Över kullen.

Det blev inte alls så mycket bättre av att vila. Att jag somnade som en liten bebis direkt när jag la mig ner kanske är ett tecken på att man inte är helt kry. Dessutom har jag tappat bort min älskade näsinhalator så nu känner jag mig inte bara förkyld utan förvirrad också. Jag orkade laga till lite middag i alla fall av fläskfilén som vi egentligen skulle ätit igår. Fläskfilémåndag, det gillar vi.

Fläskfilé i pepparsås och bulgur

För 2 pers

ca 300 gr fläskfilé
1 röd paprika
2 dl créme fraiche
1 tsk stött grönpeppar
ca 5 st cornichons
½ dl syltlök
salt
peppar

Skär fläskfilén i bitar.
Bryn köttet i en stekpanna.
Strimla paprikan och tillsätt i stekpannan.
Häll över créme fraiche och grönpeppar.
Grovhacka cornichons och tillsätt dessa och syltlök.
Låt koka ihop i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bulgur.

Helt ärligt så vet jag inte om det var gott eller ej för jag känner knappt någon smak. Men Jimmy sa att det var okej, efter att han petat ur alla cornichons alltså. Själv är jag ju en sucker för inlagda gurkor av alla slag så jag åt mina med gott mod.

Nu ska jag nog försöka sova lite till. Det gick sådär med sömnen inatt för jag såg på Ghost Whisperer igår och så var det ett äckligt barnspöke med som hade ihopsydda ögon och ihopsydd mun. Jag hatar verkligen barnspöken och borde inte se sådana där saker överhuvudtaget. Kan man sätta filter på teven? I morse när jag gick upp var det kolsvart ute så jag fick lov att tända i hela lägenheten för jag trodde att den där äckliga spöktjejen var överallt. Spökbarn, läskiga gubbar och nedlagda mentalsjukhus är nog mina läskigaste grejer. Kanske ögonfransböjare och Lady Gaga också.

John Martyn - May You Never

Kommentarer
Postat av: Malin

På tal om Ghost Whisperer, jag har inte sett det på ett tag men hur katten fick dom ihop det att hennes goa maken helt plötsligt levde igen, han dog ju. Och vips så har dom barn, som dessuotm ser ut att vara typ 6, oj, vad fort det går i Tv-världen...



Maten lät jättegod, nu har vi provat bulgur. Jag rörde även ner 3 msk mascarpone precis innan serveringen, mums vad gott det blev, tack för att du fick mig att försöka.

Kram och hoppas du mår bättre efter en natts sömn! Stanna hemma annars.

2010-10-12 @ 07:36:54
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Emmy

Den här grytan har jag gjort ett par gånger och vi tycker den är god. Men vi brukar ha i både extra cornichons och syltlök...

2010-10-13 @ 02:53:36
URL: http://remsansbistro.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0