När du är rädd för att leva men döden skrämmer dig.

Jag har en ursäkt att komma med. Jag känner att jag måste få ur mig den här ursäkten. I flera år har jag gått och förolämpat några utan att alls veta vad jag talar om, jag har svurit och kastat okvädesord omkring mig till några som faktiskt inte alls förtjänat det. De har bara velat finnas där för mig och jag har otacksamt rynkat på näsan tillbaka. Så nu kommer det en offentlig ursäkt här. Till alla mazariner därute, från botten av mitt hjärta: Förlåt. Jag har sagt att ni är asäckliga och överskattade och allt möjligt elakt, jag tar tillbaka det. Jag ber om ursäkt.

Det är faktiskt inte bara mitt fel. När man var liten och var på julfester, midsommardans och liknande så fick man ju oftast en godispåse och en festis när man dansat färdig. Det här var på den tiden då festisen kom i en trekantig förpackning ("va?! vadå trekantig förpackning?" tänker ni som är födda på 90-talet nu. jo. men så var det förr.) och så fick man en godispåse som man trodde att var fullpackad av godis. Sen visade det sig alltid när man öppnade den att hälften av "godiset" var en jävla clementin och en mazarin. En fabriksgjord mazarin, vet ni hur äckliga de är? Väldigt äckliga faktiskt, de smakar nämligen bara socker och papper.

MEN... Häromdagen var jag ute i trädgården och plockade vinbär och sen fick jag av någon anledning för mig att jag skulle göra vinbärsmazariner. Och det var ju riktigt, riktigt gott! Såhär gjorde jag dem:

Vinbärsmazariner

15 st

Mördeg:
100 gr kallt smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker

Fyllning:
150 gr riven mandelmassa
1 ägg
50 gr smör
2 msk vetemjöl
2 msk socker
2 krm bakpulver

Garnering:
ca 1½ - 2 dl röda vinbär
mandelspån

Blanda snabbt ihop mördegen för hand eller i matberedare.
Forma till en rulle och låt vila i kylen ca 30 min.
Tryck sedan ut degen i mazarinformar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda fyllningen och fördela i formarna.
Klicka i ca 1-2 msk röda vinbär i varje.
Strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Jag tror det var syrligheten i bären mot den söta fyllningen som gjorde att jag gillade dessa. Och har ni inte vinbär så går det säkert precis lika bra med hallon eller några andra syrliga bär. Gott var det i alla fall. Det kan jag intyga, och perfekta att ha med som picknickfika på stranden. Nu hade jag inga mazarinformar hemma (eftersom jag aldrig köpt några sådana då jag alltid trott mig avsky mazariner) så jag smorde såna där veckiga små plåtformar och tryckte ut degen i dem istället. Men det gick ju väldigt bra ändå.

Nu ska jag stänga ner här för idag för nu blixtrar och dundrar det här utanför. Sen borde jag väl kanske sova också för jag ska upp tidigt och åka tåg till Sågmyra imorgon. Där finns det massor av vinbär. Och hallon. Och krusbär. Så jag kanske tvingar på er massor av bärrecept inom de närmaste veckorna, eller så glömmer jag av att jag har en blogg eftersom mina föräldrars datorer oftast är väldigt osamarbetsvilliga. Vi får väl se!

Paul Weller - Brand New Start

Kommentarer
Postat av: Katarina

Jag gillar mazariner och jag kan tänka mig att det blir gott med de syrliga vinbären!

2012-07-31 @ 04:02:07
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Tina N

Jag älskar Mazariner, även de i plast (mmm.. Delicato! ;) ) Det är något visst med hemmabakade trots allt, men vinbär låter surt...brrr

2012-07-31 @ 11:28:28
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Gillar inte de där mazarinerna du talar om... dessa däremot ser smarriga ut. :)

2012-07-31 @ 21:09:54
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Haha...du är ju så rolig! De se ju underbara ut och svårt att hitta på något kul med vinbär kan jag tycka ibland. Bakade vanliga mazariner till Olivers dop och de är 30000000 gånger godare än köpta massproducerade.

2012-07-31 @ 22:29:25
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

I hear you sister... Minns mycket väl de där "välfyllda" godispåsarna. Fast å andra sidan är jag likadan själv nu och trycker ned frukt i påsarna och hoppas att barnen ska föredra det före godiset. Hmpf! Mazariner, nja... Vanliga kan jag vara utan, men de här ser mycket goda ut. Precis vad jag saknar i mazariner, en god fyllning. Bokmärker receptet.

2012-08-03 @ 22:59:58
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

lät ju gott!

2012-08-10 @ 12:17:10
URL: http://emmasays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0