Hon skrattade så hon grät och hon grät tills hon började skratta.

Idag har jag en bråkig dator, en bråkig blogg och ett himla bråkigt humör. Det bråkiga humöret kom först, det vaknade jag med i morse. Nej, det där är inte riktigt sant för jag gick faktiskt och la mig med det redan igår kväll. Jag skyller på fotbollen. Förstöra en lördagkväll med fotboll. Inte så konstigt att jag hatar den där jävla Zlatan, han förstör ju så många stunder för en hela jävla tiden. Varför ska jag sitta och bry mig om när Zlatan spelar fotboll? Det är ju inte som att Zlatan sitter och läser min blogg direkt.

Men de som läser min blogg gör ju inte det för att läsa om Zlatan, det förstår jag ju. Så nu ska jag sluta skriva om Zlatan. Nu ska jag berätta om vad jag bjöd på i fredags, förutom drinkar och förrätter. Till huvudrätt blev det en gammal goding, nämligen Quorn Italiano med rostad potatis, fast en helt vegetarisk variant med grönsaksfond istället för kycklingfond. Och till efterrätt blev det någonting nytt och spännande som såg ut såhär:

Päroncarpaccio

För 4 pers

4 st mjuka stora päron
1 dl limesirap
4 msk mascarpone
flytande honung
rostade solroskärnor

Limesirap:
1½ dl vatten
1½ dl socker
1 lime, rivet skal och saften

Koka vatten och socker i 4-5 minuter tills du har en simmig lag.
Tillsätt rivet skal och saft från 1 lime.
Låt svalna.
Skär päronen i tunna skivor på längden och fördela på tallrikar.
Fördela limesirapen på päronen.
Lägg en klick mascarpone på varje tallrik.
Ringla över lite flytande honung.
Strö över solroskärnor.
Servera!

Enkelt och fräscht. I originalreceptet är det rostade pinjenötter, men jag tog solroskärnor istället eftersom jag är rädd om Evelina. Det funkade precis lika bra vill jag lova. Eller vad vet jag, jag har ju aldrig testat den här efterrätten förut så jag vet ju bara att det funkar med solroskärnor. Hursomhelst, gott var det. Alldeles lagom efter den lite tyngre huvudrätten.

Nu hoppas jag att min blogg och min dator bråkat färdig för idag. Själv ska jag sätta mig och dricka lite te och försöka få mitt humör att sluta vara så bråkigt också. Förhoppningsvis är det lite dålig söndagsteve som kan roa mig och få mig på bättre tankar.

The Piney Gir Country Roadshow - Pray I Never Wake To Tell


(jag tror att jag har en inneboende cowboy i mig för jag tyckte att hela det här albumet var himla fint. eller ja, jag vet ju att jag har en inneboende cowboy i mig. jag har alltid varit onaturligt road av att dansa squaredance och på gymnasiet brukade jag springa runt i korridorerna med en knallpulverpistol och cowboyhatt och... ja. jag vet inte. jag hade mycket konstigt för mig på gymnasiet. som att leva ut min inneboende cowboy.)

Kommentarer
Postat av: Emma

Vi veckohandlar också, supersmidigt eftersom att jag oftast jobbar til 18.00 och ska jag handla efter det blir det inte mat förens jättesent.

Jag hade nog inte heller haft någon inspiration dag efter dag om jag skulle handlat på vägen hem!



Tyvärr har jag inte hittat några kakburkar än, har inte hunnit kika på deras webbshop. Men snart så :)



Emma

2010-11-21 @ 20:27:16
URL: http://imittkok.webblogg.se/
Postat av: egidija

wow, these pears look so delicious... yuamyyy :)

2010-11-21 @ 22:38:46
URL: http://www.tinginiai.com
Postat av: hogie

Cowgirl! Eller....

2010-11-22 @ 13:43:30
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0