Jag kan inte be om ursäkt.

Jag blev inte förgiftad av Jimmys och Patrics korvgryta. Däremot så gick vi direkt hem till Frida efter att jag jobbat i fredags, där jag bara drack 4 glas vin (en flaska alltså) och sen drack massa vatten och så gick vi hem för att jag inte skulle bli lika dålig som jag blev efter vi varit i Sågmyra. Jo tjena, jag blev ännu sämre. Jag har aldrig haft sån huvudvärk som jag hade igår, ett tag låg jag och grät för det gjorde så ont. Illamående är jag ju alltid, men den här huvudvärken... Asså shiiiiet. Kul att Jimmy bjudit in sina kompisar på fest en sån dag, klockan 18 skulle de komma och laga tacos tillsammans innan Melodifestivalen (Svenne-Måns krav), ungefär tjugo i sex släpade jag mig ur soffan och klädde på mig. Så medans de andra drack sig fulla drack jag mig nykter på Pepsi Max och idag mår jag bra igen.

Men nu var det ju inte min bakfylla jag ville skryta om. Jag skrev ju i torsdags att jag bakat tårta som Jimmy skulle bjuda på på sin sista dag på praktiken, jag tänkte att jag gör en jättegod så måste de anställa honom sen när han är färdig med skolan. Jag kanske skulle tänkt på att göra den lite finare också, men man kan inte få allt. Plus att jag utvecklat en allergi mot alla jävla sugarpastemakefakecupcakebake-bloggar så jag orkar fan inte se fler fina tårtor. Här är min goda tårta i alla fall utan en enda jäkla sugarpaste-dekoration som dessutom får bli mitt bidrag till Månadens Sötsak hos Söta Saker där temat är just frukt:

Ananastårta

Bottnar:
200 gr krossad ananas (utan spad)
180 gr banan
4¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 tsk malen kanel
4 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2¼ dl solrosolja

Glasyr:
175 gr philadelphia
50 gr smör
ca 2½ dl florsocker
1 msk citronsaft

Dekoration:
bananchips
torkad ananas

Sätt ugnen på 180 grader.
Smörj och bröa en rund bakform, ca 20 cm i diameter.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor skål.
Rör ner muscovadosockret och gör en grop i mitten av blandningen.
Mosa banan och lägg ananas, banan, ägg och olja i gropen.
Blanda samma alla ingredienserna ordentligt.
Rör ihop med en träsked eller så, vispa inte.
Häll ut smeten i bakformen och bred till ett jämnt lager.
Grädda kakan i 30-35 minuter tills ytan känns fast.
Låt kakan svalna något innan du lossar den från formen.
Låt sedan kallna helt innan du delar den till två bottnar.
Vispa samma glasyren och ha i florsockret lite i taget tills du har en jämn tjock glasyr.
Bred ut glasyren på ena bottnen och placera den andra ovanpå.
Bred resten av glasyren på och runt kakan.
Dekorera med bananchips och torkad ananas.
Servera tårtan rumstempererad.

Nu har ju jag inte smakat på tårtan, men enligt Jimmy var den väldigt god. Ja, sån är jag. Bakar och bjuder på tårtor som jag inte har en aning om huruvida de är goda eller ej. Men man måste ju få experimentera lite. Och vem tusan vill ha tråkig gammal prinsesstårta? Inte jag i alla fall.

Det var väl för himla väl att Eric Saade vann, vi kanske lärde oss någonting förra året. Lillgammal tjejkärring - funkar inte. Mumsigt lammkött - funkar. Nu var det ju visserligen skrämmande många som röstade på Sanna Nielsen, men det är väl de som har en lite förkärlek till lillgamla tjejkärringar. Och varför, varför, varför vet jag om att Dannys mamma är från Polen? Extra fint att Eric Saade vann också eftersom det var honom jag "köpte" i våran vadslagning, så jag vann 100 spänn. Jag undrar vart han tog vägen förresten? Jag trodde han skulle komma till mig sen när de andra gått ut på krogen så vi kunde fira segern tillsammans, men jag har inte sett till honom ännu... Jag ska gå och titta under sängen, han är ju trots allt ganska liten så han kan ju ha gömt sig där.

The View - Beautiful

(för att det är himla fint att the view släppt ett nytt album, de är ju himla bra. och så sjunger de med skotsk accent, och det gör ju bara allting ännu finare. jag älskar skottland, om nu någon kanske råkat missa det.)

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tyckte din tårta var fin! Är också lite less på alla sugarpastetårtor, det ska synas att tårtan är hemgjord och bakad med kärlek. Skavanker är charmigt! :)

2011-03-13 @ 12:00:45
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons kök

En antisugarpastemakefakecupcakebake-blogg kanske kunde vara något att starta upp för dej, som en liten förgrening av denna bloggen? Känns som du kanske skulle behöva lite mer att göra:)

Har du hittat Eric än?



Du har så rätt så; Mer sås åt folket!

2011-03-13 @ 12:22:08
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag tycker de tårtorna är fina, men jag varken äter sådana och kan än mindre baka dem. Tycker din tårta låter jättegod.

Jag höll på Danny igår, för hans låt har satt sig på min hjärna. Men jag blev inte ledsen för att söt-Eric vann. Det finns hopp för Sverige. Du får locka fram Eric med lite kakor och saft så ska du se att han kommer

2011-03-13 @ 12:40:16
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Malin

En sån bakfylla upplevde jag förra helgen när jag fyllde år, INGEN hit, hjälp vad jag är för gammal för det ;-)



Tycker din tårta ser jättegod ut och håller med, alla dessa över-pretto-bloggar där allt ska vara så himla perfekt, bort med dom!



Haha, såg du hur dom hade stylat om hon Anna som vann förra året igår?? Hon såg ut som en påsa skit, snacka om att förlorat sin identitet!

Kram

2011-03-13 @ 13:37:24
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Din tårta är allt fint, visst är sugarpastetårtor fina, men sugarpaste är inte speciellt gott att äta, då är allt en ananastårta så mycket godare :-)

2011-03-14 @ 20:17:02
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Louise

Kul blogg! Det märks att du gillar att blogga!

2012-03-19 @ 00:32:09
URL: http://hemförsäkringidag.se
Postat av: BerOptossebot

ス」の モデル「ジ、7月13日に発売する。テッド)」のそれぞれ265万円、325万円。http://www.joannszymczak.com/ ロエベ バッグジープコン車のみを導入し、1グレード展開と4WDのリミテッスミッショロエベ アマソナンはなる電子制。エンジンはスポーツーストカムデュアル可変バルブタイミング(VVT)を搭載し、ロエベ メンズなっているデ上げにするとともに、ロエベ 財布ド)シリーズクベゼルを装備。をビレッロエベ メンズボディー同色チホイー。

ャーリーと ロエベ アマソナBluray化往時発売」という記事を掲載していたどちらも、ロエベ メンズ「チョコレートドリーム」デオ、予告。さらに、音声特典として、る「カサブランカ」も特典を収めており、http://www.joannszymczak.com/ ロエベ メンズ除されたシ開シーン、ロエベ バッグ1943年脚本家協会や映画歴。

2013-08-17 @ 23:16:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0