Vem kan berätta.

Idag har jag lagat mat! Ja, det är så där nu igen när jag jobbar både på restaurangen och ute i Partille att jag inte riktigt hinner med att laga mat alla dagar. Men imorgon är allra sista dagen i Partille (någonsin, det känns lite sorgligt faktiskt) och sedan är det bara restaurangen som gäller en månad framåt så då ska jag bättra mig igen. Fast det är ju inte så att det går någon nöd på er, ni har väl fullt upp med semestrar och grillande och sånt där. Det är ju lite mer synd om han som jag bor med som aldrig får någon mat utan istället måste leva på bullar. Men idag fick han minsann mat, god och färgglad sådan, se bara:


Sydfransk vegetarisk gryta

För 4 portioner

ca 500 gr quornbitar
1 purjolök
1 fänkål
3 dl hönsbuljong
2 dl créme fraiche saffran & tomat
½ apelsin, rivet skal från
1 vitlöksklyfta
timjan

Strimla purjolöken och skär fänkålen i bitar.
Fräs purjolök, fänkål och quornbitar i smör i en djup stekpanna.
Häll på buljong och crème fraiche.
Låt det koka upp.
Krydda med apelsinskal, vitlök och timjan.
Servera med kokt färskpotatis, vitlöksbröd och en god sallad.

Fint va? Egentligen är det en fiskgryta som ska innehålla 500 gr fiskfilé av valfri sort och sedan pyntas med massa räkor också. Sånt jobbar vi inte med i det här hushållet tyvärr. Tyvärr på fisken åtminstone, inte på räkorna. Men om ni är såna som jobbar med fisk och räkor så testa att göra den här grytan med det vetja, för den var faktiskt himla fräsch och god!

Nu ska jag titta på ännu ett avsnitt av My So-Called Life. Det är min sommarserie i år har jag bestämt och nu är jag alldeles kär i Jared Letos rollfigur Jordan Catalano. Det bästa med 90-talsserier är att det inte går så fort med allting. Nu är jag på avsnitt 9 och hittills har Angela och Jordan bara hunnit hångla två gånger och tittar lite blygt på varandra i korridoren. Hade det varit Gossip Girl så hade de redan hunnit göra slut 3 gånger, legat med varandras bästisar och deras kusiner, småsyskon och fastrar, haft trekant med den gifta granntanten och sin plastsyster, deras föräldrar hade hunnit gifta sig med varandra och skilja sig och så hade hunnit komma fram 5 stycken undangömda mord också under de 9 avsnitten. Åh, Jordan. Tänk att det finns människor som ser bra ut i rutig flanellskjorta.

The Horrors - Scarlet Fields

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Sista dagen i Partille och jag har inte sett dig en enda gång....

Kan erkänna att det inte blir mycket matlagning här heller för tillfället. Bjöd bort mig på middag måndag o tisdag. Idag blev det korv mm. Iofs gott men inte bloggvänlig mat...:)

2011-07-06 @ 21:44:34
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Aha a summer crush... Han måste vara riktigt het om han dessutom är det i rutig flanellskjorta.

Kul att du fått jobb till hösten också.

2011-07-07 @ 11:06:09
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: hogie

Fast den är ju inte vegetarisk eftersom du har hönsbuljong i.



Ska du inte få vara ledig nånting i sommar?



2011-07-07 @ 12:52:10
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Everlasting

Mig går det visst nöd på när du inte skriver, för jag har ingen semester i år (måste skriva avhandling) och inte heller får jag grilla (för i Holland blåser glöden all världens väg då det aldrig någonsin är vindstilla).

2011-07-07 @ 15:58:19
URL: http://kattisbiggestfan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0