Och hennes hår har vuxit ut.

Idag är det en vecka kvar till julafton, och då brukar jag påbörja mitt projekt "Ett julgodis om dagen". Hur det blir med den saken i år återstår väl att se, men jag har åtminstone börjat idag med att göra de berömda Pepparkakstryfflarna, det finns en anledning till att de återkommer till vårat julgodisbord år efter år, just sayin'!
 
Jag tjuvstartade lite häromveckan också med att göra lite vaniljkola med havssalt, som jag tänkt ta en så himla fin och julig bild på med finkameran och sånt där ni vet. Men det visade sig att de där kolorna var lite för goda för sitt eget bästa så innan jag visste ordet av så hade de tagit slut och hade jag tagit någon bild? Icke. Eller jo, det hade jag ju, en suddig bild med mobilkameran hann jag ta samtidigt som jag doppade de små godingarna i choklad. Tur för er det, för då får ni åtminstone någonting att dregla över samtidigt som ni läser receptet. Och tro mig, det här är någonting som ni kommer att vilja testa!
 
Vaniljkola med havssalt
 
ca 50 st kolor
 
100 gr smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
½ vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
½ tsk flingsalt
 
250 gr svalnad smält mörk choklad
flingsalt att dekorera med
 
Koka upp smör, grädde, socker, sirap, vanilj och flingsalt i en stor kastrull.
Låt koka till 123 grader.
Häll upp i en bakpappersklädd avlång sockerkaksform.
Låt svalna.
Skär upp i något sånär jämna bitar.
Ställ gärna in dem i kylen en stund så går de lättare att doppa sen.
Smält chokladen och låt den svalna något.
Doppa kolorna i chokladen och strö över flingsalt innan chokladen stelnat.
 
En av anledningarna till att de tog slut så fort var att det var Jimmys fikavecka på jobbet, då skulle han egentligen haft med sig en blåbärspaj. Men så hände det sig som så att någon lyckades öppna frysen, få tag i blåbärspaketet och hälla ut blåbären på golvet. Sedan var samma någon väldigt snabb på att klampa runt i blåbären, ställa sig på alla fyra bland blåbären, slänga in massor av blåbär i sin lilla mun för att sedan rusa iväg och lämna små blå fotspår över hela det nystädade golvet samt lämna blåa handavtryck på det vita soffbordet. Denna någon lyckades såklart också pricka in att hon hade sitt enda lilla vita par byxor på sig just denna dag. Jag vill ju inte peka ut någon, men hon är ungefär 73 cm lång, väger runt 9 kg, rödblont hår, blåa ögon, 3 meter långa ögonfransar, 2 små framtänder. Och jag förstår inte riktigt hur det kommer sig att ungefär alla paket i julklappssäcken är till henne?! 
 
Nu ska jag julklappspyssla och dricka te. Och tusen tack till alla er som bidrog till vårat Musikhjälpen-initiativ Från Blogg Till Bössa. 2375 kronor lyckades vi skrapa ihop och det är tack vare er finfina människor! Tack!
 
Jonathan Wilson - Illumination

Kommentarer
Postat av: Ninni

Och där kom receptet på dom ruggigt goda kolorna. Får nog bli göra dessa till jul, frågan är bara var jag ska gömma dom för mig själv när dom är klara så att inte alla är slut innan jul

2013-12-17 @ 20:30:00
Postat av: Anso

Hahaha hon är bara för härlig den där lilla tjejen!

2013-12-19 @ 11:33:23
Postat av: Ann-Sofi Matsafari

MUMS:)

2013-12-19 @ 15:31:47
URL: http://matsafari.nu
Postat av: Emmy

Alltså den där hemhjälpen ni har är verkligen i det busigaste laget... Detsamma gäller för min minsta hjälpreda som ställer till med något bara man vänder ryggen till. Typ: "Bus gör man inte de bara händer"

2013-12-21 @ 05:57:43
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0