådor för 99:- till exempel, eller en burk delicato-bollar för 30 kronor. ändå kom vi hem tomhänta, men jag var väldigt duktig på att stå vid smakprovs-bordet ;)
Pernilla

2013-05-25 @ 22:39:37
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

Stå på dej, vi håller helt med du. Man undrar ju ibland hur vissa orkar vara så negativa...
Men sådana outlet's borde det ju finnas överallt, eller i alla fall i vår stad! Eller kanske först till hösten när vi inte ska visa oss i badkläder på ett bra tag...

Hoppas helgen var god,
kramar

Svar: eller så köper man på sig så man har lite underhudsfett och slipper frysa när man ska bada ;)
Kramar!
Pernilla

2013-05-26 @ 21:59:46
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0