Jag kommer att få dig att tappa andan.

Kommer ni ihåg i somras när jag var kärringen mot strömmen och bjöd på recept på kaffedrinkar när det var ungefär 30 grader varmt ute? Inte alls okej. Nu är det däremot januari, snö utanför fönstret och -7 grader så nu får man dricka hur många kaffedrinkar som helst. Så det är vad vi har gjort här hemma ikväll. Ja, fast vi drack inte hur många som helst utan en var. Man måste ju kunna sova sen också, fast det är klart, dricker man tillräckligt många så kanske man somnar av den anledningen istället...

Café Orange

för 1 pers

1 kopp kaffe
2 msk grand marnier
vispad grädde
kakao
rivet apelsinskal

Blanda kaffe och grand marnier.
Toppa med vispad grädde.
Pudra över kakao och riv över apelsinskal.

Men herregud, dricker vi alkohol mitt i veckan? Ja! För samtidigt som vi dricker kaffedrinkar så håller vi på och packar inför imorgon eftersom vi ska till Köpenhamn över helgen. Där ska vi fira att Jimmys mamma fyller typ 25. Och det vet ju alla att om man ska till Köpenhamn så är det lika bra att börja dricka alkohol redan kvällen innan man åker dit så att man förstår vad de säger när man kommer fram. Min största prövning blir dock att inte dra Kvarteret Skatan-skämt 3 gånger i minuten. Hittills går det sådär då jag redan säger: "Tuborg!" lite då och då på låtsasdanska. Min näst största prövning blir att inte råka döda någon i kön till Pølsemannen. Nej. Ni förstår att det här med Kvarteret Skatan-referenserna kommer att bli svårt...

Nu ska jag fortsätta med packandet. Ha en fin helg hörni. Det ska jag ha, den som äter flest wienerbröd innan måndag vinner, okej?!

Diagrams - Appetite

Kommentarer
Postat av: Tess

Åh vad gott! Haha, lycka till med danskan! ;-)

2012-01-26 @ 23:03:59
URL: http://Http://Theresiast.blogg.se
Postat av: Kim

A, det gäller att ta seden dit man kommer. Alltså: mycket sprit och röd korv. Vilken helg ni kommer ha! Och du får väl tillfälle att använda både en och två klänningar hoppas jag. Tack för shopping-tipsen!



Förutom Skatan, så är min favorit-dansk-sketch den här:

http://www.youtube.com/watch?v=s-mOy8VUEBk



2012-01-27 @ 08:33:10
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Helt rätt. Det är verkligen perfekt tid att hinka kaffedrinkar nu! Och självklart med lite sprit i om ni ska drabba samman med danskar i helgen. Inte bara för att förstå vad de säger, men för att vara på samma promillenivå. Fast det är klart ni måste kanske börja kedjeröka också och det kan bli lite värre.

När vi var på Bornholm en sommar åt Berra så mycket pølse så jag inte bara skämdes utan även gömde resekassan. Nästan iaf.

Ha en finfin helg! Gratta 25+ -åringen!

2012-01-27 @ 10:50:29
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag säger bara: Blä för kaffe! Jo, det är sant, jag är en "sån" tråkig en som inte gillar kaffe.... Men alkoholen kan jag ta ;-)



Så himla mysigt med en helg i Köpenhamn och en svärmor som är typ yngre än du.... ;-) Mycket alkohol så brukar Danskan som sagt gå bra med någon wienebröds-tävlig tänker jag inte vara med i, av två anledningar, du ska till Köpenhamn och jag är inte så förtjusta i dom. Ja, jag vet, jag ÄR knäpp!!



Du, tack för en helt underbara kommentar hos mig igår!



Kram

2012-01-27 @ 13:52:59
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Klart det ska vara en go drink till packningen, speciellt när det leder till Köpenhamn!

Vi har snackat lite löst om att ta en tur i morgon, får se om vi gör och om vi kanske springer på er i minglet:)



Hoppas ni har en riktigt härlig firarhelg!

2012-01-27 @ 18:46:38
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Mrs Sunshine

Så trevligt med varma drinkar! Hur kan man bättre förbereda sig för en tripp till grannlandet:-)



önskar dig en go helg!

2012-01-27 @ 22:16:10
URL: http://www.mrssunshinecooking.blogspot.com
Postat av: Nina

Åh, vad mysigt med en liten weekendtrip. Vi hade också familjefirande i Köpenhamn för ett par år sedan och eftersom det ofta råder delade meningar om mycket och kan vara lite svårt att få ihop det när man är så många så körde vi på att hålla en konstant ölnivå i kroppen. Vi hade hur kul som helst och kunde bara skratta när andra tjafsade...



Ha en underbar helg!

2012-01-27 @ 23:08:53
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Jag har faktiskt hört av en vän från Afrika att det är bäst att dricka varma drycker när det är så varmt ute för kall dryck och glass blir som en chock för kroppen och svalkar inte lika bra :D Så du gjorde helt rätt med kaffedrinkarna i somras!

ÅH Chili var längesedan jag var på, synd att det inte finns i närheten :)

2012-01-28 @ 15:12:22
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Charlotta

Åh, Köpenhamn. Bästa staden ever! Hoppas att ni hade en riktigt fin helg!

2012-01-30 @ 22:29:48
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0