Den där tjejen tror att hon är så smart.

I söndags var vi ju på matmarknad på Gunnebo Slott och där åt vi troligtvis den dyraste pizzan jag ätit i hela mitt liv, åtminstone med tanke på att hela pizzan var något mindre än en papperstallrik. 75 kronor fick vi betala för den, och nu var den ju visserligen helt ekologisk och gräddades direkt utomhus i en sån där gullig vedeldad liten stenspis, så det var kanske inte så konstigt. Och JA, den var god. Men tyvärr inte särskilt mättande, så när vi promenerat hem så var vi liksom hungriga igen. Så vi fortsatte väl på samma spår och slängde i oss lite kebab också. Fast inte vilken kebab som helst, istället serverades den på det här viset:
 
Bakad potatis med kebabröra
 
Kebabröra:
400 gr kebabkött
1 knippe salladslök
1 gul paprika
2 dl turkisk yoghurt
1½ dl bostongurka
1 vitlöksklyfta
paprikapulver
mexikansk kryddblandning
kebabkrydda

Stek på kebabstrimlorna och låt dem svalna.
Finhacka löken och paprikan.
Blanda med yoghurt och bostongurka.
Pressa ner vitlöken.
Blanda ner kebabstrimlorna.
Smaka av med kryddorna.
Servera i bakad potatis.
 
Sen var vi minsann mätta resten av dagen! Kanske också för att det blev rätt så sent då potatisen verkligen aldrig ville bli färdigbakad. Inte ens efter 1½ timme var den ena potatisen helt färdig, men då gav jag liksom upp och Jimmy var så hungrig så han åt upp den ändå. Hur länge ska man behöva baka den nedrans potatisen egentligen? Någon som har något bra baka-potatis-knep så det slipper ta 7 miljoner år?
 
Vi avslutar med en liten bild på mig med minipizzan.

Stevie Wonder - Overjoyed

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Jag tror man kan baka potatis i micron! Då går det lite snabbare.

Svar: ja, jag vet att vi gjorde det på hemkunskapen i skolan men då blev den jättemosig.. men man kanske ska ge det en andra chans :)
Pernilla

2012-09-12 @ 18:51:25
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Kim

Du ser verkligen ertappad ut där med pizzan i handen. Som om Anna Skipper just kom på dig!

Jag brukar brassa mina bakpotatisar i micron, men glöm inte att picka dem innan! Sen huruvida det är så "man ska" göra vettefan... Men fort går det.

Svar: haha, det skulle ju vara min glufsglufs-min där jag ser riktigt tjock ut, men det blev mest så att jag ser rädd ut av nån anledning :)
ja, det där med micron har jag också testat men det har liksom aldrig blivit bra för mig... ska kanske ge det en chans till. jag är ju sån där konstig typ som gärna vill äta skalet också och då vill jag ju ha det knaprigt och gott...
Pernilla

2012-09-12 @ 19:02:13
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag brukar förbaka mina potatis i micron och sedan stoppa in dem i ugnen. För de blir godast i ugnen, men det tar ju sin tid.

Svar: tack för tipset! hur länge kör du dem i micron respektive ugnen då? jag har gjort i micron bara nån gång och då blev det inte alls gott, eller ja, skalet blev mjukt och jag är sån där som äter skalet också så jag vill ha det knaprigt :)
Pernilla

2012-09-12 @ 20:33:16
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Bakad potatis gör jag sällan men det verkar som det är micron som gäller. Kan vara en kandidat till fredagsmyset. Ska börja i tid med potatisen bara...:)

Svar: det är ju en kanonbra kandidat till fredagsmyset, det är ju det här med att det ska ta sån tid bara.. men man får väl testa micro-knepet helt enkelt!
Pernilla

2012-09-12 @ 22:09:50
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: hogie

Precis som alla andra skrivit - in i micron med dem! Har du lite mer tid så en stund i micron och en stund i ugnen. Kör u bara i micron så måste du picka runthela och picka mycket! Och vänd på den ett par gånger. Den sidan som ligger neråt blir bara bakad annars. Kör en åt gången och linda in den som är klar först i folie så den håller värmen.

Svar: okej, micron it is nästa gång! tack för tips!
Pernilla

2012-09-19 @ 11:01:48
URL: http://hogieskill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0