Sjung hem mig igen, innan jag dör.

Igår bakade jag flan. Jag vet inte om det heter en eller ett och efter diskussioner på facebook insåg jag att ingen annan heller vet det. Mest därför att det flesta tror att jag menar flarn. Nej. Inga flarn. Ett havreflarn, flera havreflarn. Det vet väl alla. Men här snackar vi Flan Parisienne. Hur säger man det i bestämd form? Nej. Ingen som visste det nej. Så då får det bara heta flan. Jag bakade flan igår. Vill du ha flan? Nu ska jag äta flan.



Flan Parisienne

ca 8 bitar

3 st frysta smördegsplattor
3-4 röda äpplen
3 msk strösocker
½ dl aprikosmarmelad
rostade mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna i ca 15 minuter.
Lägg dem på varandra och kavla ut till en cirkel, ca 24 cm i diameter.
Nyp upp kanterna så de blir lite högre runtom.
Skala äpplena och skär i tunna klyftor.
Lägg dem tegelpannevis på smördegen.
Strö över socker.
Grädda i ca 25 minuter eller tills äpplena mjuknat.
Värm marmeladen ca 1 minut på full effekt i micron.
Pensla marmelad över kakan medan den fortfarande är varm.
Strö över rostade mandelspån.
Enjoy!



Jag åt min bit med en klick kesella. Det var inte så gott, kesellan alltså, för att äta bara kesella är inte så gott. Så det är nog bättre med lite glass eller möjligtvis vaniljsås. Men smördeg alltså. Smördeg! Hur gott kan det bli?

Nu ska vi gå till biblioteket. Jag är helt slut i kroppen, vi har börjat med storstädning på förskolan där jag jobbar nu eftersom det är så få barn. Så idag har jag skurat väggar i 3½ timme. Härligt! Nåja. Man får åtminstone känna att man lever. Det är ju vackert så. Inatt drömde jag att jag startade ett café med Håkan Hellström. Det var också vackert. Fast han är så disträ så hans bakverk blev inte så himla lyckade. Men han drog kunder, det gjorde han.

Steget - Kom Igen

Kommentarer
Postat av: hogie

Smördeg som är så äckligt. Har du gjort tacosoppa nån gång? Läste precis en blogg och hon hade gjort tacosoppa. Ett: varför förstöra en så fin rätt som tacos genom att göra soppa på det? Två: varför gör ni soppa mitt i sommaren? Tre: hur lyckas ni orka stå i ett kök mitt i sommaren? Fyra: är det något fel på mig? Fem: Hej då!

2010-07-07 @ 10:30:55
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Malin.T

Smördeg är GOTT!! och vad duktig du är, ser ju himla avancerat ut det där!

Drömmar är konstiga ibland, undrar om dom vill säga oss nånting eller om man bara samlar på sig en massa händelser och intryck och så "bakar" man en dröm i hjärnan?

Kram Malin

2010-07-07 @ 15:46:50
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Jag blir flansinnig.... eller kanske flansig...

Tack så himla mycket för gratulationerna. Jodå, vi provade ett nyöppnat ställe där de goda rätterna stod som spön i backen. Var supernöjda och mätta när det var tid att styra stegen hem.

2010-07-07 @ 20:23:34
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Ida

Himmel vad gott det ser ut! Måste testas!

2010-07-08 @ 00:31:37
URL: http://chokladsockerkaka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0