Och så går dessa dagar, de går utan dig och mig.

Nu har jag semester! Eller, rent tekniskt är det ju helg så jag skulle ju ändå varit ledig. Men det känns ändå bättre att tänka att det är semester. Jag låg till och med kvar i sängen till klockan 10 idag. Så länge har jag nog inte sovit på över en månads tid. Så nu tänker jag skrota runt i min pyjamas hur länge som helst, bara för att jag kan.

Igår hade vi finbesök från Tidaholm. De mellanlandade här på väg till Grekland. Så jag bakade en liten paj att bjuda på. Jag är ju som bekant inte alls särskilt förtjust i smulpajer, men ska det var en smulpaj så ska det vara denna. Det är Jimmys favoritpaj, vilket visserligen kanske inte säger så mycket då han är väldigt förtjust i all sorts smulpaj. Men denna är favoriten i alla fall. Den är också mitt bidrag till Månadens Sötsak hos Söta Saker, där temat är Två Smaker.



Mango & Hallonpaj

250 gr frysta hallon
250 gr fryst mango
1 dl kokos
1 lime
100 gr smör
1 dl råsocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mango och hallon i en pajform.
Strö över hälften av kokosen.
Riv över skalet från limen.
Smält smöret.
Blanda råsocker, mjöl, havregryn och bakpulver i en bunke.
Häll över smöret och blanda ihop till en smuldeg.
Klicka ut degen över formen.
Strö över resten av kokosen.
Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås.

Och inget fuskande här nu. Står det råsocker så ska det vara råsocker och inte strösocker. Annars blir det inte alls samma sak. Men mango och hallon alltså, där har ni två smaker som gifter sig finfint. Hela pajen gick åt i alla fall, så det måste ju vara ett bra betyg.

Nu ska jag få mig lite frukost i magen och sen ska jag ta en liten runda runt Safjället. Jag fick rabattkuponger på Viktväktarna och Friskis&Svettis av min chef i sommarpresent, jag vet inte riktigt vad hon menar med detta? Friskis&Svettis i Malmö dessutom. Jag väljer att ta det väldigt personligt och tro att hon tycker att jag är tjock och vill att jag ska flytta till Malmö. Det är ju åtminstone roligare än att tänka att det var en "fixa-en-i-panikpresent-till-vikarien-så-vi-tar-det-vi-hittar"-present. Min teori är det ju åtminstone en tanke bakom, och det är ju tanken som räknas. Det vet väl alla.

John Grant - I Wanna Go To Marz

Kommentarer
Postat av: sana

DE verkar jätte gott!!

fin kombination paj :=)

2010-07-10 @ 22:00:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0