Du fick mig och jag fick ingenting.
4 portioner ris
ca 500 gr fläskfilé
150 gr pepparsalami
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 färska champinjoner
5 dl créme fraiche
oregano
salt
peppar
riven ost
Koka riset.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skär champinjonerna i skivor.
Strimla salamin och skär fläskfilén i "grytbitar".
Fräs på lök, vitlök, champinjoner och fläskfilé.
Tillsätt salamin och låt den fräsa med några minuter i slutet.
Häll över créme fraiche och smaka av med kryddorna.
Häll riset i en ugnsform och häll fläskfiléröran över.
Blanda allting så det är väl blandat.
Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Cage The Elephant - Indy Kidz
Snälla du, ställ en fråga i min frågestund! :)
Hoppas du har haft en bra helg! ♥
xoxo, http://hannawild.blogg.se
Shit vilken grym blogg! Den sparar jag i arkivet, du har verkligen så grymt mycket baknings tips och mycket fantasi! Har ett önskemål dock, lite lat-bakning, alltså tips på bakning om man har ont om tid eller relativt tomt i skafferiet. Tack för insperationen! <3
Haha, visst är det så, kladdig mat är ingen vacker mat men ack så god! ;-)
Dom där städrycken du pratat om, dom är SÅ sköna när dom kommer för då går ju allt av bara farten, sånt som inte blir gjort annars. Tyvärr få jag väldigt sällan (typ aldrig) dessa ryck.... Nu får du ju fylla förråden och kylen med en massa nya go´saker ;-)
Kram
Haha vilken bra kategori, älskar gratänger och grytor men men det går bara inte att få det att se gott ut när man lägger upp det. Bästa är ju att göra i portionsformar och garnera fint, så slipper man slabba med upplägg :D
Tack snälla för dina fina ord, vad glad jag blir :)
Ja lite krispigare blir det allt men det är bara gott kan jag tycka!
Men Falun säger ju allt. Eftersom han har bott där, har massa vänner där osv. Han är född i Ludvika. Så ni kanske har setts ute, på samma fest eller dylikt? :-)
Jag är från Flen från grunden, men flyttat omkring. Dock blir det väl Eskilstuna nu några år :-)
Ser himla gott du! Du verkar ha talang i köket. :)
Svar: Tack så mycket för din kommentar angående syner på livet. Det är spännande det där. Att jämföra sig med andra är så himla lätt gjort.
Kram
Det ser jättegott ut :)
Kan nog vara riktigt gott med lite salami i, en extra schwung i grytan
hahahaha, jag vet precis vad du menar. typ korv stroganoff - hur fasen får man det att se fint ut?! eller aptitligt? i don't know. men du, den där kakan i inlägget ovan - cheezus säger jag bara.