Man hör ljudet av banjos och surret från hästflugor.

Det finns söndagar som bara bjuder på ångest och trötthet, och så finns det söndagar som man faktiskt bara njuter av. Idag var det den senare sorten. Frukost framför skidorna på teven, promenad i solen och så har jag haft ett långkok på spisen hela eftermiddagen. Fast nu när jag skrev ner det så fick jag bara en lätt känsla av att jag är en pensionär och lika gärna kunde ha skrivit att jag ägnat dagen åt att virka mössor till barnbarnen och löst melodikrysset med en mandelkubb i ena näven och en påse bröstkarameller i den andra... Men då hade jag ju faktiskt ljugit, för det har jag ju inte. Så vi återgår till långkoket, vi är ju löjligt förtjusta i långkok här hemma. Och det här, det var ett riktigt gott långkok:

Försvenskad Gulasch

för 4 portioner

ca 400 gr grytbitar av nötkött
½ gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
paprikapulver
3-4 st färska champinjoner
3 msk tomatpuré
2 msk viltfond
5 st enbär
vatten
2 st palsternackor
2 st morötter
ca 4 st potatisar
1 äpple
1 röd paprika

Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs grytbitarna, lök, vitlök och chili i smör i en gryta.
Pudra över paprikapulver efter egen smak och tycke.
Kvarta champinjonerna och släng ner i grytan.
Tillsätt tomatpuré och viltfond.
Stöt enbären lite lätt och tillsätt dem.
Häll över vatten så att det täcker köttet och låt puttra i ca 1½ timme.
Skala rotfrukterna och potatisen och tärna dem.
Kärna ur och tärna äpplet.
Strimla paprikan.
Tillsätt sedan detta i grytan.
Häll ev. över mer vatten och låt puttra ca 1 timme till.
Smaka av grytan med salt och peppar.
Servera med en klick gräddfil och mjukt bröd om du vill.

Inspirationen till den här grytan kommer från arla, men jag har byggt om det väldigt mycket. "Jävligt gott!" Sa Jimmy och jag kan bara instämma. Perfekt söndagsmiddag!

Jag är väldigt nöjd med den här helgen överlag. Igår följde jag med Jimmy och köpte en finkostym till honom, jag tyckte mest det var roligt att det fanns en skräddare i butiken så när Jimmy stod där och provade kostymen så frågade butikspersonalen: "Ska jag hämta skräddar'n?" Det var tjusigt tyckte jag. Mest för att skräddare är ett ord man hör alltför sällan nuförtiden tycker jag. Sen på kvällen var jag hemma hos Evelina och tittade på när andra människor åt räkor. Det är också en trevlig lördagssysselsättning. Nu ska jag avrunda helgen med att titta på Hart Of Dixie och dricka Chai latte.

Just det, var vi åt i torsdags där de klantade sig så mycket: Novotel. Bortanför Sjömagasinet alldeles bredvid Älvsborgsbron nästan. Så nu vet ni det.

Etzia - Act Simple

Kommentarer
Postat av: anna

åh soppa! nu blev jag lite inspirerad :)

2012-02-12 @ 18:49:38
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Tack! Då går vi inte dit!

2012-02-12 @ 19:32:50
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

För det första, melodikrysset sänds på lördagar oc inte på söndagar (om man inte lyssnar över nätet)och för det andra så behöver man inte vara pensionär för att lyssna på det... Nu känner vi oss så där lastgamla igen:) :) Annars känns väl skräddare också lite pensionärsvarning, eller? :)



Grytan verkar oerhört god, långkok rules!

2012-02-12 @ 19:54:01
URL: http://martenssonskok.blogspot.com/
Postat av: Ninni

Trodde nästan det var Novotel som du beskrev, har varit där och åker inte tillbaka. Hade en konferens där middagen med 85 gäster blev mer än en besvikelse. Luncherna kanon men middagen botten - vad sägs om 1,20 h mellan förrätt och huvudrätt.

2012-02-12 @ 21:49:23
Postat av: Tina N

Ah, det är väl pensionärsvarning på det mesta här i livet, som tar tid...men då får det vara det! Mandelkubb, bröstkarameller och långkok är nice! ;)

2012-02-12 @ 22:19:56
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Elinor

Va roligt med enbär i, var får du tag i dom? Låter som ett jättegott recept, och enklare än det riktiga.. som också kan vara lite överskattat...

2012-02-13 @ 09:43:17
URL: http://www.elinorso.se
Postat av: Anabanana

Du kan va en banjo!

2012-02-13 @ 14:52:22
URL: http://anagoesbananas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0