Två minuter.

En liten fråga bara: Var tog den här dagen vägen? Jag förstår ingenting. Jag skulle ju hinna med massor av saker idag, men har knappt hunnit med någonting. Jag skulle ju ha bakat bullar och... Ja, det var mest det. Veckohandlat också. Men jag hann inte mer än hem från jobbet förrän klockan var massor så vi orkade bara ta oss till Hemköp och handla det viktigaste. Jag hann inte ens med att laga det jag hade tänkt till middag. Istället improviserade jag ihop en soppa av lite ditten och datten. Det gjorde jag riktigt bra. Tyckte Jimmy också som var mycket besviken över att det knappt blev någon matlåda till honom. Såhär gjorde jag (och lägg märke till mina nya supergulliga soppskålar!) :

Tomatsoppa med vita bönor

För ca 3 portioner

1 gul lök
1 röd chili
1 burk krossade tomater
ca 2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 stor burk cannellinibönor
1½ dl matlagningsgrädde
timjan
oregano
pasta rossa-krydda

Skala och finhacka löken.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs i olja i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Häll över tomatkross och vatten.
Smula ner buljongtärningen.
Skölj bönorna och tillsätt dem. Låt puttra i ca 5 minuter.
Tillsätt matlagningsgrädden och låt puttra ca 5 minuter till.
Smaka av med kryddorna.
Servera med ett gott bröd.

Testa denna soppan vetja! Den är bra eftersom den bara innehåller saker som man oftast har hemma. Koka soppa på en spik. Stark är den också. Väldigt stark blev denna, men det måste ha varit en väldigt stark chili vi fick tag på. Tur för oss att vi gillar stark mat.

Nu är det faktiskt dags för mig att sova. Det är ju en dag imorgon också, och det vore himla skönt att ha någonting annat än fula ord som första tankar när klockan ringer på morgonkvisten för ovanlighetens skull. Ehm. Ja, fast det kommer nog aldrig att hända hur tidigt jag än går och lägger mig. Jag är bara inte gjord för tidiga mornar, och tidiga mornar är inte gjorda för mig.

Wire - Smash

Kommentarer
Postat av: Anna

Helt otroligt,för jag har haft den vågen i mina tankar,har liksom inte kunnat släppa den.igår när jag gick en vända på staden så såg jag den i ett skyltfönster på en elaffär! Stod och dreglade över den,haha. Men den var röd.när jag får lön ska jag köpa en sån om den inte kostar skjortan.(en rosa alltså).



Guu vad mycket gott du gör,blir hungrig! Duktig du är på att baka och laga mat.

2011-01-25 @ 01:07:10
URL: http://heartroll.blogg.se/
Postat av: Michael

Oz... har inte sett den. Borde kanske göra det efter ditt inlägg. Är väldigt avundsjuk på Håkanbiljetterna och vågen (om den finns i annat än rosa). P förklarade för mig att han älskar soppa... jag som alltid trott att han inte gillade soppa. Nu jäklar ska det bloggas om soppor. Kram från oss.

2011-01-25 @ 07:02:57
URL: http://lanternan.kokaihop.se
Postat av: Malin

Jag var på Ica Maxi förra veckan och där fanns dom inte heller. Coop Landala har jag också varit inne på, fast då gick jag i och för sig inte förbi chipshyllan så där skulle dom ju kunna finnas förstås. Annars får jag checka Ica Focus eller Willy's ute vid Mölndal. Dom lät ju sååå goda! Förresten, vilken är din favoritdipp? :D

2011-01-25 @ 12:32:31
URL: http://getiton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0