Dröm dröm drömmer.

Dagar som dessa när man kommer hem ganska sent och mest vill slänga sig i soffan och göra ingenting så krävs det snabb mat. Inte snabbmat. Men snabb mat. Då brukar pasta vara ett alldeles utmärkt alternativ och så gör man någonting jäkligt enkelt till så blir man mätt och glad på ett kick. Idag utgick jag från ett recept jag hittade på tasteline från början, och som i slutänden kanske inte blev särskilt likt ändå:

Pasta med sambal oelek-pesto

För 2 pers

2 portioner pasta
1 dl skållade mandlar
1 vitlöksklyfta
½ msk rapsolja
1 msk sambal oelek
1 dl färsk basilika
2 st tomater

Koka pastan efter anvisningar på förpackningen.
Mixa mandlar, vitlök, olja och sambal oelek.
Finhacka basilikan och hacka tomaterna.
Blanda ihop med mandelpeston.
Rör ihop med den kokade pastan.
Servera med riven parmesan.

Svårt va? Nej. Jag menar det. Är ni inte så förtjusta i stark mat så minskar ni bara på sambal oelek och tar mer olja istället. Om man vill kan man smaka av med salt och peppar också, men det gjorde inte jag för det smakade redan så mycket ändå. Sen rev jag över lite parmesan också strax innan servering.

Efter jag jobbat färdigt idag så mötte jag upp Jimmy så gick vi till Ica Maxi. Det var en dålig idé. Här är tre små saker jag funderade över på Ica Maxi:

1. Om man ställer sig vid en provsmakningsstation, varför ställer man då sin vagn på tvären tvärsöver gången så att resten av affären måste köa bakom en tills man smakat färdigt? Vi var seriöst 6 stycken som stod där i kundvagnskö.

2. Varför som småbarnsförälder tar man en vagn själv och ger sedan två små vagnar till sina barn, och ställer alla de 3 vagnarna på tvären i chipsgången när alla i familjen ska välja varsin chipspåse? Och om man nu måste låta sina barn i 3-årsåldern välja chips själva, måste man då sedan ta ifrån dem de chips de valt och säga att de måste välja några andra? Var inte själva grejen att de skulle få välja... Ehm, själva?

3. Om man köpt en trisslott, kan man inte vänta med att skrapa den tills man kommer ut ur affären åtminstone? Måste man göra det direkt efter att man betalat och ställa KUNDVAGNEN PÅ TVÄREN bredvid kassan så att ingen kan komma förbi?

Mest undrar jag kanske varför i hela friden göteborgare älskar att ställa sina kundvagnar på tvären i gångar i affärer. Nu har hockeyn börjat igen så nu ska jag titta på den. Sen blir det chips och film. Yay!

Metronomy - We Broke Free

Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Ja eller varför stå och snacka mitt i gången med kundvagnarna bredvid varandra så att absolut ingen kan komma förbi, det finns många som tror de är absolut helt själva i affären, eller ja de uppför sig så iallafall :-) eller precis när de skall betala så kommer de på att de glömt något och är borta i typ 5 minuter innan de hittar vad de skall ha, för ICA Maxi kan ju vara stort och har man otur så har de glömt något längst in i affären, ja tur man självscannar på ICA, då går det fort i kassan :-), ja och fredag eftermiddag undviker jag helst, då är folk helt tokiga på ICA

2011-05-06 @ 21:37:04
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: malinsetta

pernilla: ja absolut! fredagsgrill väger upp det mesta här i livet :)

2011-05-06 @ 22:20:37
URL: http://malinsetta.blogg.se/
Postat av: malinsetta

haha älska kundvagnar på tvären för övrigt ;)

2011-05-06 @ 22:25:11
URL: http://malinsetta.blogg.se/
Postat av: Victoria

Sv: Haha, tack för den! ;D



Din pasta såg smarrig ut! :)

2011-05-06 @ 22:31:46
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

Jag använder oftast bara recept som en grund men följer nästan aldrig ett recept till punkt och pricka =)

2011-05-06 @ 23:16:27
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: fia

Både lät och såg jättesmarrigt ut!



Jag blev också väldigt besviken på cheezetwisters och håller helt och hållet med att dom smakade som ostbågarna... gällande thaigrytan så blev det tyvärr aldrig av att jag gjorde den, men jag ska! Kanske imorgon, är hur som helst supersugen på den :) Ja, jag har ju fyllt 20 nu och hittat dig, så det kanske finns hopp för mig med! :D

Kram!

2011-05-07 @ 01:51:42
URL: http://fialiamig.blogg.se/
Postat av: des

hahaha vilken härlig handling det lät som ;)

2011-05-07 @ 07:53:41
Postat av: Karin

Åh det såg gott ut!

Hoppas du får en härlig lördag!

2011-05-07 @ 08:36:07
URL: http://minegeninspiration.blogg.se/
Postat av: karin - trattoria

jag brukar undvika ica på fredag eftermiddag..med risk för att annars knocka någon..

2011-05-07 @ 11:17:59
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Everlasting

Mirakelbär ja! Riktigt kul experiment! Egentligen vet jag inte säkert vad de heter på svenska, men på engelska kallas de iaf miracle fruit eller miracle berries.



Min kompis beställde tabletter (hit till Holland) via internet; själva bären ruttnar nämligen väldigt fort så om man ska beställa dem kostar det multum eftersom de måste skickas i kolsyreis. Och sen måste man äta dem direkt. Men tabletterna funkade jättebra. Jag vet inte vilken sida han använde, men här är en som borde funka: http://www.sour2sweet.com/EUROPE/



Så vitt jag lyckats komma fram till via internet så finns det inga biverkningar alls. Det är bara ett vanligt bär. Och det är inte olagligt heller. Så det är bara att testa!

2011-05-07 @ 16:54:20
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Ja, det tål att funderas på, varför gör folk en massa märkliga saker egentligen... Chipsvalssituationen låter ju helt otrolig, stackars ungar!



Tack för att du grattade oss igår på vår bemärkelsedag (säger man fortfarande så?),

hoppas du har en fin helg!

2011-05-07 @ 19:15:39
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0