En gammal goding.

I fredags åt vi en gammal goding. Det betyder inte att maten var gammal, det betyder att det var ett gammalt välanvänt recept som jag använde mig av. Men det var precis lika gott som sist vi åt det. Så om ni inte har testat detta så föreslår jag att ni gör det.


Parmalindad kyckling med balsamicosås

För 2 portioner

2 kycklingfiléer
2 stora eller 4 små skivor parmaskinka

Sås:
2 dl matlagningsgrädde
2 msk balsamico
1 msk kycklingfond
2 st pressade vitlöksklyftor
oregano

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek kycklingfiléerna några minuter på varje sida.
Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Häll såsen över kycklingen. Häll det i formen.
Stek i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med vad du vill.

Vi åt matvete till den här gången. Men om jag inte minns helt fel så serverade jag bara frästa grönsaker till det sist vi åt det. Om jag inte minns helt fel var det också Balle som var ansvarig för såsen den gången, han var alldeles till sig för att det var första gången han hörde talas om kycklingfond. Han tjatar fortfarande om kycklingfond sen dess. Varje gång vi ska laga mat frågar han om det ska vara kycklingfond i. Balle är alltså Jimmys kompis. Och kanske också någon som vi är stödfamilj till för att han har det lite svårt, jag vet faktiskt inte riktigt.

Idag är jag bara trött. Det känns som att någon kört över mig med en ångvält. Ska man bli såhär trött när man är hemma och tar det lugnt kvällen innan? Det är ju inte normalt. Då kan man lika gärna gå ut och supa skallen av sig så är man åtminstone trött av en anledning. Så nu ska jag gå och sätta i mig resten av min Varm&Kall som står i kylen så jag är pigg när klockan ringer klockan sex imorgon bitti!

Tunng - Don't Look Down Look Up

(för det är mysigt. Tunng är mysigt. pling, plong och melodiska röster.)

Kommentarer
Postat av: EN MASJÄVEL

hahaha sså jag har relatierat från filmen Masjävlar! vad jag vet är det tjejer med i den flmen med? va? vad är prblemet!? namnet är på skoj! jag vet at jag är en kulla!!!!!!

2010-03-21 @ 22:12:02
URL: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: EN MASJÄVEL

hahaha sså jag har relatierat från filmen Masjävlar! vad jag vet är det tjejer med i den flmen med? va? vad är prblemet!? namnet är på skoj! jag vet at jag är en kulla!!!!!!

2010-03-21 @ 22:12:04
URL: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: Malin

Den största anledningen till att min tandläkare aldrig skulle förlåta mig var faktiskt inte allt godisätande (även om han definitivt inte skulle okej:a det heller..) utan snarare att det gått ur en pytteliten bit av min framtand som jag försökt fila till med en ... tadaaaaa... nagelfil :P Jag vet, INTE smart. Men vägrar betala för ett tandläkarbesök för en sån liten grej. Särskilt eftersom jag är LIVRÄDD för tandläkaren :P



Varm&Kall förresten... Gör mig glad bara jag tänker på det. Har två tetra pak liggandes här hemma faktiskt för kommande bruk. Alltid bra att ha ;) Och parmalindad kyckling... Hur gott?!

2010-03-21 @ 23:05:06
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Ååå....detta recept har jag oxå gjort några gånger. Supersmaskigt!!

2010-03-22 @ 13:24:59
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0