Du tror att du har så många rättigheter, men det enda du har rätt till är att dö.

Det är lustigt hur saker förändras ändå. För lite mer än fyra år sen när jag och Jimmy precis hade flyttat ihop så var det ett himla gnäll så fort vi skulle äta vegetariskt. Det var som att Jimmy skulle dö av köttbrist bara han inte åt det på en dag. Förra söndagen skulle vi testa de berömda jordnötsbiffarna som lovordats runtom i hela matbloggosfären och Jimmys enda kommentar när jag stod där och rev morötter och hackade nötter var: "Vad spännande!" Så alla ni därute som skyller på era sambos eller barn för att ni inte äter så mycket vegetariskt, sluta med det. Fortsätt ge dem vegetarisk mat några gånger i veckan bara så löser det sig. Ni hjälper dessutom miljön och eran egen plånbok eftersom grönsaker är väldigt mycket billigare än kött. (Jag har ju en liten idé om att det borde gå att göra samma sak med fisk, men bara jag föreslår det så tittar Jimmy på mig som om jag föreslagit att vi ska käka krossat glas till middag.)
 
De där jordnöttsbiffarna då? Så sjukt goda. De godaste vegetariska biffar jag någonsin ätit vill jag säga. Lätta att göra och håller ihop hur fint som helst. Sen kan man äta dem lite hur man vill. Vi åt dem i pitabröd med grönsaker och fetaost. Men man kan ju äta dem med ris eller som wraps eller, ja. Hursom, bara ni äter dem!
 
De Berömda Jordnötsbiffarna
 
ungefär 10-12 st

1 dl ströbröd
0,75 dl grädde
1 ägg
3 morötter, fint rivna
2 dl saltade & rostade jordnötter
0,5 dl fullkornsdinkelmjöl (grahamsmjöl går också bra)
salt
1 finriven vitlöksklyfta
några cm riven ingefära
några skvätt tabasco
olivolja att steka i

Blanda ströbröd, grädde och ägg. 
Låt svälla medan du river morötter och hackar nötter.
Blanda alla ingredienser och forma sedan små biffar.
Stek dem i olivolja i en panna.
 
Receptet kommer från Rebecka men har väl skymtats i ungefär varenda matblogg jag läser någongång under de senaste månaderna. Jag skulle kunna äta dem idag igen, så goda var de. Men det ska jag inte, för idag ska vi långkoka! Men mest av allt vill jag duscha... Och sova till längre än klockan 07.00... Och duscha... Och sova... Och duscha... Och sova...
 

Kommentarer
Postat av: Ann

Tror du kan övertyga Jimmy om fisken. Med tanke på hur bra det gått med de politiska åsikterna och vegetarisk kost så borde det inte vara nåt problem!

Svar: fast med tanke på hur framgångsrikt "så länge inte pernilla får en bebis så får jimmy äta fisk"-projektet var så känns det som att fisken är ett större hinder att ta sig över... men jag får väl ge det några år helt enkelt..
Pernilla

2013-04-14 @ 16:36:49
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: Amy's piece of cake

Ingen har dött av vegetarisk mat som min mamma brukar säga ;) Du, jag är den enda som inte gjort biffarna tror jag och jag som är vegetarian...skam! Jag får genast ställa mig i skamvrån helt enkelt. Ska definitivt göra dom... kanske när hysterin lagt sig lite för only the dead fish... eller hur var det nu?

Svar: du MÅSTE ju göra dem, jag tror inte hysterin kommer att lägga sig så det är lika bra att du följer med i tåget med en gång :)
Pernilla

2013-04-14 @ 20:21:50
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Mårtenssons Kök

Oh yes!!! Så in i bänkens goda är dom, vi måste ju snart låta dom gå i repris i vårt kök, och det är inte mycket som får den äran där inte...
Men det borde ju funka med att inskola fisk på liknande sätt, smyg in det lite pö om pö på små hemliga sätt. Du kan säkert komma på riktigt finurliga vägar för fisken att simma in i ert kök.

Kramar

Svar: jag kanske kan slänga ner en fiskpinne i potatisgratängen och se om han märker nåt ;) nåt hittar jag säkert på, jag behöver ju inte börja med att slänga fram en tallrik sushi...
vi ses i övermorgon! kul :) kramar
Pernilla

2013-04-14 @ 21:49:00
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Ja, de där biffarna är löjligt goda. Helt klart. Hands down för Rebecca som introducerade dom!

Svar: ja, löjligt goda var bannemej bra beskrivet. det var ju så gott så man kände sig lite salig när man åt dem :)
Pernilla

2013-04-16 @ 08:43:56
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Kazandra Angrell

Å de låter ju hijmla trevligt !

2013-05-08 @ 12:41:09
URL: http://kazandras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0