Dyk i.
Pajskal:
150 gr kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl socker
1 äggula
Mousse:
100 gr vit choklad
1 äggula
2½ dl vispgrädde
Garnering:
Jordgubbar, eller andra bär om du så vill
Blanda snabbt samman degen till pajskalet i matberedare eller för hand.
Tryck ut degen i pajformen.
Nagga med gaffel och ställ in i kylen i minst en halvtimme.
Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter i 200 grader.
Låt svalna och ta sedan försiktigt ur skalet ur formen.
Smält den vita chokladen.
Vispa äggulan lätt och rör ner i chokladen.
Vispa grädden ganska hårt.
Vänd försiktigt ner grädden i chokladen.
Häll moussen i pajskalet och ställ kallt i några timmar.
Dekorera pajen med jordgubbar strax innan servering.
Ja, den var inte dum alls den. Jag har varit jättedålig på att äta jordgubbar den här sommaren, så jag tror den där pajen behövdes för att åtminstone uppfylla kvoten lite grann.
Nu har jag en veckas (obetald) semester. Tjoho! Så fruktansvärt efterlängtat. Och för att fira det så skiner solen från en klarblå himmel och jag ska ta en promenad med min gitarr. Sen ikväll ska jag och Jimmy gå och skratta åt Magnus Betnér, Henrik Schyffert, Johan Rheborg, Fredrik Lindström och Peter Apelgren på Trädgår'n. Men först gitarr-promenad, poolhäng och en tur till fruktaffären.
Beirut - East Harlem
Den där pajen ser ut att smaka riktigt illa. Verkligen.... NOT. Hoppas showen var bra?!
Ge mig!!!
Mums vilken smarrig efterrätt. Och fin också.
Så skönt med semester och nu när sommarsolen ska skina. Det bästa är att man bara kan ta dagarna som de kommer. Gäller bara komma ihåg om man bokar något eftersom jag inte öppnar min kalender.
Plankor ska jag köpa! Vem vill inte imponera på gästerna?!
Vilken tjustig tårta! Ha en skön semester och ät ikapp dig med jordgubbarna.
Den såg god ut - jag tar gärna en bit! :)
Ha en skön ledig vecka!
Vit choklad måste vara den perfekta kombon till jordgubbar. Det lät som en alldeles ljuvlig paj!
Hälsningar från fröken Dill
Vit choklad måste vara den perfekta kombon till jordgubbar. Det lät som en alldeles ljuvlig paj!
Hälsningar från fröken Dill