Jag får ofta frågan om jag fotograferar allt som jag lagar och äter, men nej, det gör jag inte. För några år sen gjorde jag det, men nu har jag blivit lite mer petig med vad jag tycker räknas som bloggmaterial och inte. Men egentligen är det ju svårt för mig att veta vad andra vill läsa om och ibland visar det sig att mitt omdöme inte riktigt är det bästa.
Som häromdagen när jag tyckte att vi inte alls åt någonting särskilt så jag tog bara en suddig instagram-bild och så visade det sig bland kommentarerna där att jag nog borde ha släpat fram finkameran ändå. Men nu får ni hålla till godo med en suddig bild, ett väldigt enkelt recept och en fruktansvärd god skinklåda med brysselkål:
Skinklåda Med Brysselkål Och Tomat
4 portioner
600 gr brysselkål
½ gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 ask cocktailtomater
ca 300 gr rökt strimlad skinka
2½ dl grädde
oregano
peppar
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka brysselkålen knappt mjuk.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs i smör tills löken mjuknat.
Tillsätt skinka, tomater, brysselkål och grädde.
Låt koka upp och smaka sedan av med kryddorna.
Häll i en ugnsform och strö över riven ost.
Gratinera i ca 10 minuter.
Vill ni veta nåt helknasigt? Det var första gången i livet som jag åt brysselkål. (Åtminstone som jag minns.) Det var första gången som samtliga familjen åt brysselkål faktiskt. Varför vet vi inte riktigt då vi tyckte om det allihopa. Speciellt den där minsta lilla saken som spottade ut skinkan och bara ville ha brysselkål och tomat. Så nu har vi fått en ny kompis i grönsaksdisken, sånt är ju alltid bra.
Nu börjar det bli dags för en förmiddagslur här, vi har varit vakna sen 05.30 i morse så det kan behövas. Och jag är ju så korkad så fastän jag vet att Ofelia vaknar så tidigt varje morgon så sitter jag ändå uppe till midnatt varje kväll... Tur att Jimmys semester är slut imorgon så det blir lite ordning på torpet igen. Någon måtta på dekadensen får det ju ändå lov att vara.