Du tillhör någon annan.

Här är min söndagsmiddag. Det var inte alls tänkt så från början. Det var tänkt att vi skulle äta nudelwok med grönsaker och jordnötssås. Extra mycket gjorde jag också för att det skulle bli några goda matlådor till Jimmy. Men helt plötsligt bestämde sig jordnötssåsen för att gå från slät smidig sås till en tjock klump (alltså återgå till att vara vanligt jordnötssmör fast med alla extra ingredienserna i) och jag tänkte att den kanske smälter och blir fin igen om man blandar ner den i nudelwoken. Det gjorde den inte, däremot fick hela nudelwoken en väldigt äcklig smak. Så det blev till att slänga alltihopa. Någon som är duktig på matlagning (alternativt kemi) och kan förklara hur detta kom sig?

Själv reagerade jag genom att få ett psykbryt, ligga i soffan och snyfta att jag aldrig ska laga mat igen.
- Varför inte då? Undrade Jimmy.
- Föö-höör jaa-haa-g kan juu-huu inteee, snyftade jag.
Jimmy försäkrade mig om att det kan jag visst det och att jag är en jävla tönt. Hmpf. Jo. Fast det ska väl erkännas, jag har en förmåga att överreagera när jag inte lyckas med maten. Jag ser det som en bra sak, för jag har aldrig någonsin höga krav på mig själv annars så det är väl roligt att det finns någonting som jag inte bara rycker på axlarna åt om jag misslyckas med. Förresten tänker jag kanske laga mat igen, men inte förrän nästa vecka.

Sigur Ros - Hafsól

Kommentarer
Postat av: Malin

Pizza är ju faktiskt helt rätt på söndagar! :)

2011-11-13 @ 22:47:40
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Nina

Shit, vad jag känner igen det där med att bryta ihop totalt när det skiter sig i köket. Jag påstår att jag gillar att experimentera med recept men haha, bara när jag lyckas experimentera fram perfekt resultat vid första försöket=)

2011-11-13 @ 22:51:11
URL: http://www.denvassastekniven.se
Postat av: Malin

Haha, gulliga Pernilla, det vet vi ju alla att du kan, laga mat menar jag. Misslyckas har vi ju alla gjort någon gång då och då. Vi åt oxå pizza igår, eller grabbarna i familjen, jag tog moussaka med tzatziki, tycker nog inte så där jättemycket om pizza. Om den inte är i från bykrogen i Löttorp så klart och heter Löttorps special för DÅ, ge mig!

Kram

2011-11-14 @ 08:46:04
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Ja, visst blir man tokig! Man vill bara lyckas med allt!! Men även den bäste kan fela!

2011-11-14 @ 11:30:08
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Anna

Haha,på tal om psykbryt så känner även jag igen mig. För flera år sedan när jag skulle göra pannkakor till min dåvarande sambo så misslyckades jag totalt,pannkakorna blev fula och trasiga och bara en enda klump. Då fick jag psykbryt och la mig i soffan och grinade och snyftade hur dålig jag var som inte ens kunde göra pannkakor. Totalt breakdown. Sen var jag deprimerad resten av den dagen.

2011-11-14 @ 11:34:08
Postat av: Kim

Jag är likadan. Ibland när jag står och svär brukar Michael säga: Bli inte sådär sur nu om det inte blir perfekt. Stackars karl. Tur att jag lagar god mat (oftast).

2011-11-14 @ 19:21:33
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Puh, vi blev lite oroliga ett tag där och trodde att det var helt finito på matlagningsfronten... så skönt att du kom på bättre tankar.

Psykbrott får vi nog alla någon gång i köket, Håkan senast i kväll när han tappade en smörkniv på tån... Grannen under trodde nog det handlade om något helt annat om hon hörde hans vrål och svordomar!

2011-11-14 @ 20:41:03
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: carolina - med Lo:s syskon i magen.

Men GOTT!!

Angående Lo:s förskola så är den privat, kanske därför dom kan stänga tidigare?

2011-11-15 @ 11:51:03
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Men du tusse, om du bara visste hur jag håller på ibland när jag lagar mat. Ojojoj.



Hoppas du mår bättre nu, hördu!

2011-11-15 @ 17:35:01
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0