Prata inte om det, bara gör det.

Jag vet att jag brukar klaga på tacos ganska ofta, men det är faktiskt inte för att jag tycker att tacos är äckligt utan för att jag tycker att det är tråkigt. För att vissa människor bara kan föreslå tacos så fort man ska äta någonting och inte riktigt vet vad och det är så himla fantasilöst. Jag tycker ju faktiskt att smaken av tacos är helt okej, speciellt när man gör någonting roligare än att bara servera det som vanligt tråkigt fredagsmys-tacos. Idag blev det söndagsmys-tacoknyten, det är himla gott det. Såhär gör man:

Tacoknyten

för 4 st

4 plattor smördeg
ca 200 gr köttfärs
ca 2-3 msk tacokrydda
1 liten burk majs
créme fraiche
salsa
riven ost
1 ägg
nachochips

Börja med att sätta ugnen på 225 grader och ta upp smördegen ur frysen.
Stek på köttfärsen och krydda med tacokryddan.
Blanda ner majsen i färsen.
Låt svalna något.
Kavla ut smördegsplattorna något.
Bred ut färsröra på varje smördegsplatta.
Klicka över créme fraiche och salsa.
Strö över riven ost.
Nyp ihop smördegsplattorna till knyten.
Pensla med uppvispat ägg.
Krossa nachochips och strö över tacoknytena.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en grönsallad, nachochips och lite annat smått och gott.

Ni förstår ju själva att det är sjukt mättande. Smördegsgrejer brukar man ju inte direkt bli hungrigare av. Men helt fruktansvärt gott är det. Så passa på att göra dessa nästa gång tacosuget sätter in, eller nästa gång era kids tjatar om tacos och ni bara känner att ni helst vill kräkas över allt vad tacos heter.

I morgon börjar min sista vecka någonsin på jobbet, jag hoppas att det blir en lugn och trevlig sådan. Speciellt som jag är i konstant upplösningstillstånd och börjar gråta för allting. Idag sa Jimmy såhär till mig på skoj: "Är du helt väck eller?" och jag bara bröt ihop, den stackarn vågar ju knappt prata med mig längre. Igår tror jag det var att han råkade smälla lite för hårt i en skåpdörr. Så står jag där och storgråter samtidigt som jag ju måste skratta lite för att jag är världens töntigaste tönt och vet att jag absolut inte har någon anledning att gråta. Det måste vara helt fantastiskt roligt att bo ihop med mig för tillfället. Nåja, han kan ju inte klaga på att det är händelselöst i alla fall... Nu ska jag ringa till min mamma och se om hon kan få mig att börja gråta!

Usher - Numb

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Nämen söta du! Hormoner kan vara jobbiga ibland. Eller tårkanaler.

Börjar upptäcka det där med smördeg. Får nog köpa mig ett paket. Dessa knyten låter ju helt klart som något som skulle gå hem här. Vilken dag i veckan som helst!:)

2012-07-01 @ 22:28:40
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

I hear you sister. Ja, varför måste tacos vara synonymt med mysmat. Jag är inte heller emot tacosmaken, vill inte äta det vaaarje fredag för det. Testade också att baka in färsen i smördeg för ett tag sedan och det var ett trevligt alternativ.

Dessa hormoner är luriga. Det var lagom skoj när man bröt ihop på jobbet av tilsynes ingen anledning alls... Det värsta är att det inte går över förrän amningen är avklarad.

2012-07-02 @ 15:01:27
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Kim

Men. Var har du den tinade frysta guacamolen?? Va? Har du gömt den? Jag erkänner att jag är svag för tacos. Fast det beror nog på att jag är svag för det mesta i matväg... Ser gott ut med knytena, det får jag nog ta och testa det.

Jag gråter jämt, utan att vara preggo, det är okej.

2012-07-02 @ 20:04:14
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Har inte testat det här med smördegsinbakat... hmm. Låter onekligen spännande! Vi äter sällan tacos hos oss, blir på sin höjd några gånger/år... synd för jag gillar det.



Det där med hormoner känner jag igen, herregud jag kunde inte se något sorgligt på tv:n för då grät jag floder och mannen bara tyckte jag var konstig... så är det ;)

2012-07-02 @ 23:32:18
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: carolina

Låter som något P skulle gilla. Baka in grejer och ha ost till så tycker han att det är gött ;)

2012-07-06 @ 10:17:41
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Ann

Ja! Alltså när folk föreslår Tacos så vill man nästan inte vara kompis med dem längre. Det är liksom... stekt köttfärs med tunnbröd?? Jag gör alltid fajitas eller enchiladas om jag nu ska göra nåt med tacos. Eller din tacopaj! Mmmmm.

2012-07-07 @ 21:58:30
URL: http://www.tidensmelodi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0