Fadersfigur.
Passionsfruktsmoussetårta
Botten
110 g smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Mousse
6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
1/2 dl tropisk juice, koncentrerad
Gelé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice (el tropisk juice)
3 gelatinblad
Vispa smör, socker och sirap pösigt.
Rör ner äggen ett i sänder.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
Tillsätt mjölblandningen i smeten.
Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter.
Grädda i 175 grader, 20 min.
Låt svalna.
Blötlägg 6 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.
Vispa grädden löst i en bunke.
Vispa gulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke.
Vispa ner mascarponen i äggsmeten.
Värm juicen på svag värme i en kastrull.
Ta upp och krama ut gelatinbladen, smält ett i taget i juicen.
Vispa ner juicen i äggsmeten.
Vänd till sist ner den vispade grädden.
Häll moussen över den kalla botten.
(Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går)
Låt den stelna i kylen.
Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.
Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull.
Ta upp och krama ur gelatinbladen, smält ett i taget i juicen.
Häll i resten av juicen och rör om.
Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet,
rör om (ta ev. bort långa gula trådar).
Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen
(gelén kan hällas på redan efter 20-30 min).
Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.
Mikael Wiehe - Hej Då, Trevligt Att Träffas
Det här är passionsfruktstunder - http://matpolisen.wordpress.com/2010/09/01/sma-smaltande-passionsfruktstunder/
Åh vilken fin passionstårta! Låter ljuvligt god!
Men alla unga människor är inte dumma i huvudet och det finns även många vuxna som är det med ;)
När jag såg bilden på tårtan och läste passionsfruktmoussetårta, så såg jag något helt annat än bara ringlad choklad på kanterna... Ha ha... Där ser man vad jag sitter och tänker på. Oops! Jag gillar moussetårtor, de blir fräschare än gräddtårtor tycker jag. Den blev väldigt fin.
Vilken underbar tårta, du är så otroligt duktig du, kan inte du baka till mig när jag fyller år? ;-) Håller med, många människor är fulla av sig själva, punkt. Sen finns det liksom inget mer. Det är sorgligt, men som du skrev, en vacker dag så kommer dom att upptacka hur jävla ensamma dom är.
Kram Main
åh gud så gött det såg ut. Det måste jag verkligen pröva någon gång