Hur ska jag kunna veta om jag älskar dig?

Det är en sak som jag verkligen inte förstår, och det är hur det kan komma sig att semestern känns längre och längre bort ju närmare den kommer? Jag har liksom slut på energi och skulle behöva ha lite semester här och nu omedelbums. Eller kanske bara en liten sovmorgon, jag är så dålig på att sova på nätterna och sover alltid så himla mycket bättre efter att väckarklockan ringt på morgonen.

Något annat jag är dålig på nuförtiden är att äta kyckling. Det har jag ju nämnt tidigare, att jag inte alls tycker att det är lika gott som jag brukar tycka. Men jag vet ju att jag egentligen tycker om det, så jag lagar det ändå. Idag blev det faktiskt riktigt gott, och skulle nog vara ännu godare med ett annat tillbehör till. Så vill ni ha en enkel och snabb vardagsrätt så kan ni göra detta, gör den med pasta till vetja, jag tror att det höjer den ännu ett snäpp!

Kycklinggryta med citron och parmesan

för 2 portioner

2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
paprikapulver
1 citron, rivet skal ifrån
ca 1 dl färskriven parmesan
ca 2½ dl matlagningsgrädde
en skvätt vitvinsvinäger

Tärna kycklingfiléerna.
Finhacka vitlöken.
Fräs kycklingen och vitlöken i smör i en djup stekpanna.
Krydda med svartpeppar och paprikapulver.
Häll över matlagningsgrädden.
Sänk värmen och riv ner citronskalet och parmesan.
Låt parmesanen smälta och smaka av med vitvinsvinäger.
Servera med couscous/ris/pasta och en god sallad.

Vi åt det som synes med couscous, men det blev faktiskt lite torrt (couscous suger ju i sig vätska nåt så fruktansvärt) så nästa gång ska jag testa med pasta.

Så måste jag göra ett litet tillägg om inlägget jag skrev igår också: Jag förstår givetvis att livet kommer att bli annorlunda när man får barn, så naiv är jag inte att jag tror att allting kommer att vara solsken, regnbågar och enhörningar som äter sockervadd. Jag inser ju att det krävs vissa förändringar, det händer ju att jag umgås med småbarn och småbarnsföräldrar emellanåt. Sisådär 8-9 timmar om dagen. Och det var ingenting passivt aggressivt överhuvudtaget med blogginlägget, det var helt och hållet bara aggressivt.

Nu ska jag tvinga med Jimmy ut på kvällspromenad och sen ska jag äta choklad- & mandelskorpor som jag nyss bakat medans jag läser biografin om Metallica som jag köpte idag. Nybakade choklad- & mandelskorpor, blir det mer hårdrock än så?!

TLC - Ain't 2 Proud 2 Beg

Kommentarer
Postat av: Malin

Ditt förra inlägg var höjdpunkten under en dag fylld av jobb, halsont & feberfrossa. PUSS PÅ DIG, fina människa för att du är du :)

2012-06-12 @ 20:29:22
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Semester behövs! Det är precis som om man mentalt ställer in sig och ju närmare semestern jag kommer desto tröttare blir jag.

2012-06-12 @ 21:08:55
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Härligt Pernilla, så skönt att du förtydligade dej:) Inte bra att vara passiv. Fast enhörningar som äter sockervadd, det låter ju faktiskt som att det skulle vara riktigt fint. Där vill vi vara!



Kycklingen låter ljuvlig, citron är ju en stor favorit i vårt kök.

2012-06-12 @ 22:09:31
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Charlotta

När jag blir gravid någon dag kommer jag antagligen vara PRECIS som du. HURRA FÖR DET!

2012-06-13 @ 21:58:10
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Spanienfrugan

Det lät som ett gott kycklingrecept det!

2012-06-14 @ 14:40:41
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Postat av: Emmy

Vad jag menade med min kommentar var bara att för mig var det tvärtom. Alla var så överdrivet positiva som om jag vore den enda som tyckte det var det minsta jobbigt. Så jag blev avig och bredde på om hur jobbigt allt var för jag höll på att bli tokig ibland.

Håller med dig om sista dagarna före semestern. Superseeega. Men imorgon! "poff" bubblor i glaset :-)

2012-06-14 @ 23:16:25
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0