Hur det än går så måste vi hålla humöret uppe.

Igår inledde jag helgen på bästa möjliga sätt då jag och resten av matbloggsgänget blivit inbjudna av Fazer Culinary Team till att få provsmaka deras 5-rättersmeny som de ska tävla med i matlagnings-OS lite senare i höst. Menyn hade temat: Genom Djupa Hav Och Gröna Skogar och var gjord mest på svenska råvaror. Tänk att svensk mat kan vara så god alltså. Jag tror att det kommer att ta några veckor innan jag kan lyckas övertyga mig själv om att någon mat jag lagar är jättegod igen. Det här åt vi:
 
Jordärtskocksoppa med räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill.
Här ska jag erkänna att jag inte åt räkorna som skulle vara till, jag är ju inte kompis med skaldjur. Men soppan i sig alltså; MUMS! Den satt fint i magen. Skulle sitta helt fint som ensamrätt också.
 
Rödbeta- och Matkornboll Fylld Med Getost, Bakad Pumpa och Hjortonkvarg.
Det här var festens höjdpunkt, det var vi nog överens om hela bordet. Helt fruktansvärt god, den där getostcrémen som var inuti bollen var som, varning till känsliga läsare för nu tänker jag uttrycka mig vulgärt, en munorgasm. När tävlingen är över har vi blivit lovade att få receptet på denna, så jag tror den kommer att dyka upp på ungefär varenda matblogg i hela Göteborg inom några månader. Och det är den värd den lilla rödbetsbollen.
 
Strömming marinerad i Senap & Gräddfil med Potatispuré, raspad pepparrot, rårörda lingon och brynt smör.
"Men inte åt väl du strömming?" Tänker min mamma nu. Men jodu mamma, det gjorde jag faktiskt. Smaka måste man ju. Det ska erkännas att strömming inte är min favoritfisk i världen, men den var helt okej. Potatispuré, pepparroten och det andra som var till var förövrigt jättegott.
 
Renstek serverad med Kantarellfylld Rulle med Vita Rotfrukter, Västerbottenostfras och Messmörssås.
 
Vet ni vad? Det här har jag ingen aning om hur det smakade. Eftersom rensteken bara var uppvärmd till 33 grader så fick inte min gravidmage smaka på den, men den kantarellfyllda rullen var kanongod! Och kockarna ska förresten ha ett stort plus för att de hade sån bra koll på vad man får äta som gravid eller inte, det är väldigt ofta man bara får en axelryckning och en fnysning när man är ute och äter och hör sig för tycker jag men de här var bara hjälpsamma och trevliga. Fint!
 
Chokladmousse med Mintchoklad, varvad med Havtorn och Marinerade Päron, Valnötscrunch och Lakritscrisp.
Jag drömde om den här moussen inatt. Och det var inte en sån dröm som Jimmy brukar väcka mig från för att jag skriker och gråter. Jag drömde helt enkelt att jag åt den, och nu är jag så sugen på mintchoklad så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Fruktansvärt gott. Så len och fin mousse, alldeles lagom med mintsmak och den där lakritscrispen. Nomnomnom!
 
Alla bilderna har jag lånat av Fazer. Förlåt för världens längsta blogginlägg. Och förlåt för att ni antagligen är jättehungriga och sugna nu, jag känner precis likadant. Men det var lite svårt att hålla sig kort när det fanns så mycket att berätta om. Så, tack för maten! Jag ställer gärna upp och testsmakar några menyer till om det ska vara så, inga problem. Jag är inte alls besvärlig på det viset.
 
The Very Best - Rudeboy

Kommentarer
Postat av: Everlasting

Vilket glamoröst liv du lever! För min del verkar den där soppan mest lockande, så jag hoppas verkligen att du lägger upp det där receptet också när du får det.

Svar: jag får ju passa på att leva lite glamoröst nu de här veckorna, sen blir det väl lite mindre glamour med vaknätter och mjölkfläckiga kläder ;)
Pernilla

2012-09-01 @ 16:18:33
URL: http://everlasting.nu
Postat av: mor

Det tar sej snart smakar du räkor också.Men ta en sak i taget ha det så gott

2012-09-01 @ 20:20:44
Postat av: Emma ❀ My Inspiration

Vilken fantastisk upplevelse! Skulle absolut inte tacka nej till att provsmaka det ovan.. MMMMMM!!!

Svar: nej, det var verkligen hur gott som helst!
Pernilla

2012-09-01 @ 21:13:16
URL: http://myinspiration.blogg.se
Postat av: Emmy

Vilken meny ni fick provsmaka! Jag hade gladeligen skrivit in mig som provsmakare av samtliga rätter och mumsat i mig med god aptit. Älskar både räkor och strömming, ja säg vad jag inte gillar. Så Fazer, nästa gång ni bjuder mina matbloggsvänner glöm inte mig, hörni.

Svar: du får ju flytta till göteborg emmy, så kan du komma och äta massa goda grejer med oss hela tiden!
Pernilla

2012-09-01 @ 23:55:45
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Amy's piece of cake

Så mycket gott! Jag gillar starkt soppan och moussen mmm. Vilken inbjudan, den säger nog inte många matbloggare nej till =)

Svar: jag tror inte någon människa överhuvudtaget skulle tacka nej till den inbjudan, matbloggare eller ej ;) 5-rättersmeny vill man väl alltid ha!
Pernilla

2012-09-02 @ 13:00:10
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Kim

Jajävlar vad gott det var! Jag smakade ju aldrig strömmingen, det fanns liksom inte plats, men den kunde knappast slagit rödbetsbollen!!

Svar: den slog verkligen inte rödbetsbollen, så du ska absolut inte känna att du missade någonting!!
Pernilla

2012-09-02 @ 16:27:32
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Varken hungrig eller sugen...bara sur för att jag inte kunde gå på denna fina middag....grrr!!

Svar: men man kan ju inte vara med på allt sofie ;P det blir säkert näääästan lika gott imorgon!
Pernilla

2012-09-03 @ 21:07:26
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0