Du var aldrig min på riktigt.

Förutom att det är helt legitimt att vara inne och se på film hela dagarna under hösten så tycker jag också att en himla bra sak är höstmaten. Det här med sommarmat är inte riktigt min tekopp, jag är inte lika förtjust i grillat som resten av sveriges befolkning och hur roligt är det egentligen med sallader? Inte lika roligt som mustiga långkok, varma lena soppor och rotfrukter på alla möjliga sätt. Igår tog jag mig an "rotfrukter på alla möjliga sätt". Kanske har jag sett lite för mycket på Masterchef, kanske är jag bara desperat efter att få i mig alkohol, hursomhelst så kokade jag mig lite palsternackor. I äppelcider. Lite grann på det här viset:
 
Äppelciderkokta palsternackor
 
för 2 portioner
 
2 st schalottenlökar
ca 400 gr palsternacka
5 dl torr äppelcider
1 tärning hönsbuljong
1 äpple
persilja
 
Skala och finhacka löken.
Skala och dela palsternackan i bitar.
Fräs lök och palsternacka i olja i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Häll över äppelcidern med hönsbuljongen.
Låt koka i ca 10 minuter.
Klyfta äpplet och tillsätt det och persiljan.
Låt koka ca 5 minuter till.
Ät som tillbehör till vad du vill.
 
Vi åt stekt rimmat fläsk till. Det funkade himla bra. En annan sak som var himla bra med detta var att palsternackshataren Jimmy också tyckte att det var gott. Ett bra betyg alltså. Så nu vet ni vad ni ska göra nästa gång ni står där med en bit kött eller nåt och inte vet vad ni ska servera till. Koka palsternacka i äppelcider, det blir fint det! Det funkar säkert med morötter eller potatisar och sånt också.
 
Den här lilla krabaten blev en månad igår också. Jag förstår verkligen inte vart oktober tog vägen? Vi firade det genom att gå till familjerätten och skriva på pappa-papper och skicka in papper till skatteverket om vad hon ska heta. Ofelia Elin Connie bestämde vi oss för. Som ni ser så brydde sig Ofelia lika mycket som vanligt.
 
Nu ska vi ta oss en liten promenad, när det är dags att ta på sig ytterkläder brukar hon bry sig lite mer... Jag hoppas på att kunna hitta fredagspeppen där under promenaden, tror att den kan ligga där ute efter vägen någonstans och vänta på att bli upphittad.
 

Kommentarer
Postat av: Susann

Fina namn!
En stoltare faster tror jag ni får leta efter!
Kram på er!
Farmor

2012-11-09 @ 14:25:54
URL: http://liladrommar.blogg.se
Postat av: ElinAmanda

Åh, ja mamma har rätt, fick lite tårar i ögonen nu! Längtar till söndag så man får träffa den lille! <3

2012-11-09 @ 14:54:41
URL: http://Elinamanda.webblogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Det var väl ett trevligt sätt att koka nackorna på, klart testbart!
Visst smakar maten lite mer på något sätt nu, och den är väl värd sin väntan. Fast det hade kanske varit lite trist att bara äta långkok året om...

Ha en kanoners helg och lycka till med peppen!
Kram

2012-11-09 @ 17:24:59
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Åh sötnos-bild! Vilket litet knyte och vilket vackert namn! Grattis på födelsedagen till henne! Och massa utropstecken till dig för peppens skull!

2012-11-09 @ 21:06:16
URL: http://everlasting.nu
Postat av: sofie mumsfillibaba

Tycker det låter väldigt spännande. Johan är inte heller så förtjust i p-nackor så kanske ska testa...

2012-11-09 @ 21:50:00
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Kim

Jag älskar också höstmat. Och vårmat, och sommarmat också iofs... Vad är vintermat egentligen? Gul snö? Julskina?

Fint att Ofelia nu både har namn och en far - inte illa!

Svar: hm, vintermat, ja det borde väl vara... varm mat! med kanel i? eller bara julemat... tråkigt, julemat är ju inte så himla gott...
Pernilla

2012-11-10 @ 15:33:39
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag tycker min mage brukar följa årstiden även om sallad alltid är min tekopp. Men visst blir man sugen på långkok, mustiga grytor och rotfrukter så här års. Det här var något nytt för mig att använda dem till.
Ni får väl passa på att fira den nyblivna pappan idag också. nu när han dessutom skrivet under på det! Även om Ofelia får göra det på sitt egna lilla vis.

Svar: jag är ju så dålig på sallader, får nog ta en salladskurs hos dig. det blir alltid same-same hos oss... det är väl därför det inte riktigt är min tekopp, eller just för att det inte är min tekopp. hrm.
Pernilla

2012-11-11 @ 00:36:48
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Emma ❀ My Inspiration

Det lät spännande, palsternacka i äppelcider. Och vilken fint namn till er lilla tös förresten :)

Svar: det är jättegott! tack så jättemycket :) och tack för vinstpaketet!
Pernilla

2012-11-11 @ 13:11:25
URL: http://myinspiration.blogg.se
Postat av: Amy's piece of cake

Att koka i cider säger du... har jag aldrig testat hmmm funderar på hur smaken blir....

1 månad redan! Njut njut säger jag bara och fira pappa ordentligt idag :)

Svar: det blir jättegott! liksom lite sötsyrligt och höstmysigt, testa :)
Pernilla

2012-11-11 @ 18:50:06
URL: http://amyspieceofcake.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0