Någon ropar på mig.

Men vad roligt att det blev höst såhär i februari helt plötsligt. Och så oväntat också. Konstant ösregn från 11 fram tills nyss ungefär. Självklart missade jag tåget hem från jobbet också och fick lov att gå ner till bussterminalen i det härliga vädret. Det börjar verkligen bli dags att införskaffa det där paraplyet som jag pratat om sen jag flyttade ner hit... Jag tänker mig det här, eller kanske detta eller möjligtvis det här som matchar min handväska så fint. Det är fint att Forever21 öppnat europeisk webshop så man slipper den där jävla tullen. Och just det, jag fyller år den 21'a. Hint, hint.

Okej. 'Nuff with the fashion, lite mer food glorious food istället. Idag har jag lärt mig att det är jobbigt att riva rotselleri, och ännu mer att det är jobbigt att man luktar rotselleri i 200 år efter att ha tagit i en rotselleri. Jag gjorde pastagratäng idag, efter ett recept jag hittade på tasteline och faktiskt inte gjorde om ett endaste dugg. Det ni!

Italiensk Pastagratäng

För 4 portioner

4 portioner pasta
100 gr riven rotselleri
200 gr riven morot
1 gul lök
150 gr strimlad rökt skinka
1½ dl matlagningsgrädde
persilja
riven ost

Sätt ugnen på 250 grader.
Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
Skala och finhacka löken.
Fräs lök, rotselleri och morot i en stekpanna tills löken mjuknat.
Tillsätt skinka, grädde och persilja.
Varva pasta och skinkfräset i en smord ugnsform.
Toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.

Pastagratäng är också en sån där rätt som är svår att få till på bild. Lite som soppa. Idag tänkte jag på att det är roligt när folk säger att de inte tycker om soppa. Är inte det en jättekonstig sak att säga? Det finns ju 2924092 miljoner olika sorters soppor. Det är som att säga att man inte gillar dryck. Nej, jag gillar inte dryck. Ingen dryck överhuvudtaget, absolut inte, nej nej.

Nu ska jag duscha en liten sväng innan Halv Åtta Hos Mig börjar.

The Decemberists - Rise To Me

Kommentarer
Postat av: Anabanana

Men man blir ju aldrig mätt av soppor :P

2011-02-01 @ 23:36:22
Postat av: Malin

Haha, den rätten hittade jag oxå igår, via Blocket, fast jag ratade den faktiskt, såsen du vet, jag kände att 1½ dl vätska för en hel gratäng är alldeles för lite för mig!



Urgulliga paraplyer, jag hittade jättefina slickepotts häromdagen i en tidning och då tänkte jag på dig, att DOM skulle Pernilla ha, MINST en men helst båda två! Tror dom fanns på Åhlens.



Tänkte inte på att du var ute och reste i helgen, kan förstå att det inte blev mycket chips då! Blev lite orolig där ett tag att du gått och blivit nyttig!!



Hoppas det inte regna idag! Kramar Malin

2011-02-02 @ 07:33:13
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: hogie

Röstar på paraply nummer två.

2011-02-02 @ 11:08:04
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: hogie

Och angående att man inte blir mätt på soppa. Det är faktiskt, enligt vetenskaplig forskning, den bästa lunchmaten för man håller sig mätt och har energi längre. OM den är rätt tillagad vill säga. I den forskningen jag pratar om så gav de en grupp människor maten som den var, på tallrik. Den andra gruppen fick exakt samma mat fast i soppform. De mixade alltså ned allting och hällde på lite vätska.



Soppgruppen var mätta och hade energi mycket längre.

2011-02-02 @ 11:09:59
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: hogie

P.S. Jag elskar Kunskapskanalen D.S.

2011-02-02 @ 11:10:25
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: charlotta

wihooo! följa ett recept till punkt och pricka, det är inte illa! :=)

2011-02-02 @ 15:30:06
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0