Kärlek, kärlek, kärlek och en stor balkong.

Häromdagen skrev jag om hur vissa saker förändras med tiden, nu ska jag skriva om något som verkligen aldrig förändras. Det där med hur jag varje gång jag bakar småkakor säger till mig själv: "Fy fabian, vad gott det är med småkakor, varför bakar jag inte det oftare? Det måste jag ändra på!" Sen ändrar jag inte på det i alla fall. Fastän det är så fruktansvärt gott med småkakor. Dessutom är det ju så enkelt och så får man massor av kakor på en gång. Å andra sidan är det ju så fruktansvärt beroendeframkallande med småkakor, så det kanske är bra att jag inte gör det så ofta.
 
Förra veckan slängde jag ihop ett gäng riktigt goda småkakor, lite pilligare än vanliga småkakor men ändå inte så jobbigt så att man tuppar av. Receptet kommer från de där som vet hur det ska vara, en tanttidning alltså.
 
Möra Mandelkakor
 
35-40 st
 
Deg:
3¾ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl socker
150 gr kallt smör
1 äggula (spara vitan!)
 
Fyllning:
100 gr skållad, skalad och malen mandel
ca 1½ - 2 dl florsocker
1 äggvita
några droppar grön karamellfärg
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta snabbt samman degen i matberedare eller för hand.
Forma två längder av degen.
Plasta in i gladpack och lägg i kyl ca 30 min.
Blanda mandeln med äggvitan och florsocker tills du har en lagom tjock fyllning.
Färga svagt grön med några droppar karamellfärg.
Kavla ut varje deglängd på bakplåtspapper.
De ska vara ca 10 cm breda och nästan lika långa som bakplåtspapperet.
Fördela en sträng fyllning i mitten av varje längd.
Rulla ihop och lägg i kylen en stund.
Skär sedan i centimetertjocka skivor.
Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda ca 13 minuter.
.
Det är så gött med kakor som ser ut som de möglat i mitten. Hoho. Möglet är det godaste, så det är ju bara trevligt faktiskt.
 
Annars har vi idag den trevliga kombon av bebis på jätteargt humör och en mamma med huvudvärk och illamående. Vakna sen 4.30 har vi varit också, för att göra det hela ännu roligare. Nåja, what doesn't kill you makes you bitter som man brukar säga, så det är väl bara att hålla ut. Och ta en kaka medan man väntar.
 
Olle Ljungström - Hallå! Bibi Andersson

Kommentarer
Postat av: Malin Hellberg

TANTTIDNINGAR! <3 Saknar att bo hemma ibland... Läser ikapp varje gång jag är hemma hos mina föräldrar :)

Svar: haha, jag med. och funderar på när det blir legitimt att börja prenumerera själv?
Pernilla

2013-04-17 @ 18:14:29
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Kim

Tur att det finns kakor alltså. For better (bitter?) and for worse, in sickness and in health osv.
Om ni kan tvinga in Håkan i en bil kan du väl tvinga med honom med hem till mig på fredag?!

Svar: klart håkan blir med på fredag! jag lockar med hawaiidrinkar och god mat så kommer han med :)
Pernilla

2013-04-17 @ 19:30:53
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Tanttidnigar rules:)

Svar: hear hear!
Pernilla

2013-04-17 @ 20:10:57
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Amy's piece of cake

Kakor bakar jag nästan aldrig... synd för som du säger de är så goda... fast även onyttiga. Men sen vad är nyttigt av det jag bakar ;)

Du, det är väl dig jag följer på Insta så jag inte trycker gilla på fel bebisbilder? Haha, jag blir lite osäker men tror jag hamnat rätt. Ses snart!

Svar: nej, det är väl som jamie oliver säger: "vill du vara nyttig får du hoppa över desserten" och det vill man ju inte ;)
haha, jodå, det är mig du följer och mina bebisbilder, fast det hade väl inte gjort nåt om det varit fel, man kan ju alltid gilla gulliga bebisar ;)
Pernilla

2013-04-17 @ 21:33:33
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Absolut, men jag har flera gånger velat kommentera och om det då är någon okänd blir det kanske lite "dumt" ;)

2013-04-18 @ 20:04:16
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Mia

Jag bakade dina kakor här igår. Supergoda! Och enkla att göra, de är redan en favorit bland småkakorna :)

Svar: vad kul att du gillade dem :)
Pernilla

2013-04-23 @ 08:52:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0