Häng med mig.

I onsdags var det helt galet synd om Jimmy för att vi inte hade några kakor hemma. Helst ville han ha kladdkaka, men jag var mer på småkake-humör. Att jag ofta blir trött på sådant som alla andra tycker om är ju ingen nyhet. När det kommer till matbloggsvärlden kan jag ibland känna att... Ser jag ett till recept på macaroons så dör jag. En dag för inte så längesen hade alla matbloggar jag läser utom två gjort macaroons. Jag skojar inte. Är macaroons matbloggarnas lackleggings? (Eller vad det nu är som är inne i sommar, jag kör mest med mina prickiga klänningar och färgglada kjolar så jag har liksom ingen koll på sånt.) Hursomhelst så gjorde jag istället en svensk version av macaroons, vanlig hederlig mördeg kommer man långt med ska ni veta!

Dubbla mördegskakor med chokladkräm


ca 25 st

 

200 gr smör
½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
3½ dl vetemjöl

 

Kräm:
75 gr smör
1 1/4 dl florsocker
3/4 msk vaniljsocker
1½ msk kakao
1 äggula

 

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör samman smör och socker.
Blanda i potatismjöl och vetemjöl.
Kavla ut till en platta, ett par millimeter tjock.
Ta ut runda kakor med kakmått.
Lägg dem på pappersbeklädd plåt.
Grädda kakorna tills de är guldgula, ca 14 minuter.
Låt dem svalna.
Rör samman smör och florsocker till chokladkrämen.
Sikta ner vaniljsocker och kakao.
Tillsätt äggulan under omrörning.
Lägg samman kakorna med krämen emellan.

 

Den finfina prinsessgodis-skålen har jag fått av Clara. Jag gissar på att kakorna var till belåtenhet för de är nämligen redan slut. Detta innebär ju att jag måste baka nya kakor imorgon. Inte mig emot, jag gillar ju att baka kakor. Imorgon kommer dessutom min mamma och pappa ner hit, för vi har ju inte träffats sen i tisdags. Höhö. Med sig i bagaget har de dessutom Pippen, Märta och Alva. Tur för oss att de har hyrt en stuga på en camping en bit bort. Några timmar om dagen i deras sällskap räcker nog...

 

Idag har det mest varit fredagsmys. Jag och Jimmy har hängt i en park och ätit ananas. Läs: Jag tvingade Jimmy att gå bort från sin dator i några timmar och få lite frisk luft. Jimmy satt mest och tjurade. Hmpf. Är det någon som borde vara tjurig är det ju jag. Inte nog med att killen förra veckan förstörde en av mina favoritklänningar i tvätten (Dialogen gick typ såhär. "Jimmy, läser du inte tvättråden?" "Inte på sånt som ligger i tvättkorgen." Vad läser han tvättråd på? Främmande farbröders kostymer på stan? Bebiskläder på Lindex? Det var ju inte en klänning från Gina Tricot eller H&M heller. Det var en sån där 800-kronors sak som jag beställt från USA.) igår natt vid halv fyra på morgonen ligger han och pussar på mig så att jag vaknar och då säger han: "Kan du inte sova?" Ehm. Jo. Det kunde jag faktiskt. Hämnden blir ljuv i natt, då ska jag nämligen tvätta Jimmys splitternya skor som står nere i hallen. Mouwahahaha.

 

Nu ska jag sluta. Jag måste se finalen av Wild Kidz, jag har inte hunnit se den ännu. Ja. Jag vet, det börjar bli lite mycket nu. Ungdomsböcker, Markoolio och Wild Kidz. Jag skyller på att jag är arbetsskadad...

 

The Sadies - Another Year Again


Kommentarer
Postat av: Malin

Vad skönt att höra att jag inte är ensam om att va less på macaroon-recept. Ville bara spy på skiten där ett tag. I ren protest VÄGRADE jag göra själv. Och tänker inte vika mig. Än.. Sådetså ;) Dina kakor lät förresten löjligt goda, inte konstigt att de redan är slut.

2010-06-18 @ 23:50:14
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Malin

Har inte heller ätit nån, verkar supergoda verkligen, men lessnade ändå. Hmmm... Vad var det mer? Det var nån annan hype samtidigt som varenda matbloggare skrev om. Jag blir bara anti när det är så och gör precis tvärtemot. ;P JO nu vet jag, surdegsbröd med diverse tilltalsnamn. Jag tror jag spyr bara jag läser om ännu ett surdegsbak, blöh. Gott bröd, jovisst, men guuu-huuuu-uuuud vad ledsamt att läsa om igenigenigen... Och som sagt, jag har ju noll tålamod så surdegsbröd är nog inget jag kommer göra..



Ja visst var det fint! Missade tyvärr barnen, men när jag kikade på mamma i TV-rummet satt hon och torkade tårarna ;)



Folkdräktsfirande alltså? Det var värst! Så gör man inte här, inte vad jag vet i alla fall. Egentligen brukar vi inte fira midsommar särskilt mycket alls, i alla fall inte min familj/släkt/vänner. Har aldrig dansat runt en midsommarstång, t.ex. Men det vore kul med ett RIKTIGT midsommarfirande, med pompa och ståt ;) Har inga planer överhuvudtaget. Mamma fyller år den 23:e men jag jobbar 10-20 både den 23:e och 24:e, så det blir nog att vi firar henne lite på midsommar i stället. Du ska va i Götet eller? :)



Ha en fin helg du med! Kramar!

2010-06-19 @ 12:22:35
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Malin.T

Jag säger samma sak, vad f**n är det med dom däringa macaroons eller vad dom heter, lockar inte mig heller! Jag har just bakat hallongrottor och "min" fenomenalt goda äppeltoscakaka står i ugnen. Dina kakor måste jag garanterat prova, maken kommer älska dom!!

Kram Malin

2010-06-19 @ 16:28:34
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Äntligen fler som tycker som vi, vad är det med dom kakorna egentligen? Varför måste alla baka dom? Det finns ju faktiskt några andra kakor man kan baka...

2010-06-27 @ 22:15:26
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0