Det är inte långt mellan ett löfte och en lögn.

Nej. Jag har inte joinat Club27, ni behöver inte oroa er. Jag har bara haft annat för mig än att blogga. Titta på teve till exempel.

Tack för alla superfina gratulationer! Ni behöver inte vara ledsna för att ni missade tårtan, det blidde nämligen ingen tårta alls. Jag hade bestämt att det var Jimmys tur att fixa tårta till mig eftersom jag alltid gör så fina till honom. Jimmy i sin tur gick runt halva stan i jakt efter en chokladtårta, men eftersom jag fick dela min födelsedag med äckeldagen så fanns det inga tårtor utan bara semlor på alla konditorier. Så istället fick jag såna där superfina sjukt dyra praliner från Flickorna Kanolds, ingen nöd på mig alltså. Och chips och Ballerina Pepparkaka. Så hade ni kommit förbi hade ni förstås kunnat få det, och så hade ni också kunnat få smaka på de här fina småkakorna som jag bakade häromsistens:

Kardemummasnittar

ca 50 st

150 gr mjukt smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 ägg
5½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör smör, socker och sirap poröst.
Blanda ner ägget.
Tillsätt mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kardemumman.
Arbeta samman till en deg.
Forma till fem rullar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
Skär längderna i sneda bitar medan de ännu är varma.
Enjoy!

Och se till att timern verkligen är igång innan ni går ut ur köket så slipper ni kakor som är lite smått brända i hörnen som mina. Men gott är det! Kardemumma och kaka brukar ju inte vara en äcklig kombination. Och så är de lite sådär härligt sega också. Mmm.

Nu ska jag titta färdigt på Lyxfällan. En gång för några år sen på en fest så sa jag till en kille att jag hade haft en crush på hans lillebror. Och då sa den killen att det var många som blev kär i hans lillebror för att han var så ordningsam. Då började jag asgarva och tyckte det var helkul, för man blir ju inte kär i någon för att den är ordningsam. Nu är jag några år äldre och tänker att en av sakerna som jag verkligen älskar med Jimmy är att han är ordningsam. Orka ha en kille som man måste ta hand om, nej tack. Det är sånt man kommer underfund med när man tittar på Lyxfällan. Himla bra program det där.

Anais Mitchell - Wilderland

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Du har så rätt så, ordningsamhet är en dygd:) En så ordningssam kille bör bjudas på en mangodrink, speciellt om han ränt runt halva stan i jakt på chokladtårta!

2012-02-23 @ 21:30:02
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Så gulligt av honom att jaga chokladtårta till dig.

Berra är också ordningssam och tycker i sin tur att jag är jätteslarvig. Så när det kommer till ordning och reda är han ett bra kap och jag hrm ett lite sämre. Lagar jag bara en massa god mat så städar han gärna (läs med mindre gnäll). Näe, men allvarligt de sidor jag uppskattar idag skulle jag inte fallit för i yngre år.

2012-02-23 @ 23:39:44
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: anna

haha titta på TV är också viktiga saker :)

2012-02-24 @ 07:48:52
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: Malin

Kunde han inte ha bakat en tårta Jimmy-pojken ;-)?



Du, dina snittar ska jag göra idag, direkt efter morgonpromenaden, låter supergoda. Jag älskar kardemumma!



Haha, visst är det så, när man var ung så kanske det var dom där lite bad boys man föll för, nu skulle man aldrig se åt dom ens, nä, en riktig "man" ska det vara, en som får oss att känna oss rygga :-)



Kram

2012-02-24 @ 08:42:22
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen!

Attans att du inte fick dig någon tårta men med mumsiga praliner blev det ju bra ändå :D

Ja visst är det fint hur han verkligen pratar från hjärtat, gillar verkligen deras lilla familj. De känns så jordnära allihop och oj så lik lilla Estelle var sina föräldrar! :D

2012-02-27 @ 12:07:37
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Postat av: carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen

Åh vilken bra klassiker! Kardemumma kakor och kex är så himla gott till kaffe =)

GIllar storleken på snittarna också, hehe ^^

2012-02-27 @ 18:26:20
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0