Allt det här kan gå sönder.

Igår var jag en hemsk människa och bröt ett löfte. Ja, jag skrev ju här i förrgår att jag skulle återkomma med vad det var för någonting gott som jag mumsade på framför Robinson nästa dag. Men det gjorde jag ju inte alls det. Fy mig! Nåja, bättre sent än aldrig. Här kommer, varsågod:

Chokladmunkar

ca 12 st

25 gr jäst
40 gr smör
1 ¼ dl mjölk
¼ dl socker
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
ca 5 dl vetemjöl

1 liter olja att fritera i

glasyr:
100 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde

Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och blanda med mjölken till 37°.
Rör ut jästen med en del av degspadet.
Tillsätt resten av spadet och blanda ner socker, salt, vaniljsocker och äggula.
Arbeta in mjölet tills du har en blank och smidig deg.
Låt jäsa under duk i ca 1 timme.
Dela degen i 12 bitar och rulla ut.
Forma sedan till ringar och se till att skarvarna sitter väl ihop, annars lossnar de i friteringen.
Värm oljan i en kastrull och fritera munkarna tills de har en fin färg.
Smält chokladen och blanda med vispgrädde till en jämn, blank glasyr.
Doppa munkarna i glasyren och låt den stelna.
Ät och njuuuut som faen.

Alltså, jag älskar verkligen chokladmunkar. Helt galet mycket. När jag var liten och vi var på Gran Canaria åt jag chokladmunkar och apelsinjuice till frukost i två veckor. Jag får lov att springa förbi Jafaris Donuts i Brunnsparken varje gång jag är där för att inte köpa massor av munkar. Så ni förstår ju själva att det inte finns särskilt många munkar kvar här hemma nu. Men det finns faktiskt några och en av dem ska jag njuta av nu, framför Robinson. "Jag har för fan också barn hemma, jag längtar också efter mina barn! Det är väl ingen ursäkt?!" Heja Paolo! Ge dem vad de tål!

Laura Marling - New Romantic

(LYSSNA nu då. det är faktiskt en av världens bästaste låtar. en dag ska jag lära mig att spela den på min lilla gitarr.)

Kommentarer
Postat av: Tina N

1 LITER olja - inte konstigt att jag fick så himla ont i magen i torsdagsnatt, när jag hade klämt i mig en massa churros! ;)

2011-08-31 @ 20:31:46
URL: http://http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Emmy

Respect! Göra egna munkar! Det är nog inte värt att jag ens testar ditt recept och lär mig hur man gör...

2011-08-31 @ 22:30:54
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Emmy

Respect! Göra egna munkar! Så gott! Det är nog säkrast att jag inte testar ditt recept och lär mig hur man gör...

2011-08-31 @ 22:32:34
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag är så avundsjuk på dig för att du vågat dig på att fritera munkar, jag har än så länge inte gjort det fast jag oxå älskar munkar! Speciellt nygjorde sockermunkar faktiskt, himmel så gott det är!



Blir så sur för att Robinson går varje vardag för det gör True Talent oxå och det hade vi redan börjat se :-(



Kramar

2011-09-01 @ 06:39:11
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Kim

OMG! Har inte testat fritering än. Rädd att jag aldrig kan sluta. Men munkar! Dags att joina the dark side månne...



Visste du att NKOTB och BSB har släppt en platta tillsammans, alltså i nutid? Den heter fyndigt nog NKOTBSB... Sjukt konstigt.

2011-09-01 @ 08:02:15
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: carro

jag tror jag gifter mig med dig istället. du kan ju redan göra munkar, och jag kommer aldrig att lära mig. eller kanske ni kan adoptera mig?

2011-09-01 @ 09:23:23
URL: http://www.oktoberdiva.blogspot.com
Postat av: Karin

Ojoj vad gott!

2011-09-04 @ 12:03:27
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

gaah så coolt att göra egna munkar :)

2011-09-05 @ 08:55:47
URL: http://emmasays.se
Postat av: Em

Åh fy bövelen vad gott!

2012-01-27 @ 09:09:05
URL: http://matomspunnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0