Spitzenqualität.

Igår hade jag fredagsmys mest hela dagen. Eller ja, jag var mest förkyld helt enkelt. Så det blev inte alls särskilt mycket gjort. Men det är ju så det ska vara när man är lite sjukling, annars blir man ju aldrig frisk igen. Så på kvällen blev det också bara lugnt. Först blev det fredagsmiddag, en variant på någonting som vi annars brukar äta med fläskfilé, igår fick det bli med kyckling:


Limekyckling med ris

För 2 portioner

2 kycklingfiléer
2 dl lätt créme fraiche
1 lime, saften och rivet skal
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk flytande honung

Skär kycklingen i bitar.
Bryn dem i en djup stekpanna.
Tillsätt créme fraiche.
Riv ner limeskal och pressa ner saften.
Blanda ner soja, sambal och honung.
Låt koka ihop i ca 10 minuter.
Servera med ris och en sallad.

Lätt som en plätt. Och gott var det också. Inte för att jag kände sådär jättemycket smak förstås, men om Jimmy tyckte att det var gott så var det troligtvis det. Han brukar ju vara den av oss som är kinkigast med maten.

På kvällen tittade vi på Das Experiment, för den hade min filmtipset sida sagt att jag skulle tycka om. Om ni inte har gjort det ännu så gå in på filmtipset.se och bli medlem där. Sen får man sätta betyg på filmer man sett och utifrån det kan man sedan gå in under "Mina Sidor" och trycka på Filmtips, så kommer det upp en hel lista på filmer som man borde tycka är bra utifrån de filmer man betygsatt. Hittills har jag gillat varenda film på min lista. Så behöver man aldrig mer slösa flera timmar av sitt liv på att se en dålig film. Det är bra för mig som är så sjukt kräsen på den fronten.

Jag tyckte om den också, Das Experiment. Eller tyckte om och tyckte om, det var ju en otäck film. En sån där som man satt och hade ont i magen av och blev förbannad. Jag tyckte att den var bra, även om det inte direkt var en feelgood-film. Sen drömde jag mardrömmar i natt, men det är ju mer Jimmys problem än mitt.

Nu ska jag dricka ännu mer te mot min onda hals. Så kanske jag vaknar till liv också, jag har inte vaknat riktigt ännu idag känner jag. Men det kommer nog.

The Futureheads - Hounds Of Love

Kommentarer
Postat av: Malin.T

Fy vad jobbigt med ont i halsen men ändå fick du till en jättemumsig maträtt! Är nästan identisk med en rätt jag fick häromdagen i en s.k recept-kedjebrev fast det var limefilé med fläskfilé. Vi ska prova den nästa vecka så den finns på vår veckomeny. Hoppas du mår bättre snart och trots allt får en härlig lördag!

Kram Malin

2010-05-08 @ 18:54:09
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0