Det är ingen idé att böna och be.

Våfflor schmåfflor. Det är allt jag har att säga om den här äckliga dagen. Förstår fortfarande inte varför det bara är de äckliga matsakerna som våfflor och semlor som har så söndertjatade dagar. De goda grejerna har väl säkert också sina egna dagar förstås, men det är liksom ingen som pratar om dem så jag glömmer alltid bort dem.
 
En maträtt som borde ha sin egen dag är den vietnamesiska kycklingen vi åt som söndagsmiddag förra söndagen. Det förstod jag ju tyvärr inte då hur god den var, så jag var klantig och tog bara kort på den med mobilen istället för med finkameran. Så nu får ni återigen stå ut med en suddig instagram-bild, men strunta i det bara och ät detta istället. För det var bland det godaste jag lagat på länge.
 
Vietnamesisk Kyckling Med Sötsur Dipsås
 
för 4 portioner
 
4 st kycklingfiléer
1 schalottenlök
1 lime, rivet skal från
2 msk fisksås
gurkmeja
2 msk olja
 
Dipsås:
3/4 dl vatten
2 tsk socker
3 msk fisksås
2 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ röd chili, finhackad
 
Strimla kycklingen.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Blanda löken, limeskal, fisksås, gurkmeja och olja till en marinad.
Häll marinaden över kycklingen och marinera i minst två timmar.
Blanda alla ingredienserna till dipsåsen.
Stek kycklingen och servera med ris, dipsås och en god sallad.
 
Den där dipsåsen alltså. Jag var skeptisk. Jimmy var skeptisk. Men sen satt vi och hällde den över både ris och kyckling. Goda grejer! Testa den. Himla massor jättemycket godare än våfflor. Jag lovar.
 
Som att det inte vore nog med att det är tråkig våffeldag så har vi suttit på barnakuten hela dagen. Jag förstår inte riktigt vitsen med att bo granne med ett sjukhus när man alltid blir hänvisad till sjukhuset som ligger i andra änden av stan. Jag förstår inte riktigt heller varför de envisas med att inte ha en enda barnläkare på Mölndals Sjukhus. Och varför kan inte en vanlig läkare undersöka ett barn? Är inte barn liksom bara... Mindre människor? Det har jag alltid trott. Nåja. Bebis mår bra i alla fall, så det kan väl vara värt att åka tvärsöver stan för att få reda på det. Nu är hon hungrig också hör jag så det är väl bäst att gå och slänga i henne en våffla eller två.
 
The Fall - Living Too Late

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vi bor väldigt nära och bra men aldrig utnyttjat det! Hoppas O mår fint så hon kan hänga med imorrn. För imorgon är det chokladbollens dag!:)

Svar: ni får vara glada så länge ni slipper! är man inte sjuk innan man kommer dit så blir man det garanterat där i väntrummet... oh ja. chokladbollens dag var fin. och varma mackans dag också. nostalgins dag var fin!
Pernilla

2013-03-25 @ 21:49:24
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: hogie

20 april är det åtminstone Polkagrisens dag! Skönt att allt är/var bra med bäjbis!

Svar: är det sant?! fy fasiken vilken bra dag, den ska jag bannemej fira!
Pernilla

2013-03-26 @ 11:05:26
URL: http://hogieskill.blogg.se
Postat av: Mårtenssons Kök

Påminner om det där som Håkan öser över allt när vi har varit i Thailand på semester, fast då är det en faslig massa mer chili som ligger och guppar runt i såsen...Men din dippa skulle nog Anki också kunna skvätta lite överallt! Kanske även på våfflor...

Svar: ja, den här såsen var inte så fasligt stark så den tror jag absolut anki också skulle kunna hälla över det mesta :)
Pernilla

2013-03-26 @ 17:51:18
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0