Låt oss gå och surfa.

Sedär ja. Då var semestern över. Det var den visserligen redan igår morse när klockan ringde vid halv sex, men bloggen fick ha ledigt en dag till. Men nu blir det ingen mer semester för idag fick jag sommarjobb. Eller, jag fick mitt vikariat förlängt till v.28 och sedan jobb på ett annat ställe vecka 30 + 31. Tänk så det kan bli. Färdigsemestrat liksom. Gå upp halv sex varje dag nästan hela sommaren. Det blir fint det i augusti!

Jag skrev ju sist att jag bakat en Strawberry Banana Cream Pie till våran picknick och Malin ville att jag skulle skriva ut receptet, och jag är ju inte snål på det viset så det ska jag göra. Den här pajen bjöd Jennie och Tora på när vi var på pajkalas på Råda Säteri så receptet kommer ifrån dem från början. Jag tycker egentligen inte ens om banan, men den här pajen är så himla somrig och fräsch så det funkar liksom. Ursäkta bilden, fulkameran som sagt.

Strawberry Banana Cream Pie

Pajskal:
150 gr mjukt smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 nypa salt

Fyllning:
5 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 bananer
ca 500 gr färska jordgubbar

Börja med att koka burken med kondenserad mjölk i 3 timmar.
Lägg hela burken i en kastrull och koka den.
Se till att hela burken alltid är täckt med vatten.
Efter 3 timmar har du sjukt god kolasås. Låt den svalna.
Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg.
Tryck ut i en pajform och grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt pajskalet svalna.
Vispa grädden fluffig och rör ner den kalla kolasåsen.
Bred ut vaniljkrämen över pajskalet.
Skiva bananer och lägg över.
Täck bananerna med kolagrädden.
Skiva jordgubbarna och lägg dem fint på toppen.

Lätt som en plätt och galet gott. Mina vänner på picknicken tog i alla fall om flera gånger, så det ser jag som ett högt betyg. En perfekt sommarpaj helt enkelt.

Min sista semesterdag i Sågmyra tillbringade jag med Jocke. Vi gjorde samma sak som vi alltid gör. Åt snickerskaka på Lager157, och diskuterade att alla människor skaffar barn. Jocke blev mest upprörd över att Markoolio ska ha barn, så upprörd att han inte ens reagerade på att jag kan allting om Markoolio. Förräns efter ett tag. Så när vi kom hem till mina föräldrar igen, efter att Jocke träffat två av sina gamla klasskamrater och fick skämmas rejält då han bara kom ihåg vad den ena av dem heter, fick jag lov att visa det fina inramade fotot jag har på mig och Markoolio. Jag har en svag känsla av att den här Markoolio-grejen inte är normal, speciellt som jag är över 8 år. Men vad tusan. Jag gillar Markoolio!

Ikväll har jag och Evelina lekt att vi är 14 år och hängt utanför festivalområdet till West Coast Riot. Vi ville ju se Flogging Molly, men hörde dem bara. Planen var att hänga på staketet i hopp om att Howlin' Pelle skulle komma förbi och se rätt in i mina stora blåa ögon och tänka: "Det är ju hon, kvinnan i mitt liv!" För att sedan hångla upp mig lite lätt. Howlin' Pelle är mitt frikort, så jag får hångla med honom. Men blev inte riktigt så. Istället fick vi se Bad Religion. Inte riktigt min tekopp. Så vi gick och satte oss på ett café istället.

Nu ska jag sova. Semestern är som sagt över. För både mig och bloggen.

Robyn - Don't Fucking Tell Me What To Do

Kommentarer
Postat av: Malin

Söta du! :) Lät suuuupersmarr det här! Enda kruxet var ju det här med den kondenserade mjölken. Jag har ju noll tålamod ;b



Klart det är varmast här, det är ju i Arvika man ska bo! ;D En kompis sa att det stått i nån väderprognos att det ska bli varmast här på midsommar också. Låter lovande! Fast det återstår ju förstås att se. Nästa vecka på onsdag och torsdag börjar jag nog nästan gråta om det är fint väder. Jobbar 10-20 båda dagarna.. Men fredag sen.. Då kan det få bli hur fint det vill. Så det håller vi tummarna för!



Förresten, vad ska du göra på midsommar?

2010-06-18 @ 00:57:12
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: hogie

Bra med sommarjobbande! Gött för dig. Och för er.

2010-06-18 @ 08:34:14
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Malin.T

Så nu är semstern över? Vår börjar 1/7 och nedräkning pågår ;-)! Hoppas du har haft det skönt och blivit lite bortskämd av mam och pap :-)

Den där pajen måste jag prova, låter somrig och god!

Kram Malin

2010-06-18 @ 08:47:38
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Loulas Kök

Den här pajen har jag dräglat över hos kalasgott. Får nog bli den ganska snart i alla fall.

Här pågår semester för fullt.

Ha en skön sommar!

2010-06-23 @ 21:56:23
URL: http://loulaskok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0