Himlen under oss.

Jag har nyss ätit väldigt god mat. Det är helt förjävligt. Jag blir så förbannad! Varför? Jo, för att jag gått runt hela dagen och varit sugen på chokladsås. Så jag köpte glass, för man kan tydligen inte bara äta chokladsås. Sen tänkte jag alltså äta glass och chokladsås (eh, chokladsås och glass) efter maten. Men NEJ, då lagar jag så sjukt god mat så att jag är proppmätt och inte alls är sugen på chokladsås längre. Fast egentligen är det inte mitt fel. Nej, för det är faktiskt Malin på Cannolis Blogg som ska anklagas för detta, för det var hos henne jag hittade receptet på den fruktansvärt goda maten.

Bulgogi med currystekt ananas och nudlar

för 4 pers

ca 400 gr lövbiff

marinad:
2 st vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
½ dl olja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek

ca 250 gr haricots verts
1 stor burk ananasringar (eller två små)
curry


Strimla lövbiffen.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över köttet.
Lägg in i kylen i en plastpåse eller en skål.
Låt köttet marineras några timmar, gärna över natten.
Dela ananasringarna i bitar.
Pudra dem med curry och stek dem i olja i någon minut.
Ta upp köttet från marinaden och stek det i wokpanna.
Häll över resten av marinaden och tillsätt haricots verts.
Låt allting puttra i några minuter tills bönorna är genomstekta.
Servera sedan tillsammans med ananasen,
nudlar eller ris och gärna mango chutney.

Det var så gott så att jag ångrade att det bara var tisdagsmat. Det borde ha varit helgmat. Fast å andra sidan så får jag ju njuta av helgmat flera gånger den här veckan nu istället. Det är faktiskt inte dumt alls!

Annars så är det personalbrist på jobbet, kallt om fötterna och Reinfeldt är dum i huvudet. Så allt är precis som vanligt alltså. Men jag är glad ändå! Eftersom jag ätit sån himla god mat. Och nu känner jag nog ett liiitet sug efter chokladsås ändå... Ja, det gör jag nog bestämt.

Xeno & Oaklander - Years Before

Kommentarer
Postat av: Malin

Men Guuuud, gottemat! Ska jag tipsa mamma om, dom brukar äta lövbiff där hemma. Själv äter jag aldrig kött(bitar) sådär, studentbudgeten tillåter inte riktigt det (iaf inte med min hyra...). Blir mest köttfärs :)



Jaså, du är inte heller sugen på att jobba tills du är 75? "Reinfeldt vill att vi ska byta karriär mitt i livet. Vad tänker han bli 2014?"

2012-02-07 @ 20:08:12
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Tess

Men jösses, verkligen helgmat! Men, det tycker jag man är supersupervärd på en tisdag också. Om inte mer. På helgen är man ju glad.. ja, för att det är helg.



Och tack för ditt fina förkylningstips. Ska hålla utkik! Annars ska jag nog införskaffa mig färsk ingefära imorgon iaf & göra nått ihopkok :)

2012-02-07 @ 21:07:15
URL: http://theresiast.blogg.se/
Postat av: Nina

Alltså jag kände att jag bara måste förklara det här med mozarellan eftersom jag inser att jag framstår som hopplöst efter nu igen. Jag är egentligen laktosintolerant med extrem känslighet för alla spår av laktos. Därför har jag liksom aldrig ätit ost och sånt. Men nu käkar jag mirakelpiller som fixar laktosen åt mig. Och en helt ny värld har öppnat sig. Till exempel den med ost. Jag är dock försiktigt skeptisk till ost så här till en början eftersom jag tycker mycket ost verkar lite läskig. Men det går framåt och nu är jag då redo för mozarella. (jag har ätit så klart, bara aldrig köpt=))

2012-02-07 @ 21:07:38
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Haha....du är för rolig du! När jag såg bilden o receptet så tänkte jag direkt helgmat. Gott gott!!

Men lite glass o chokladsås får man väl alltid plats med?!:)

2012-02-07 @ 21:19:47
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Bara namnet på maträtten låter ju hur bra som helst, då måste det ju också smaka attans gott. Och att inte orka glass och chokladsås efteråt är väl ett bra betyg om nåt?



Men det är väl klart vi alla orkar jobba till 75, speciellt vi inom barnomsorgen, vården, och alla andra tunga kroppsarbeten? Om inte så kan vi ju sätta oss i skolbänken vid 65 och omskola oss till politiker!

2012-02-07 @ 21:40:17
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Kim

Amen va fan. God mat på en vardag?! Nä, inte okej. Chokladsås däremot, det är tillåtet oavsett tid i veckan, på dygnet och allmäntillstånd. Kan tex vara bra när Reinfeldt gör muppiga utspel.



Gjorde något trifle-liknande idag, GISSA om jag var poppis här hemma? Tack ska du ha för det.



Jo, Rachel gör trifle. Fast det är två blad i kokboken som kladdat ihop, så hon börjar på triflereceptet och fortsätter på någon form av beef stew. Fniss. Roligare på tv än när jag berättar det, såklart.

2012-02-07 @ 21:44:31
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Malin

Alltså förlåt Pernilla, inte min mening att ha ett så gott recept på bloggen, ska genast avlägsna det, eller inte ;-). Men som sagt, visst är det gott??



Hoppas du fick i dig lite glass och chokladsås ändå sen, jag menar maten brukar ju sjunka undan efter ett tag. Som tur är. Här ska jag laga soppa på en spik idag, har "inget" hemma och en sjuk son, det ska bli intressant. Äh, blir säkert jättegott.



Kram

2012-02-08 @ 10:16:44
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Hahaha gud va härlig du är! Hoppas du fick i dig lite chokladsås och glass idag istället :D

Här blir det att provsmaka semlorna jag bakade, javisst är det kul med traditioner :)

2012-02-08 @ 18:00:04
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARi

Attans att glassen inte fick plats:) Receptet verkar ju bara proppmättande gott!

2012-02-08 @ 19:36:39
URL: http://matsafari.matmolnet.se
Postat av: Emmy

Detta recept måste jag testa. Kanske kan bjuda Reinfeldt på middag och försöka banka in lite vett samtidigt. Näe, just det. Jag hinner nog inte förrän jag jobbat klart vid si så där 75 års ålder.

2012-02-08 @ 22:05:17
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Rebecca - Life in New York City

det ser sjukt gott ut?????

2012-03-03 @ 17:23:05
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0