Jag springer rakt in i dina armar.

Juni började faktiskt lite bättre än maj slutade. Jag är fortfarande hopplös och arbetslös, men jag har åtminstone inte huvudvärk och har varit riktigt pigg hela dagen. Dessutom räknas idag nästan som fredag och då måste man ju vara glad. Jag jobbade hela förmiddagen och Jimmy jobbade hela kvällen, så i väntan på honom roade jag mig med att titta på Masterchef, och man kan ju inte titta på Masterchef utan att bli sugen på chokladfondant (vilket är ungefär den enda efterrätten de lagar i den brittiska versionen) så jag bestämde mig för att göra slag i saken. Det är alltså inte en biff eller en bit oxfilé där på bilden, även om det kan se ut som det, utan en chokladfondant:


Chokladfondanter

8 stycken

100 gr mörk choklad
100 gr smör
3 ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl

kakao att pudra formarna med

Sätt ugnen på 200 grader.
Klipp ut cirklar på bakplåtspapper med hjälp av portionformarnas botten.
Lägg en cirkel i botten på varje form.
Smörj formarna och pudra med kakao.
Smält mörk choklad och smör på låg värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner mjöl i chokladblandningen och blanda väl.
Vänd försiktigt ner chokladblandningen i äggsmeten.
Häll upp i formarna och grädda i mitten av ugnen cirka 5-7 minuter.
De ska vara riktigt kladdiga inuti, känn med efter med en sticka vetja.
Servera fondanterna med vaniljglass.


Ja. Det ska erkännas. Jag misslyckades lite. Det blev ingen rinnig chokladsås inuti som det ska bli, men de blev åtminstone rejält kladdiga och j-vligt goda. Nästa gång ska jag lyckas. Och har ni inte 8 portionsformar så använd en muffinsplåt. Har ni ingen muffinsplåt heller så vet jag inte hur ni ska göra, använd fantasin.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite. Jag har tyvärr inte helg imorgon utan måste jobba, men jag börjar inte förrän halv elva så lite wild n' crazy kan jag allt vara. Förresten såg vi på Limitless medan vi åt chokladfondant, den var faktiskt riktigt bra. Så den kan ni ju titta på om ni känner för det.

Nick Cave & The Bad Seeds - Are You The One That I've Been Waiting For

Kommentarer
Postat av: Michael

En öl och paprikachips på båten får stilla vår hunger. På väg till Berlin. En helg med pizza- chips- och pommesdiet. Tack för det ehec. Fondanten ser god ut. M

2011-06-01 @ 23:24:34
URL: http://lanternan.kokaihop.se
Postat av: Everlasting

Detta måste jag testa! Jag har alltid undrat hur de får in chokladsåsen i mitten...

2011-06-01 @ 23:38:52
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/
Postat av: Anonym

åhh, gott!

2011-06-02 @ 06:32:36
URL: http://endorfinkickar.blogg.se/
Postat av: karin - trattoria

ojojoj chokladfontand är ju to die for!

2011-06-02 @ 21:05:57
URL: http://trattoria.blogg.se/
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott :-)

2011-06-02 @ 21:59:37
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Mmm....lite lagom kladdig ska den vara. Inte för rinnig enligt mig. Yammi!!

2011-06-02 @ 22:15:10
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0