Precis som svalorna.

Vi har ätit Raggmunk med fläsk och lingonsylt till söndagsmiddag idag. Och nu tänker ni att min lingonsylt ser väldigt konstig ut. Det beror mest på att det är äppelmos, för jag är inget större fan av lingonsylt. Och tycker ni att raggmunkarna också ser lite konstiga ut så är det för att det var första gången i mitt liv som jag gav mig på att göra någon slags pannkaksmat överhuvudtaget. Jag avskyr ju pannkakor, plättar och våfflor och har därför aldrig lagat till någonting sådant förr. Alltså hade jag absolut ingen aning om hur i hela världen man gör...

Hur kom det sig då att jag ens lagade till raggmunk? Jo, jag tänkte som så att jag har ju bara ätit det i skolmatsalar och då är det ju ganska självklart att det är äckligt. Så jag måste ju testa att göra själv. Och Jimmy hade aldrig ens ätit raggmunk överhuvudtaget. (Jag blir mer och mer säker på att han är från en annan planet för var dag som går.) Så vi testade. Och ja, det funkade väl. Inte det godaste jag lagat, men helt okej. Receptet som jag använde mig av hittade jag här. Nu blir det en kopp grönt te och lite citronmarängpaj.

Paul White feat. Marv Won - Run Shit

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Är det gröna teet verkligen grönt eller är det kanske någon annan färg? Men pangkakor och plättar, hur kan man inte gilla pangkakor och plättar egentligen?



2011-10-02 @ 20:56:06
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Raggmunkar äter jag knappt. Jag gillar annars allt med potatis, men just raggmunkar går bort. Finns bara en sak som är värre och det är lufsa, en ugnspannkaka man gör på raggmunkesmet och toppar med panerat fläsk. Brrr... Så när jag jobbar kväll bjuder svärmor familjen på raggisar ibland. Och jag blir inte alls ledsen.

2011-10-02 @ 23:19:11
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Anonym

Åh så gott!

2011-10-03 @ 05:57:36
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: malin magdalena

Ett tips på hur du på det allra godaste viset äter raggmunk:



Lägg en raggmunk öppen på tallriken, bred lite lingonsylt över (eller äpplemos om du gillar det bättre :), skär fläsket i mindre bitar och lägg även dom över raggmunken. Rulla ihop som en pannkaka och skär en bit i taget. Så-himla-gott.



Bara ett tips :)

Tack för en grym blogg för övrigt! Hälsningar från Malin i Linköping

2011-10-03 @ 09:57:24
URL: http://malinsetta.blogg.se/
Postat av: carolina

Raggmunk som är sååå gott.

Trodde först du hade brunsås på, haha ;-)

2011-10-03 @ 10:19:05
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Malin

Haha, såg en kommentar här ovan: Hälsningar från Malin i Linköping, vadå, är du otrogen liksom, det är ju JAG som är din Malin ifrån Linköping ;-)



Raggmunk är ju SKITGOTT! Har Jimmy verkligen aldrig ätit det?? Testa Lufsa på min blogg, det är jätteenkelt och är en blandning av raggmunk och fläskpannkaka. Äppelmos är gott men först trodde jag det var brunsås och tänkte: WHAT?? :-)



Kram (från Malin i Linköping)

2011-10-03 @ 10:27:07
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Hahaha ;)

2011-10-03 @ 10:44:33
URL: http://emmasays.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Gör rårakor nästa gång. Mycket godare!! Med fläsk och LINGONSYLT!!!:)

2011-10-04 @ 18:04:29
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: M

Ville bara skriva att jag gillar din blogg mycket. Läser den sedan en tid tillbaka och har även bakat/lagat lite efter dina recept. Kram

2011-10-05 @ 00:00:35
Postat av: kaffehörnan

Härlig bild och fint upplägg

Skulle kunna sitta i en recept tidning, så bra är den

2011-10-05 @ 00:11:10
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Karin

Snacka om att jag blev inspirerad av din blogg, igår gjorde jag raggmunkar och OJ vad gott det var:))

2011-10-05 @ 05:58:55
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0