Berätta en saga för mig.

Här satt jag nästan hela dagen igår och gjorde ingenting. På en liten klipphäll vid Stensjön och fick fräknar på näsan. Jag älskar att vi har den här sjön bara 20 minuters promenad från oss, ännu finare skulle det ju vara om man någon gång blev miljonär och hade råd att bo alldeles bredvid sjön. Men det verkar lite skralt på den fronten. Hursomhelst så satt jag där med bara min musik som sällskap och tyckte det var riktigt bra ändå.

Det blev ännu bättre då en familj slog sig ner bredvid mig och började grilla. Sen vet jag inte om de tyckte att jag såg väldigt hungrig och ensam ut för de började bjuda mig på mat. Eller ja, i själva verket var det så att familjen var från Iran och det är tydligen en persisk tradition att om man sitter och grillar eller lagar mat som luktar gott så måste man bjuda alla runtomkring. Fy fabian vilken bra tradition! Det spelade liksom ingen roll att jag var typisk svensk och sa tack men nej tack, det fanns inte inte på kartan att jag inte skulle smaka. Och vilken mat de hade sen, här var det ingen tråkig svenne-grillning inte. De hade gjort olika sorters grillspett med färs och med nötkött, olika sallader och röror, bröd och kryddblandningar och läsk fick jag också. Så himla gott och trevligt. Och lite konstigt. Men mest fint.

Nu ska jag titta på Betnér Direkt och dricka pepsi. Vi har faktiskt tittat på en brasa i Kvarnbyn. Genom fönstret. Den var fin.

Michael Kiwanuka - I'll Get Along

Kommentarer
Postat av: cathrin

Och SD tycker det är för många invandrare i sverige ;)

2012-05-01 @ 07:00:23
URL: http://gemignamnet.se
Postat av: Mårtenssons kök

Låter som en väldigt bra tradition det där och framför allt en väldigt god sådan!

Ingen brasa tittad på här, så länge man inte räknar den som hastigt flimrade förbi på tv-rutan då...

2012-05-01 @ 12:19:36
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Erkänn att du smög dig närmre och närmre deras filt. Jag vet... Barnen brukar göra så när vi är på stranden och jag är den enda (dumma) mamman som inte har några kakor med. Funkar fint att lite smidigt råka sätta sig på fel filt. Ger alltid utdelning. Men det är okej om du skäms ;-) Fast hade det bjudits på så där god mat hade jag nog inte ens brytt mig om att vara diskret.

2012-05-01 @ 18:59:02
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Kim

När jag läste det här inlägget första gången anade jag att Stensjön låg i Mölndal, men det var nu idag när jag och syrran åkte till Gunnebo Slott som jag fattade vart du var. Det är verkligen superfint där och jag får väl åka dit och sätta mig snart och hoppas på att din persiska familj dyker upp och ska grilla...

2012-05-01 @ 19:04:20
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vilken grej att bli bjuden på grillning. Den kanske man ska köra hela sommaren.

Åkte förbi de där husen idag. Hej och hå vad fint vissa har det då...

2012-05-01 @ 21:34:16
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen - vecka 39!

Åh lyx, och ditt sol-ställe såg inte illa ut!

2012-05-01 @ 21:56:01
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Everlasting

Jag brukar svara i min egen blogg, men just den här gången ska jag göra ett undantag så att du kan få veta så snabbt som möjligt. =)



Jag brukar beställa mammakläder i min vanliga storlek och än så länge har det funkat bra. Men just från Asos så beställde jag en storlek upp, för mina "andra attribut" var stora till att börja med och nu är de verkligen bomber. Så en klänning som den på min bild tänkte jag att där är det ju bara attributen som behöver passa, och visst passade en storlek upp. Däremot beställde jag en annan klänning också (när jag ändå var igång liksom); den hade resår i ryggen och den kunde jag nog gott ha haft i min vanliga storlek. Det var den här: http://images.asos.com/inv/media/3/6/2/1/2121263/multi/image1xl.jpg



Just Asos har faktiskt en size guide för mammakläder också, så du kan ju gå på de måtten om du vill.



Lång kommentar, sorry, men summa summarum: du kan i de allra flesta fall beställa i din vanliga storlek. H&Ms mammajeans t ex passar fortfarande perfekt i min vanliga storlek.

2012-05-01 @ 22:22:24
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Nina

Fy, så trevligt alltså! Det är sådana där guldkorn som gör vardagen lite extra fin!



(och nu tycker jag du har varit tillräckligt tydlig med vad som är på G här på olika sätt så jag vill bara passa på att säga GRATTIS! och att jag är så himla glad för din skull. Jippie, hurra!)

2012-05-02 @ 08:17:39
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Malin

Ärligt, hur mysigt var inte det!! Så underbart att dom inte accepterade ett nej, tänk vad vi kunde bli rikare på upplevelser om vi inte var så stelt svenska?!



Där, vi den sjön, skulle jag oxå kunna tänka mig att bygga ett hus, eller vid någon annan sjö eller ännu hellre vid havet, men oj vad mycket pengar man måste ha då! Men jag vill. Väldigt gärna!



Kram

2012-05-02 @ 10:11:45
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Lorena

åh ser härligt ut!

2012-05-03 @ 10:21:55
URL: http://lorenasvensson.blogg.se/
Postat av: hogie

Har tänkt hela helgen på vem man skulle kunna skicka mensvärken på. Men jag tror inte att någon var elak i högstadiet? Först tyckte jag det var en jättebraidé - klart nån av killarna ska ha mensvärken. Men jag kan inte komma på en enda. Allt och alla kan ju inte ha varit rosaskimmrande romantiskt? Blir förvirrad.

2012-05-03 @ 14:45:52
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0