Det står ingen middag på bordet och kylskåpet är tomt.

Just fan, jag har ju en bloggjävel. Men hur ska man kunna komma ihåg det när det är 30 grader varmt OCH hockey-VM OCH eurovision på en och samma vecka? Nej, det går ju faktiskt inte. Men idag är det bara 16 grader varmt och både VM och eurovision-cirkusen är slut, så då får jag väl ta och ge den här negligerade lilla bloggen lite uppmärksamhet.
 
Jag insåg att jag ju inte ens delat med mig av våran valborgsmiddag och det var ju liksom några veckor sen det var valborg. Så nu får jag väl vara snäll och göra det då. Det här ska väl egentligen helst göras på grillen, men om det är dåligt väder eller om du inte har tillgång till en grill så går det precis lika bra att göra i ugnen, vilket vi gjorde på det här viset:
 
Baconlindade kryddiga färsspett med klyftpotatis och honung- & vitlökssås
 
för 4 pers
 
400 gr nötfärs
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 tsk kanel
1 ägg
salt
peppar
1 paket bacon
 
Sås:
2 dl matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda köttfärsen med kryddorna och ägget till en jämn smet.
Forma färsen runt grillspetten.
Linda runt bacon.
Lägg spetten i en ugnssäker form och stek i ugnen i ca 10 minuter.
Blanda matyoghurten med vitlöken och honungen.
Servera färsspetten med såsen, klyftpotatis och en sallad.
 
Lätt som en plätt men jättegott. Sen hade vi dessert också, men den får jag återkomma med en annan gång. Den är absolut värd ett helt eget inlägg för att få odelad uppmärksamhet.
 
Annars då? Jodå, förra veckan när vi var på väg hem från affären så trillade helt plötsligt hjulet av från Ofelias barnvagn. Så där stod vi och kände oss hjälplösa med massor av tunga matkassar. Sen var vi barnvagnslösa resten av veckan och kunde knappt göra någonting alls förutom att hänga hemma i trädgården, vilket förstås inte heller var så dumt. Men nu har vi införskaffat en ny barnvagn och kan ge oss ut på äventyr igen.
 
Visste ni förresten att det finns ett Husby i Stockholm också? Det visste inte jag och trodde det var i Dalarna det var upplopp och grejer. FINNS det ens 50 pers att evakuera där? Tänkte jag. Så nu har jag lärt mig nåt nytt idag också. Inte illa.
 
Valerie June - Shotgun

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Härligt, då har du fyllt din kvot idag, för man ska ju lära sej något nytt varje dag. Och så har ju vi också gjort det, så det tackar vi för:)
Allt som lindas i bacon blir gott (okej, kanske inte allt...) och är det sen sambal också blir det bara ännu bättre!

Kramar

Svar: japp, allt blir bättre med bacon. såg ett lypsyl med baconsmak i lördags, nomnomnom! sambal kan nog vara något av det bästa som uppfunnits i matväg :)
kramar
Pernilla

2013-05-20 @ 19:54:20
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Jessica

Åh, nu vet jag vad jag ska grilla i helgen. Skönt att variera de tunga köttbitarna lite ;)
Sås med honung är så himla gott också, brukar vi ha till risonisallad och fläskfärsbullar här hemma :)
Hoppas att ni får en trevlig vecka och att barnvagnen håller. Kram

Svar: ja, det är nog det där med de tunga köttbitarna som alla envisas med att grilla HELA sommaren som gör att jag tror att jag inte gillar grillat, men man kan ju grilla så mycket annat gott också :) Kram!
Pernilla

2013-05-21 @ 13:01:01
URL: http://jessicaleiding.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Näe, vem hinner blogga så här års? Det är mer mat jag vill laga än jag hinner laga. och än mindre blogga om. Kanske tur attdet regnat lite.
Er fina middag är lite som kafta fast inte med lamm då. Gott hur som helst!

2013-05-22 @ 05:26:46
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0