Efter översvämningen.
För 4 portioner
ca 400 gr fläskfilé
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
ca 8 st färska champinjoner
3 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongstärning
½ citron, rivet skal och saften
timjan
Putsa fläskfilén och skär den i bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skiva champinjonerna.
Bryn köttet tillsammans med löken och champinjonerna.
Tillsätt grädde, buljong och skal och saft från citronen.
Låt puttra i 10-15 minuter.
Smaka av med timjan.
Servera med en god sallad och ris, pasta eller vad du vill.
Ja. Det var gott som vanligt. Jag stod och åt upp den andra halva citronen rakt upp och ner sen. Hade glömt bort hur gott det är med citron. Ja, jag är en sån som kan äta citron helt vanligt som den är på fruktstunden. Om jag nu hade haft någon fruktstund att äta den på alltså.
Nu har jag nyss tittat på Landskampen och hejat på Foppa. Då kom jag på mig själv med att tänka att det var ju tur att jag inte blev bra på någon vintersport (för det var ju himla stor chans att jag skulle bli bra på någon sport överhuvudtaget, verkligen), för jag hade ju aldrig kunnat sitta där helt lugnt vid frukostbordet om Foppa hade stövlat in genom dörren och sagt hej. Nu när jag tänker efter hade det ju varit bra mycket roligare om han hade gått in och sagt: "Sitter ni här och ljuger nu igen?" Fast så hade han ju inte sagt, han skulle ju ha sagt: "Neej men, absolut. Sitter ni här och ljuger nu igen?" Foppa inleder alltid alla meningar med att säga: "Nej men, absolut." Ja. Då var det alltså konstaterat, jag har inget liv överhuvudtaget. Då tycker jag att vi håller här för idag.
Chapel Club - All The Eastern Girls
Haha, du är helt underbar Pernilla! Och din gryta lät mumsig, den ska jag prova. Grytor är så himla bra för det går att kalla dom pastasåser oxå och då blir det ju som du skriver, man kan variera tillbehören i oändlighet, perfekt!
Du idag är det fredag och jag hoppas verkligen att ordningen är återställd och du får mysa med chips ikväll!! Jag menar, hur skulle det se ut annars ;-)?
Kram Malin
God klassiker ni åt till middag, nästan lite fredagskänsla över det hela. En torsdag! Tokigt ;)
Svar: Nä, prova in blåbär, den är inte värd det. Macadamia and Honey är en Sensation, har höga förhoppningar på den!
alltså, mat med citron är ju löjligt gott. brukar göra en risonirätt med gremolata till och det är sjuuuuukt smarrigt. ska bjuda dig på det någon gång, om du är snäll.
Anki är beroende av citron (och persilja oxå för den delen), sprutar det över det mesta som finns på tallriken. Så vi snor helt sonika till oss detta receptet!
Ha en härlig helg på dej!
Låter som en rätt perfekt inför fredagsmys. Får jag ta och testa.
Ha en finfin helg!
Låter supersmarrigt. Gillar allt-i-en-panna mat!!