Bestäm dig och välj vilken väg du ska ta.

Nu reser vi vidare mot Siófok! Som sagt så gick det väldigt smidigt när vi väl hittade rätt tågstation (vilken stad har tre olika tågstationer anyway? vilket hittepå!). Då var det bara att köpa en tur&retur-biljett för ca 150 svenska kronor sen fick man ta vilket tåg man ville till Siófok och sedan tillbaka till Budapest inom en 2-veckorsperiod. Himla smart, något för SJ att fundera på! Inte minst biljettpriserna... Det var som sagt svinvarmt och mina nya skor hade in princip skavt upp hela mina fotsulor så de var bara två gigantiska blåsor, men när vi kom fram till Siófok hade vi det såhär fint i 6 dagar:









Man kände sig ganska bortkopplad från resten av världen utan uppkoppling eller tidningar eller ens människor som kunde engelska någonstans (nästan alla i Ungern pratar flytande tyska, men knappt ett ord engelska) så vi gick verkligen in i semesterlunk. Badade massor, gick långa promenader, försökte handla för över 100 svenska kronor (jo, det blev lite som en utmaning till sist, men det gick liksom inte. stört billigt land!) och åt massor av god mat. Som knappt heller kostade någonting.

Jag åt inte gulasch en enda dag, det är inte direkt det man blir sugen på i värmen. Men langós på stranden blev det en dag. Och hur var det med de leopardmönstrade bikinisarna? Njae. Sådär alltså. Jag tror att Jimmy blev lite besviken på den punkten. Jag hade däremot massor med mysiga män i speedos att spana på. Mmm. Varför är det alltid de som verkligen inte borde ha speedos som har speedos?

Andra roliga saker de har i Ungern:
  • Pepsi Twist, varför finns den inte i Sverige längre?
  • Magnum Double Chocolate, samma sak där.
  • Chili&Lime-chips.
  • Tesco, jag älskar Tesco, oklart varför.
  • KFC, lite samma sak som med Tesco.
  • 2 liter rött vin på petflaska för ca 10 kronor, inte för att vi testade det, men det såg väldigt roligt ut.
  • Små Mojito-kiosker som sålde Mojitos i olika smaker för ca 12 kronor styck. De stod uppställda lite här och där, ungefär som glasskiosker. Några såna på Avenyn, det vore fint det!

Ja. Det var väl det om det. Nu sitter jag och håller på att smälta bort för det är så sjukt kvavt. Det regnar och är asvarmt samtidigt och jag vill bara att det ska åska loss riktigt ordentligt så min huvudvärk går över och jag vaknar till lite och får något vettigt gjort. Fast å andra sidan, varför ska jag behöva få något vettigt gjort? Det är ju lördag!

 

Rizzle Kicks - Perfect Day


Kommentarer
Postat av: Malin

Mojito-kiosk? DÖR vad gott! :O

2012-07-28 @ 17:06:03
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Emmy

Ni ser ut att ha haft det riktigt nice. Söt du är med lilla bebismagen. Jag tycker Jimmy kunde föregått med gott exempel och visat upp sig i speedos. Fast det kanske är synd att bryta den trenden ;-) Men det verkar som Sverige annars har mycket att lära sig. Mojitokiosker! Chili-& limechips! Stooora vinpetpavor! Langosförsäljning på badstränderna!

2012-07-28 @ 19:47:54
URL: http://remsansbistro.blogspot.se
Postat av: Blåbär

Chili&lime-chips låter fantastiskt! :) Allt annat med såklart! Du får berätta på lördag :) Puss!

2012-07-28 @ 20:55:33
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vad härligt i ser ut att ha haft det! Jättfina bilder!

2012-07-29 @ 10:14:12
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Härliga bilder! Den första med solnedgången var riktigt nice. Och vilken liten söt mage du har... jag var som en val vid den tidpunkten ;)

2012-07-29 @ 13:12:08
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

Vilken härlig resa ni verkar ha haft, är alltid så kul att hitta godsaker som inte finns hemma :D

2012-07-29 @ 20:35:15
URL: http://fikamed.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0