Jag tar en dag i taget, det är det enda jag kan göra för att komma över dig.

Jag har nästan börjat räkna timmarna tills det är dags för mig att åka till Sågmyra nu, nästan alltså. Jag åker ju tidigt på torsdagmorgon, så än så länge räknar jag fortfarande dagarna. Men imorgon kanske jag ska börja räkna timmar. Eftersom jag ska åka bort så blir det lite kylskåpsrens som middagar denna veckan, men ibland kan kylskåpsrens bli riktigt goda grejer. Som när kylskåpsrens blir den här jättegoda morotssoppan, med lite inspirationshjälp från ett recept jag hittade i Allt Om Mat.

Vadstena Folkhögskolas Morotssoppa
(Den Pernillifierade versionen)


2 st stora soppskålar

4 st morötter
2 msk brynt lök-fond
paprikapulver
timjan
oregano
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1½ dl mjölk
2 dl creme fraiche
8 st cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor

Skala och riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet.
Fräs morötter med brynt lök-fond i olja i en stor kastrull någon minut.
Tillsätt paprikapulver, timjan och oregano och låt det fräsa med en stund.
Tillsätt vatten, buljong, mjölk och creme fraiche.
Låt puttra i ca 10 minuter på ganska svag värme.
Dela tomaterna på hälften och tillsätt i soppan.
Pressa ner vitlöksklyftorna.
Smaka av med salt och peppar.
Servera!

Har man bröd till så räcker det säkert till fler än två portioner, men vi hade ingenting mer än bara soppan att äta så då fick det bli två stora portioner istället. Två mycket goda stora portioner. Den här soppan lägger jag till i favoritsoppe-högen. Väldigt len och god. Testa den nu vetja, innan magen ska proppas full med julemat.

Annars är jag mest nöjd med att äntligen vara färdig med alla julklapparna, inslagna är de också. Fint inslagna dessutom, det är inte varje jul! Sen att det inte kommer att synas alls efter en 5-timmars tågresa är en annan historia, de är fina nu åtminstone. Dessutom köpte jag lite nya böcker idag så jag har något att roa mig med på tåget. Åksjuke-armband måste vara en av världens bästa uppfinningar, tack Jolin! (Nu menar jag inte att Jolin uppfann dem, jag menar att jag fick mina av Jolin en gång för att jag blir så himla lätt åksjuk nuförtiden.) Så nu är jag helt redo att åka till Sågmyra. Kan vi hoppa över tisdag och onsdag den här veckan kanske? Det vore nåt det!

Och det här med byxdressen alltså, vi kan ju inte ha det så att ni tror att jag går runt i en sån där äcklig one-piece. Nej, vet ni vad, då skulle jag hellre äta bajs. Om ni klickar här så kommer ni till en bild på min fina byxdress. Som mest ser ut som en klänning, tack och lov.

Hank 3 - Ray Lawrence Jr.

Kommentarer
Postat av: Nina

Soppa är verkligen bra mat! Den här ser väldigt gul ut...nästan så man kan tro att du har använt saffran i, hihi!

2011-12-19 @ 23:47:08
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Sitter också och längtar. Vi åker om några timmar!!!!

2011-12-20 @ 08:57:03
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Jolin

Varsågod! :)

Du fick definitivt den bästa presenten den gången.. har för mig att eve fick presentkort att jag skulle bjuda henne på teater, som inte blivit av än. vi kanske hinner det innan vi fyllt 30 iaf. Nu när vi alla är arbetande kvinnor kanske vi ska lyxa till det någon gång. typ teater och middag ute? Ha en skojig jul i sågmyra!

2011-12-20 @ 23:31:38
Postat av: carolina - självkänsla, föräldraskap & graviditet

Åh mums, jag har verkligen fått smak för soppa, alla former!! Sparrissoppa med potatis och parmesan blev det häromdagen till lunch :-)

2011-12-21 @ 17:07:53
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Emmy

Ha ha... Trodde du detta skulle övertyga oss. Jag tror fortfarande att du struttar omkring i en prickig one-piece ;-) Men är det nu sant att det är den där byxdressen du har, så är den snygg.

2012-01-13 @ 20:49:01
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0