Jag kanske försöker alldeles för mycket.

När jag var liten åkte jag väldigt mycket slalom. Några gånger i veckan och mest hela helgerna under vinterhalvåret. Och när man gör någonting så ofta så blir det ju till sist tråkigt att bara åka och svänga sig ner för en skidbacke. Alltså började jag åka i skogen och hoppa, svänga runt i liften eller köra störtlopp rakt ner för hela backen. En favoritgrej som jag, min Storebror och min kusin ägnade oss åt var att armkroka tag i varandra och bara köra rakt på så fort det bara gick. Ja, ni förstår ju själva hur det till sist slutade...
 
Jag åkte i mitten och vi ramlade hela bunten. Pang sa det så lossnade benbiten som håller fast korsbandsfästet i knät, så det blev operation, gips i sex veckor och en himla massa efterkontroller. Idag, 18 år senare, kan jag fortfarande knappt stå på det knäet (lite jobbigt nu när man har en bebis som oftast ligger på golvet) och jag har ett decimeterlångt ärr som inte verkar vilja försvinna. Fanns det då något positivt med detta? Ja. Det fina var ju när det var pappa som följde med på efterkontrollerna, för då gick vi alltid till ett konditori och fikade efteråt. Jag valde alltid en chokladbiskvi och coca-cola. Och vet ni vad jag gjorde som kvällskaka förra veckan? Chokladbiskvi! Såhär gjorde jag:
 
Chokladbiskvier
 
ca 30 st
 
Bottnar:
200 gr mandel
200 gr florsocker
2 äggvitor (spara gulorna!)
 
Smörkräm:
175 gr mjukt smör
2¼ dl florsocker
2 äggulor
1-2 msk kakao
arraksessens efter smak
 
Garnering:
ca 225 gr mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla, skala och mal mandeln.
Blanda den malda mandeln med florsocker.
Vispa äggvitorna till ett lätt skum.
Rör ihop med mandel- och florsockerblandningen.
Rulla med lätt mjölad hand ut små bollar på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ca 9-10 minuter.
Låt bottnarna svalna.
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen.
Droppa i arraksessens efter smak.
Bred krämen toppigt på kakornas undersida.
Ställ in i kylen till krämen stelnat.
Smält chokladen och doppa kakorna i den.
Låt kakorna stelna på bakplåtspapper.
 
Jag har tydligen en lika biskvi-tokig sambo för han blev helt lyrisk när han kom hem från jobbet och fick se dem. Ja, jag säger då det. Det är så konstigt med mig, jag kan så mycket, jag kan nästan allting. Utom slalom förstås...
 
Idag är det Cheez Doodles Day, bara så att ni vet! Jag har tyvärr inga ostbågar hemma, men vi hade Cheez Hearts Eve igår kväll istället. Det gick också bra. Men ni andra, ni borde verkligen ta erat ansvar och äta lite ostbågar. Det är viktigt att uppmärksamma såna här viktiga dagar!
 
Alexander Durefelt - Luxemburg

Kommentarer
Postat av: Everlasting

Ajajaj, stackars lilla skidåkaren! Det är nog bara ren och skär tur att jag inte råkade ut för något liknande när jag var liten. Men chokladbiskvier är ju positivt som sagt.

Svar: ja, chokladbiskvierna gjorde ju nääästan det hela värt det ;)
Pernilla

2013-03-05 @ 22:17:05
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Mårtenssons kök

Åh nej, och vi som inte har några ostbågar hemma, tror du att det är ok att ersätta dom med lite halvsega popcorn istället? Annars får vi väl helt enkelt ta igen det i helgen.
Och du klagar över dej själv för att du köper färdig kryddmix? Hallå! Så skriver du nu att du gjort egna chokladbiskvier! Hade aldrig ens fallit oss in att göra egna biskiver, det gör konditorierna så bra så:)

Svar: ni får nog ta igen det i helgen, popcorn kan väl inte alls jämföras med ostbågar. hoho, jo, konditorerna gör nog mycket bättre biskvier än vad jag gjorde, men då kostar det ju lika mycket för en som jag troligtvis betalade för ett helt gäng :)
Pernilla

2013-03-05 @ 22:24:23
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Charlotta

Jag ÄLSKAR biskvier, men pga tålanmodskrävande moment har jag liksom aldrig kommit dit. Tur det kanske, för då hade jag inte kommit i mina smaljeans. (OBS ironi).

Svar: men det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara, fast det kanske jag inte ska berätta... för smaljeansens skull.
Pernilla

2013-03-06 @ 08:18:35
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Anna

Alltså,har alltid undrat. Hur kan ni äta så mycket gotte utan att gå upp i vikt?!

Svar: det är nog för att vi nåt vår maxgräns och inte kan bli tjockare, hoho ;) nejdå. jag skulle kunna tänka mig att det beror på att vi äter bra mat. vi äter ju liksom inte kakor och skräpmat. vi äter ju kakor och bra mat :) jag lagar ju in princip allt från grunden och vi äter nästan aldrig helfabrikat eller snabbmat, och så äter vi väldigt varierad kost i och med att jag försöker se till att vi har 2-3 vegetariska middagar i veckan och försöker att testa minst 2 nya recept varje vecka. det och det faktum att vi inte äger någon bil vilket gör att vi går nästan överallt gör nog sitt.
Pernilla

2013-03-06 @ 16:03:17
Postat av: sofie mumsfillibaba

Älskar biskvier! Vågar mig inte på att göra själv då min mamma är expert på det!

Svar: nej, mammors expertfält ska man nog inte ge sig in på. det är bäst att de får hålla sig där själva :)
Pernilla

2013-03-06 @ 22:22:25
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin

BRYTBEN! =) kommer du ihåg ditt nickname för de 6 veckorna? Vad duktig du är med all mat, imponerad! Kan du inte göra någon turkisk rätt att imponera mrs Sahin med? =) vill se mer Ofeeeeelia också!!!

Svar: haha, det är väl du som ska lära mig att laga turkisk mat? eller güray snarare, sitter han inte inne på nån god turkisk gryta eller nåt? jag tänker bara kebab och kåldolmar, men tror nog att det finns betydligt godare grejer än så! har du inte Instagram? där är det lite mer Ofelia och lite mindre mat :)
Pernilla

2013-03-07 @ 16:00:35
URL: http://www.volleybollfrun.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0