Några av er kanske minns att jag förra sommaren återupptäckte rulltårtan. Eller ja, jag insåg att man ju faktiskt inte behöver fylla en rulltårta med äcklig sylt och så upptäckte jag att de bara ska vara 5 minuter i ugnen. Vilket fick mig att förstå varför folk ofta envisas att ta med sig rulltårta som fika när det ska bjudas på jobb etc. Så vad kan man fylla rulltårtan med då istället för sylt? Ja, man kan ju fylla den med chokladkräm som jag gjorde i somras. Men man kan också fylla den med ljuvlig citronmousse, gör man det så går rulltårtan åt så fort så när man väl får tid att ta ett fint foto på den så är den redan slut. Därför får ni hålla till godo med ett dåligt kort jag tog med mobilen. Men ni ser ju ändå hur gott det är. Klart att ni gör.
Rulltårta med citronmousse
Botten:
3 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Citronmousse:
2 dl vispgrädde
1 citron
1 dl florsocker
1 äggula
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker till botten pösigt.
Blanda mjöl med bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i fem minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper.
Dra av papperet och låt kakan svalna under långpannan.
Vispa grädde till moussen hårt.
Smaksätt med skalet och saften från en citron.
Rör (vispa ej!) ner florsocker och äggula till en jämn smet.
Ställ in i kylen ca en halvtimme för att stelna.
Bred moussen över kakan när kakan svalnat helt.
Rulla ihop och förvara i kylen.
Annars så skiner solen från en klarblå himmel och vi har planerat att städa förråden som vanligt. Med som vanligt menar jag att vi säger att vi ska göra det varje helg, men det blir aldrig av. Det känns lite lika samma den här helgen också så jag ska nog ta med mig Ofelia på en promenad istället innan det blir massor av skidor på teven. Igår sa de "Sågmyra" på Vinterstudion, jag blev lite för lyrisk för att räknas som fullt psykiskt frisk. Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och i något lite mer obekvämt.