Höj era glas och skåla för de liv ni slösat bort.

Min dotter har fått narkolepsi och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Ja, alltså, hon har ju inte fått narkolepsi på riktigt. Hon har bara varit väldigt förtjust i att sova de senaste dagarna, så jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med all tid jag haft över helt plötsligt. Det har mest blivit att jag suttit helt paralyserad och trott att hon ska vakna snart, så har jag ändå inte fått något vettigt gjort.
 
I söndags till exempel gjorde jag ju söndagsstek, en del av den planen var att eftersom steken sköter sig så bra själv så skulle jag kunna ta hand om Ofelia under tiden. Men vad gör ungen? Jo, hon slocknar ungefär i samma stund som jag stoppar in steken i ugnen och sen sover hon i över 4 timmar. Det var ju fint, för då skötte sig både barnet och steken på egen hand. Det här med söndagsstek alltså, när jag var liten uppskattade jag det inte alls, men nu så! Lite såhär gjorde jag:
 
Söndagsstek med viltsås & potatismos
 
1 kg stek av nötkött (viltkött går också bra)
salt
peppar
 
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 msk viltfond
1 msk soja
ca 2 tsk timjan
sky från steken
 
Granatäpple
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Krydda steken med salt och peppar och bryn den runtom i en stekpanna.
Lägg steken i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i ca 2 timmar.
Låt sedan köttet vila i ca 10 minuter innan du skär upp det.
Vispa ihop grädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull.
Låt såsen koka upp och koka i ca 5 minuter.
Vispa ur ugnsformen med vatten och tillsätt skyn i såsen.
Låt den koka upp och smaka ev. av med mer timjan.
Garnera köttet med lite granatäpple.
Servera med såsen, potatismos och en god sallad.
 
Jag lånade inspiration till såsen från arla. Gott var det i alla fall, det brukar ju vara det med mat. Ja, kanske inte all mat, men det mesta som inte heter blodpudding, pannkaka eller skaldjur.
 
Nu har den lilla narkoleptikern vaknat, så nu är det väl hon som ska ha mat innan vi ger oss ut på promenad och frimärkesjakt. Jag har glömt att köpa frimärken i ungefär 3 veckor nu, det är minsann inte dåligt! Men om jag bara ska handla frimärken så borde jag ju komma ihåg det... Förhoppningsvis. Det är inte lätt det här med att börja bli gammal och glömsk.
 
Richard Hawley - The Wood Colliers Grave

Kommentarer
Postat av: Kim

Känner igen det dä rmed frimärkena. Man står i kassakön, och tänker: "frimärke,frimärke,frimärke,frimärke...". Så betalar man och går därifrån. Utan frimärke. Tycker det är precis samma syndrom när man ska köpa saffran.
Låter ju inte så illa med ett narkoleptiskt barn heller. Har du sett den där videon med de narkoleptiska getterna? Om inte - se, det är väldigt roligt.
Stek ska jag minsann göra snart!

Svar: åh, de narkoleptiska getterna, dem hade jag glömt bort!
på vårat hemköp och på willys har de som sitter i kassan en stor badge på sig där det står: "GLÖM INTE SAFFRAN!" det är ju hur smart som helst! synd att de inte har såna med frimärken också...
Pernilla

2012-11-20 @ 19:15:03
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Det där med stek är ju inte så dumt. Har faktiskt en vildsvinsstek i frysen som jag får ta mig an någon dag.
Narkolepsi...haha... Har hört att spädisar sover 20 timmar per dygn! Otroligt gött!


Svar: jag har också hört att de sover så mycket... ofelia har tyvärr inte hört det, förutom några dagar förra veckan då, haha :)
Pernilla

2012-11-20 @ 21:08:16
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: tina

Fler än jag som skulle kunnda tänka sig att gå ide såhär års mao. Gott med stek! :-)

Svar: så gott med stek! man borde ha måndagsstek och tisdagsstek och alla andra dagars stek också!
Pernilla

2012-11-21 @ 11:01:22
URL: http://www.pickipicki.se
Postat av: Blåbär

Gud så gott! Jag åt också stek i söndags, är fint att vara lite pensionär minsann. Ska också prova att göra mos till, mos är ju alltid lite bättre än potatis. Förlåt för att jag är dålig med kommunikation. Kan bara skylla på mycket att göra och att jag slarvar med att höra av mig till nära och kära. Vi hörs snart hoppas jag! Hälsa Ofelia! Och Jimmy med kanske men han är inte lika gullig. Puss puss puss <3

Svar: men jag är också sämst i världen på att höra av mig ju, jag har faktiskt tänkt flera gånger de senaste veckorna att jag ska ringa dig men så ska jag bara och jag ska bara först och så helt plötsligt ligger man i sängen och ska sova igen, det hör väl till när man blir pensionär antar jag, att dagarna går så fort... Ofelia hälsar tillbaka, Jimmy är inte hemma så honom vet jag inte med. Pusspuss!
Pernilla

2012-11-21 @ 13:57:30
Postat av: Everlasting

Vilken väluppfostrad liten dotter du har då! Fast om hon har velat äta typ konstant dagarna innan så kan det ha varit en tillväxtperiod så att hon måste vila upp sig i ett par dagar sedan. Vad är hon nu? Typ sex veckor? Jag har för mig att det ska komma en tillväxtperiod i den åldern ungefär. Jaja, hoppas att både narkolepsin och söndagssteken var njutbara!

Svar: ja, idag blir hon sju veckor så förra veckan var nog lite tillväxtperiod för nu har narkolepsin gått över igen. äter som en häst gör hon dock fortfarande... men det är väl bara bra antar jag!
Pernilla

2012-11-21 @ 22:07:24
URL: http://everlasting.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0