Göteborg, jag älskar dig, men du drar bara ner mig.

Regn och regn och regn. Ska det kanske sluta regna snart? I väntan på att det ska sluta regna och jag ska bli lite piggare så vi kan gå till Ica Maxi och köpa chips så bjuder jag på en liten grönsaksgryta som vi åt tidigare i veckan.


Grönsaks- & böngryta med bulgur

För 4 portioner

1 gul lök
200 gr fänkål
200 gr vitkål
1 röd paprika
1 burk stora vita bönor
½ dl tomatpuré
400 gr krossade tomater
2 dl créme fraiche
spiskummin

Skala löken. Skär fänkål och lök i klyftor.
Strimla vitkål och paprika.
Fräs lök, fänkål, vitkål och paprika i en djup stekpanna.
Krydda med spiskummin.
Häll över tomatpuré och krossade tomater.
Koka upp och låt koka tills löken mjuknat.
Blanda ner créme fraiche och bönor.
Puttra tills bönorna är varma.
Smaka eventuellt av med mer spiskummin.
Servera med bulgur.

Egentligen räcker det nog nästan till sex portioner för man blir så mätt av den här grytan. Jag orkade en halv portion, och då äter jag ändå mycket. För att vara tjej tänkte jag skriva nu. Men det tänker jag fan inte göra. Jag hatar när folk säger så. "Vad du äter mycket för att vara tjej." Hmpf. Jag äter väl mycket för att vara människa. Eller så äter andra tjejer lite för att vara människor. Det kanske är så det är, det har ni inte tänkt på! Jag tycker det är så jävla osexigt med folk som äter lite och petar i maten.

Igår var vi på gayfest på ett museum. Fest på ett museum liksom, det är man inte ofta. Jag tyckte mest det var konstig musik och inga killar. Inte så att jag var på jakt efter en gaykille, utan mer så att nu när jag tänker på det så såg jag kanske 2 killar på hela stället. Den ena satt i inträdet och den andra hade klänning. Annars tappade jag mest bort alla hela tiden.

Idag regnar det som sagt bara. Jag har fortfarande pyjamas på mig. Det är fint det. Fast nu ska jag nog ta på mig vanliga kläder och tvinga med mig Jimmy till Ica Maxi. Mölndal kan man inte köpa chips i, de har ett förskräckligt dåligt chipsutbud. Jag sitter här och skäms. Nästan lika mycket som jag skäms över att jag inte märkt att Evelina bytt gardiner hemma hos sig. Förlåt.

The Colourfield - Hammond Song

Kommentarer
Postat av: julle

haha. jag håller med dig om gaystället... inga snygga gaykillar och alla såg likadana ut. men de spelade faktiskt en håkanlåt sen!! och fest på ett museum är ju lite coolt. ja, du borde verkligen skämmas angående gardinerna! de var ju såååååå olika de andra. Sånt ser väl varenda TJEJ!

2010-05-16 @ 20:15:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0