Det finns saker jag skulle vilja berätta, men det skulle ta en hel livstid att förklara.

Jag får ofta frågan om jag fotograferar allt som jag lagar och äter, men nej, det gör jag inte. För några år sen gjorde jag det, men nu har jag blivit lite mer petig med vad jag tycker räknas som bloggmaterial och inte. Men egentligen är det ju svårt för mig att veta vad andra vill läsa om och ibland visar det sig att mitt omdöme inte riktigt är det bästa.
 
Som häromdagen när jag tyckte att vi inte alls åt någonting särskilt så jag tog bara en suddig instagram-bild och så visade det sig bland kommentarerna där att jag nog borde ha släpat fram finkameran ändå. Men nu får ni hålla till godo med en suddig bild, ett väldigt enkelt recept och en fruktansvärd god skinklåda med brysselkål:
 
Skinklåda Med Brysselkål Och Tomat
 
4 portioner
 
600 gr brysselkål
½ gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater
ca 300 gr rökt strimlad skinka
2½ dl grädde
oregano
peppar
riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka brysselkålen knappt mjuk.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs i smör tills löken mjuknat.
Tillsätt skinka, tomater, brysselkål och grädde.
Låt koka upp och smaka sedan av med kryddorna.
Häll i en ugnsform och strö över riven ost.
Gratinera i ca 10 minuter.
 
 
Vill ni veta nåt helknasigt? Det var första gången i livet som jag åt brysselkål. (Åtminstone som jag minns.) Det var första gången som samtliga familjen åt brysselkål faktiskt. Varför vet vi inte riktigt då vi tyckte om det allihopa. Speciellt den där minsta lilla saken som spottade ut skinkan och bara ville ha brysselkål och tomat. Så nu har vi fått en ny kompis i grönsaksdisken, sånt är ju alltid bra.
 
Nu börjar det bli dags för en förmiddagslur här, vi har varit vakna sen 05.30 i morse så det kan behövas. Och jag är ju så korkad så fastän jag vet att Ofelia vaknar så tidigt varje morgon så sitter jag ändå uppe till midnatt varje kväll... Tur att Jimmys semester är slut imorgon så det blir lite ordning på torpet igen. Någon måtta på dekadensen får det ju ändå lov att vara.
 
Bo Hansson - I Skuggornas Rike

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Nä, det där med att fota allt man äter funkar inte. Hinner liksom inte blogga i samma takt. Och sen är som sagt inte allt blogg-vänligt!
Och sen måste man ju ta fotot innan man äter eller innan man börjar....
Brysselkål känns som det kan vara sådär poppis i denna familjen. Jag älskar all sorters kål. Oliver har börjat bli riktigt petig och känner direkt om jag gömt något i maten. Suck!

Svar: nej, oftast är man ju bara hungrig och vill slänga i sig maten. vi får väl börja göra som vissa och laga mat bara för att blogga om den och slänga den sen ;)nämen, är det dagis som lärt oliver att peta med maten? förhoppningsvis är det ju bara en fas, snart går nog allt ner igen :)
Pernilla

2013-08-11 @ 11:59:17
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Brysselkål är grymt gott! Det kan man lägga i en smoothie, dessutom. #eatclean #smaljeans

Svar: jo, fast det är ju inte bra för barnen vet du. bättre att slänga ner ett happy meal i smoothien så de får i sig sin animaliska föda!
Pernilla

2013-08-12 @ 08:59:02
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Emmy

Jag orkar inte fota allt vi äter hela tiden och så har jag precis som du blivit petigare med vad jag tycker är tillräckligt snyggt/aptitligt att lägga upp på bloggen.
Du skulle ha lagt till #foodsporation för det var det ju minst sagt ;-) Jag ska testa detta. Vi älskar brysaelkål även om det blir mest kring jul vi äter det. Ostgratinerade brysselkål är supergott.

Svar: ja, det duger ju inte med en vanlig makaronigratäng på bloggen längre ;) lite synd kanske för vissa av ens läsare kanske eftersöker just det är enklare vardagligare... ja, det var riktigt fint med brysselkål. jag får nog införa denna som julmat också, något att göra med den överblivna julskinkan kanske!
Pernilla

2013-08-13 @ 22:19:26
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0