Moln för moln.

Igår var jag ute i trädgården och plockade rabarber till kvällens middag. Det är ju en fruktansvärd lyx att bo i en hyresrätt och ändå bara kunna gå ut i trädgården och plocka rabarber, vinbär, krusbär, äpplen och plommon. Det är jag mycket väl medveten om faktiskt och oerhört tacksam över. Att ha en trädgård överhuvudtaget att kunna gå ut i när man bor i hyresrätt är ju lyx. Att ha hyresvärdar som reagerar på nyheten om att de ska få en ny pytteliten hyresgäst med att börja fundera över var de ska ordna någonstans där vi kan ställa barnvagnen så vi slipper släpa den upp och ner för trappan är ju ännu lyxigare och rent ut sagt helt fantastiskt.

Men nu återgår vi till rabarbern, jag är ju faktiskt inget större fan av rabarber. (Ja, jag vet att det är näst intill olagligt att erkänna.) Jag är ju inte heller något fan av smulpajer så det var inte det jag skulle ha den till, jag skulle faktiskt ha den i själva middagsmaten. Jag vet att många av er redan testat Rabarberkyckling, men ni som inte redan gjort det borde faktiskt göra det snarast för det här fick till och med en rabarbertvivlare som jag att göra tummen upp:

Rabarberkyckling

för 4 portioner

ca 500 gr kycklingfilé
3 dl rabarber i bitar
3 dl vispgrädde
2 msk flytande honung
2 msk kycklingfond
2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
ca ½ dl hackad gräslök

Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Salta och peppra gärna.
Lägg kycklingen och rabarbern i en ugnssäker form.
Vispa ihop resten av ingredienserna, utom gräslök, och häll det i formen.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Garnera med gräslöken.
Servera med ris och en god sallad.

Jag har ökat mängden sambal oelek rätt mycket, tror det ska vara ½-1 tsk i originalreceptet, men man vill ju ha sting i grejerna! Åtminstone lite sting, även jag är ju lite mesig med det där nu. Men lite umpf! vill man ju ändå ha på sin mat.

Idag har jag köpt 3 st dessertskålar från Jelly Bean så nu är min samling komplett. 49 kronor kostade det mig idag, skandalöst! Eller väldigt, väldigt överkomligt. Nu behöver jag bara ett fint vitrinskåp att ställa dem i. Om ni har några tips på var man kan köpa fina och lagom dyra vitrinskåp så får ni gärna säga till. Vi tänker oss nåt som ser ut ungefär såhär. Fast liksom med glasdörrar och till ett något lägre pris. Nu ska jag äta chips och störa Jimmy när han tittar på urtråkig NHL-hockey. Det hjälper ju inte att Henrik Lundqvist är snygg när han har en jävla målvaktsmask i ansiktet hela tiden.

Södra Sidan - Min Hemstad

Kommentarer
Postat av: Emmy

Visst är rabarberkycklingen god!

Vilket fynd du gjorde! Älskar Jelly Beans skålar och fat.

2012-05-19 @ 23:27:51
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Det låter som om den kycklingen skulle kunna vara god minsann. Fast jag använder gärna rabarber till smulpaj också. Och ja, oj vilket lyxigt ställe ni verkar bo på! Underbart!

2012-05-20 @ 11:50:58
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Monia - mamma till Tuvalie

I morgon dras vinnaren av Lykka-tävlingen och inte många är med och tävlar. Det enda du behöver gör är att blogga om din favoritprodukt bland alla smarta köksredskap dom har, och sedan lämna en liten kort motivering till varför just DU ska vinna. Med så få deltagare är det stor chans att du blir den lyckliga vinnaren av 400 kronor presentkort hos www.lykka.se :) Kika in och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-presentkort-hos-lykkase.html

2012-05-20 @ 18:01:21
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Oj då, det var inget dåligt pris på dom skålarna, de brukar väl kosta en hel del massa mer än så?

Vilken kanonvärd ni bor hos, sådana finns det nog inte så många av.

och tyvärr, inte ett enda vitrinskåp kan vi tipsa om, håller tummarna för att någon annan kan.

2012-05-20 @ 19:06:45
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Kim

Men vad gött det låter, jag hade aldrig velat flytta om jag var er. Pool. Fuskigt!



Den där rabarberkycklingen har liksom gäckat mig länge nu. Jag vet inte vad jag ska tycka om den... men det låter för konstigt för att låta bli att testa.

2012-05-21 @ 21:31:17
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Provade det här precis men hade quorn istället för kyckling. Sjuuukt gott!

2012-05-22 @ 19:30:18
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Nina

Det låter som ni har fått vår gamla hyresvärd. Eller jag menar tvärtom. Och det är något väldigt bra! Vilken lyx att bo så. Och det här lät som ett väldigt spännande recept dessutom. Heja!

2012-05-22 @ 23:44:11
URL: http://denvassastekniven.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0