Gå mot ljuset.

Jag har lite grann tappat blogginspirationen. Det märks kanske, då jag skrivit lika många inlägg på 3 veckor som jag annars brukar skriva på ungefär 1 vecka. Men vad tusan, det är mest jobb och jobb och sen skiner solen och då vill man ju inte sitta framför datorn så det är kanske inte så konstigt.

Idag har jag lagat mat för första gången på evigheter känns det som. Det blev mycket äta ute när mamma och pappa var här. Vilket man ju inte tackar nej till när det bjuds. Igår när vi hade varit på Liseberg mötte vi upp Ninni och så gick vi och åt på "Svarta Grisen" igen. När vi gick hemåt därifrån utbrast Jimmy: "Nu ska vi fan äta smalmat i en vecka!" Så idag blev det soppa, vegetarisk sådan också. Kanske inte sådär ultimat att äta varm soppa i det här vädret, men det funkade liksom.

Fransk grönsakssoppa

4 port

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
½ aubergine
250 gr cocktailtomater
1 burk kikärter (410 gr)
1 liter grönsaksbuljong
dill

Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken tills den mjuknat i en stor kastrull.
Tärna zucchini och aubergine och blanda ner i kastrullen.
Dela tomaterna på mitten och lägg ner i kastrullen.
Häll över grönsaksbuljongen, dill och kikärter.
Låt koka upp och koka i ca 15 minuter.
Servera med ett gott bröd.

Jag köpte en färsk grov baguette och serverade till. Det var inte dumt alls det. Fast kanske passar det sig bättre en regnig dag, eller framåt hösten.

Igår var vi som sagt på Liseberg. Pippen gjorde en favorit i repris, fast den här gången var det Lisebergsbanan han fegade ur på istället för Flume Ride. Och det var Jimmy som fick gå ur karusellen med honom istället för mig. Sedan vägrade alla att ens köa med Pippen till Flume Ride så han fick åka bebiskaruseller så länge. Haha. Han vet hur man gör sig populär på ett nöjesfält den killen.

Imorgon är det midsommarafton. Jag har haft ångest över att för första gången i livet fira midsommar utanför Dalarna, men nu har ångesten släppt och utbytts i nyfikenhet. Imorgon åker vi nämligen till Tjörn för att fira midsommar där, på äkta västkust-vis. Enligt Evelina. Så jag litar väl på henne då. Fast nog känns det allt lite konstigt att fira midsommar utan Sågmyrakollektivet, det ska jag inte sticka under stol med. Så nu ska jag leta reda på min sovsäck och sedan ska jag packa lite. Midsommarpeppen!

Ha en trevlig midsommar allihopa. Vi hörs på lördag, om jag inte ramlat ner i havet när jag leker Pripps Blå-reklam.

Television Personalities - The Good Anarchist

Kommentarer
Postat av: Malin.T

Hoppas du får tillbaka insperationen, gillar din blogg :-)

Ville bara önska er en härlig midsomar, hoppas du hittar din stång ;-)

Kramar Malin

2010-06-25 @ 08:45:38
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0