Alla människor jag mött är underverk i min värld.

Han som jag bor med har de senaste dagarna bara gått runt och snörvlat, hostat och haft en himla massa feber. Själv har jag lyckats klara mig helt och hållet än så länge och jobbar mest på att försöka få honom att sluta upp med att snörvla, hosta och febra. Ja, febra är ett ord. Jag tycker att lösningen på alltihopa borde vara te, Jimmy tycker att lösningen borde vara glass. Men man kan ju inte leva på enbart glass och te så emellanåt matar jag honom med nyttiga soppor istället. Idag blev det denna som jag hittade på tasteline:

Sötpotatis-soppa med linser

För 4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
ca 400 gr sötpotatis
1 burk krossade tomater (400 gr)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
½ dl röda linser
1 tärning grönsaksbuljong
1½ dl vatten

Skala och finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och finhacka chili.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stor kastrull tills löken mjuknat.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Låt koka upp och koka i ca 20 minuter.
Mixa sedan soppan slät i matberedare eller med stavmixer,
tillsätt eventuellt mer vatten om soppan är för tjock.
Smaka av med salt och peppar. Servera!

Alla vet ju att chili är bra mot förkylningar. Och linser är bra för att man blir så sjukt mätt på det, sen är det säkert också bra mot förkylningar. Åtminstone om Jimmy frågar. Sötpotatis är mest bara gott. Jag måste köpa nya soppskålar, alla mina bilder på soppa ser alltid precis likadana ut. Jag skulle lika gärna kunna lägga upp samma foto varenda gång, ni skulle inte märka någon skillnad ändå. Hm. Där sa jag nåt...

Annars funderar jag mest på att köpa ett par skridskor, det måste ju gå lättare att ta sig fram med skridskor än att gå vanligt utomhus som det är nu. Glida runt Mölndal på skridskor, det låter inte så dumt alls det. Nu ska jag dricka te och störa Jimmy när han tittar på hockey.

Michael Jackson - Hollywood Tonight

(för alla tjatar så mycket om MJ's blonda och vita barn och hur konstigt det är, men ingen säger ett ord om zlatans linblonda blåögda små telningar. är inte det mysko? de borde ju vara lite mörkhåriga i alla fall, eller brunögda åtminstone. såna gener ska ju vara dominanta, eller var min biologilärare retarded?)

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Såg denna hos Malins mat oxå och den låter mumsig. Det är bara den där sötpotatisen alltså, den finns ju inte i basförrådet alltså...:) Fast Håkan är envis och påstår att de har på Willys fast Anki gitter inte halka dit ut i morgon. Fast det kommer ju en tisdag nästa vecka oxå!

2011-01-10 @ 20:36:04
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Malin

Blir han frisk nu tror du? Då kanske du har tur och klarar dig, jag menar en soppa med chili borde ju göra underverk och då kanske du inte hinner bli smittad.



Fast å andra sidan skulle kanske en liten nätt förkylning skulle "hjälpa" dig nu i nån vecka eller så, jag menar då kan du ju inte gå till jobbet och då behöver du inte köpa skidskor och då sparar du ju pengar. Guuud, vad smart jag är!



Kram!

2011-01-11 @ 07:23:50
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Vi har ätit en annan typ av linssoppa. Gott e det!! Han jag bor med har varit krasslig lääänge och jag har klarat mig. Idag har jag ätit fem apelsiner för att inte riskera att bli sjuk...

2011-01-11 @ 21:04:08
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Vi har ätit en annan typ av linssoppa. Gott e det!! Han jag bor med har varit krasslig lääänge och jag har klarat mig. Idag har jag ätit fem apelsiner för att inte riskera att bli sjuk...

2011-01-11 @ 21:04:54
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0