Du svarar inte längre när jag ringer.

Idag har vi långlördag. Det innebär att vi tittar på längdskidor och har ett långkok på spisen. Och så försöker vi städa lite emellanåt också, det sistnämnda går det sämst med. Okej, det gick väl inte så jättebra på längdskidorna heller, så vi får väl helt enkelt hoppas på långkoket. Om det blir lyckat så lovar jag att återkomma med det. Tills dess får ni hålla till godo med någonting som ni kan äta på eran Meatfree Monday. Eller vilken dag som helst faktiskt, vi åt det i onsdags, det gick utmärkt det också. Det tog lite tid, men det var det värt för att få ha lite kinakrog här hemma en helt vanlig onsdag.
 
Sötsur quorngryta med ris
 
4 port
 
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
2 st morötter
300 gr quornbitar
1 liten burk ananasringar (+ spadet)
4 msk maizena majsstärkelse
3½ dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
1 liten burk vattenkastanjer
2 strimlade salladslökar
 
Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och strimla paprika och chili.
Skala och skiva morötterna.
Skär ananasen i bitar.
Fräs lök, vitlök, paprika, chili och quornbitar i olja i en djup stekpanna.
Tillsätt morötterna och ananasbitar när quornen är genomstekt.
Strö över majsstärkelsen och rör om.
Häll över ananasspad, vatten, soja, vinäger, tomatpuré och grönsaksbuljong.
Rör om och tillsätt vattenkastanjerna.
Låt grytan puttra i ca 10 minuter.
Strö över salladslöken strax innan servering.
Servera med ris.
 
Receptet kommer från ett gammalt nummer av Buffé och sen har jag byggt om det lite. Lagt till vattenkastanjer till exempel. Man kan ju inte äta kinamat utan vattenkastanjer, det går ju bara inte.
 
Jag ber om ursäkt för att jag är så dålig på att svara på kommentarer och kommentera på era bloggar nuförtiden, men man får liksom vara glad om man ens hinner uppdatera sin egen blogg. Det här med tiden alltså... Det var nog nästan bättre när man var liten och 3 dagar innan julafton kändes som 3 år.  Nu bara... Mars? What? Redan? Jag har inte tid, jag har inte hunnit köpa alla julklappar till förra julen ännu!
 
Hospitality - Liberal Arts

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Kinamat utan kraset från vattenkastanjerna är ju lite som kärlek utan kyssar... menlöst typ.
Oroa dej inte för julen som gick, det kommer snart en ny - snartare än du anar!

Kramar

Svar: ja, snart är det ju påsk och efter det är det ju inte alls långt till julen igen. lika bra att börja griljera skinkan! ja, den till påskbordet alltså. den andra får nog vänta lite till iaf...
Pernilla

2013-03-02 @ 17:19:24
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Emmy

Det där med tiden gäller nog för alla. I alla fall de med barn. Jag minns att jag tänkte att jag hade så sjukt mycket fritid. Den känslan kan jag inte skryta med idag. Jag har försökt dra ned lite på bloggandet för att inte känna mig stressad. Läser fler bloggar än jag hinner kommentera. Men så får det vara för jag hinner inte. Måste ju leva också ;-)

Svar: jag trodde nog att det skulle vara lite mer stillsamt att vara mammaledig, men nu när hon börjat röra sig så finns det knappt någon tid alls ju. men man får kanske se det som ett sundhetstecken då att man inte hinner blogga så mycket, det betyder ju bara att man har viktigare saker för sig, som att leva ;)
Pernilla

2013-03-02 @ 20:04:15
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Tiden ja.....
Kinamat är inget jag äter ute helst. Men att laga hemma har jag testat någon gång. Gott! Spar receptet.

Svar: nej, det var längesen jag åt kinamat ute också. fast det är mest för att inte jimmy gillar det, jag sätter gärna tänderna i en vårrulle emellanåt :)
Pernilla

2013-03-02 @ 23:00:02
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Kim

Jag, utan barn och dylikt, känner också så... tiden alltså. Och även lite orken har jag tappat. Temporärt hoppas jag. Come back!
Men vattenkastanjer, det håller jag med om, är obligatoriskt i kina-rätter! Det är ju krispet man vill åt.

Svar: ja, men du har ju ett heltidsjobb. och en kaffemaskin! det är ju minst lika tidskrävande som ett barn. kan inte ens tänka på hur man ska hinna med att både jobba och ta hand om barnet sen, OCH dessutom hinna med att äta och sova och sånt. inte undra på att man tappar orken ibland!
Pernilla

2013-03-04 @ 17:51:53
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Känner igen det där med tiden... jag bloggar, precis som Emmy, också mkt mindre nu och läser allt men kommenterar inte allt... heltidsjobb, två småttingar, träning... ja hur mycket ska man hinna med? :)

2013-03-08 @ 18:44:19
URL: http://amyspieceofcake.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0